Silnik: ... Pomógł: 302 razy Dołączył: 18 Mar 2006 Posty: 10606 Skąd: ...
Wysłany: 2008-04-30, 09:59 Java
Było to tak....
W niedzielę padł system....
postawiłem go na nowo....
neta też skonfigurowałem....
zainstalowałem javę, zeby np móc oglądac filmiki lub słuchać muzyki na różnych portalach...
Java zainstalowana a ja nic nie mogę oglądac...
Po wpisaniu w google.pl hasła java wyskakuje mi kilka stronek....
zawsze z tej pierwszej korzystałem,...
ale teraz mi wyskakuje że mam jakąś winna wersję windowsa....
Poprzednio też miałem taki problem ale jakoś trafiłem na dobrą javę....
Teraz już nie mam takiego szczęścia...
A mnie się wydaje, że to raczej nie jest od javy, że filmików oglądać nie możesz. Raczej jakiś kodeków może nie zainstalwałeś? Ja kiedyś u siebie Javy w ogle zainstalowanej nie miałem i śmiało oglądać mogłem różne filmiki z neta. A może flash playera nie masz zainstalowanego lub czegoś w tym stylu, co instaluje się jako ActiveX? Kilkakrotnie po reinstalce windy jak wchodziłem na jakąś stronkę z animacjami czy nawet fakimś filmikiem, to samo od razu mnie się pytało czy zainstalowac najnowszą wersję macromedia flash player czy coś innego w tym stylu. Pomieliło,poinstalowało i działało normalnie, bez javy
Także spróbuj z tym macromedia flash player albo adobe flash player np.
A wydawałoby się, że komputer to taka prosta z pozoru maszyna, hehe Przyznam szczerze, że jeszcze 2 lata wstecz to wiedziałem praktycznie wszystko, a teraz niedawno nawet instalowałem znajomej windowsa i za cholerkę nie mogłem się z netem połączyć, nosz zapomniałem jak to się robi... Ale jakoś po godzinie prób i błędów w końcu załapałem
Być może masz wyłączony dźwięk w ustawieniach w przeglądarce internetowej... Kliknij prawym przyciskiem na Internet Expolrer, zakładka zaawansowane i tam tak aopcja powinna być "odhaczona" odtwarza dźwięk animacje itp. To włącz te opcje i ciesz się dźwiękiem
Szpiker, spróbuj zainstalować jeszcze raz Adobe Flash Player (tzn odinstaluj go, wejdź na stronę i zainstaluj).
Sprawdź też czy masz wszystkie dźwięki w ustawieniach systemowych po włączane, może masz coś wyciszone.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum