Wysłany: 2008-04-15, 22:09 luz na drążku pod podwoziem
witam, jestem z irlandii i miałem dziś przegląd- efekt- mam luzy na tym drążku, nie znam angielskiej nazwy- wrzucam link, pewnie wiecie o co chodzi- i moje pytanie- na czym tam się luz może zrobić? jakieś gumowe tuleje do mocowania?
To są same gumy... Jesteś pewien że one Ci wystarczą? Łącznik stabilizatora to nie tylko te gumki w całość wchodzi jeszcze coś takiego tylko uprzedzam że nie jestem pewny czy pasuje do naszej ventki........http://moto.allegro.pl/item334199841_lacznik_stabilizatora_vw_golf_ii_iii_seat_ibiza.html#photo
Silnik: ... Pomógł: 302 razy Dołączył: 18 Mar 2006 Posty: 10606 Skąd: ...
Wysłany: 2008-04-16, 08:10
no tak koszt nie wielki, ale trzeba było do sklepy skoczyc i kupić a tak 3 minuty roboty i śmiga. Z reszta jakby wymienić łącznik to też kilka minut roboty, także jak padnie to nie ma prolemu...no ale teraz żadnych luzów nie mam...
Zrobi jak będzie chciał... nowe czy podkładka....Wszystko zależy od niego.A u Ciebie może poprostu luz nie był aż tak duży i wystarczyła podkładka. U niego może być inaczej...
Wysłany: 2008-04-16, 08:55
Ale zraz na tym zdjęciu co piotrek22, wrzucił link, tam jest chyba też maglownica, tak?? Bo może nie piszemy o tym co trzeba
A jeśzcze na usprawiedliwienie tej podkładnki na łączniku dodam, że to było przy okazji wymiany klocków hamulcowych i mechanik mi przegląd azwiechy zrobił i tam ten luzik znalazł i tak na szybko go zrobił. Bo jakbym wiedział że mam tam luz to wymieniłbym tuleje bo nie jestem zwolennikiem oszczędzania na samochodzie w czym się
Wysłany: 2008-04-16, 14:15
Jak samochód stoi to tego tak nie zauważysz.
Ale jak jeździsz po nierównościach to koło może trochę chodzić na tych luzach a wiadomo jak chodzi minimalnie na różne strony to na ułamnki sekund traci zbieżność lub pochylenia.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum