Silnik: 1Z Pomógł: 5 razy Wiek: 47 Dołączył: 27 Mar 2006 Posty: 53 Skąd: piekary śl
Wysłany: 2006-06-04, 20:33 thermotronic
witam wszystkich! prosze uświadomcie mnie jak działa thermotronic w vento? czy jest to jakas odmiana klimatyzacji? pytałem kilka osób i każdy gada co innego. z góry dzięki
Silnik: TDI 1Z+ Pomógł: 52 razy Wiek: 44 Dołączył: 10 Mar 2006 Posty: 3284 Skąd: Pruszcz Gdański
Wysłany: 2006-06-04, 22:22
Głowy nie dam se uciąć ale wydaje mi się że thermotronic to w mercedesach montują a w VW to nazywali chyba klimatronic czyli automatyczna klima czyli tak jak napisał Spyro - możesz sobie ustawić konkretną temperature a aucie.
Kumpel ma to chyba w pasku więc jak bede się z nim widział to popytam dokładnie.
Pomógł: 3 razy Wiek: 40 Dołączył: 06 Mar 2006 Posty: 29 Skąd: dolnyślask
Wysłany: 2006-06-04, 22:57
ja mam thermotronic i mozna ustawic temperature, ale tylko ogrzewania, nic wiecej, to nie dziala jak klima. W przypadku thermotronika w lecie, przy ustawienu na temp 18 stopni leci powietrze z zewnatrz.
Silnik: 1.8 ABS 66kW Pomógł: 10 razy Wiek: 38 Dołączył: 06 Mar 2006 Posty: 1375 Skąd: Leszno
Wysłany: 2006-06-05, 00:46
ustawiasz temp. jesil latem zrobisz najnizsza-to podaj najnizsza jaka moze (nie koniecznie te 18 stopni) i jeszcze jedno-ja zrobisz maksymalnie na cieplo, to nie podaje napisanego tam 28, tylko maks jaki moze i tak samo jak zrobisz maksymalnie na zimno. ogolnie dobra rzecz. jedyne oc mnie drazni, to jego glosnia praca (wentylatorka zasysajacego powietrze w celu zbadania jego temp...)
_________________ VW jest bogiem, predkość nałogiem, życie zabawą jazda podstawą
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum