Wysłany: 2008-05-02, 22:47 Tylna szyba w Vento i przyciemnianie szyb
Witam. Otoz wzialem sie za przyciemnianie szyb w moim Vento.Boczne poszly jak po maselku. Problem zaczal sie kiedy trzeba przyciemnic tylna szybe. Jak to zrobic? Czy mozna ja wyciagnac? Jak ?
Prosze o pomoc bo chcialbym to juz w koncu skonczyc.
Silnik: 1,8 90KM B+G Pomógł: 158 razy Wiek: 43 Dołączył: 05 Mar 2006 Posty: 12924 Skąd: Łódź
Wysłany: 2008-05-03, 03:21
peter26 napisał/a:
Czy mozna ja wyciagnac?
nie bo jest klejona jak przednia. Sorki, ale przyciemniać samemu to można sobie w małym fiacie. Ja przyciemnianie zostawiłem specjalistą, którzy mi dali na to atest na piśmie...
Silnik: 1,8l ABS B+G Pomógł: 52 razy Wiek: 42 Dołączył: 29 Lis 2007 Posty: 3837 Skąd: near 3CITY
Wysłany: 2008-05-03, 11:41
Ja kupiłem Ventyla z ciemnymi szybami. Ale tak jak Spyro uważam że przyciemnianie lepiej zostawić profesjonalnej firmie. Po pierwsze primo masz atest a po drugie primo zrobione jest ładnie i ty się nie umęczysz. A różnicę widać, może nie od razu ale po czasie. Mój funfel sam sobie przyciemniał w polówce w zeszłym roku. W tym roku widać pozadzierane rogi i małe pęcherzyki powietrza. U mnie w Venciaku przyciemnienie było robione trzy lata temu i nic się z folią nie dzieje.
nie bo jest klejona jak przednia. Sorki, ale przyciemniać samemu to można sobie w małym fiacie. Ja przyciemnianie zostawiłem specjalistą, którzy mi dali na to atest na piśmie...
Jak chcesz wyrzucic pieniadze to prosze bardzo. Ja przyciemnilem tylne boczne i wyglada jak profesjonalna robota. Prosta sprawa. Owszem zgadzam sie ze tylna to juz troche wieksza sztuka. A moim zdaniem specjalisci to sa ale od analiz itp. Masz troche pojecia i zapalu i mozna samemu wiele rzeczy zrobic.
Dzieki w kazdym razie za rade wziecia auta do " specjalisty "
Silnik: ... Pomógł: 302 razy Dołączył: 18 Mar 2006 Posty: 10606 Skąd: ...
Wysłany: 2008-05-03, 16:33
Z tylną szybą nie jest łatwo..kurcze jak naklejałem klubową naklejke to wydawało mi się że to takie proste, a proste nie było...szyba jest wypukła....a boczne płaskie...także lepiej nie oszczędzaj tylko oddaj samochód do profesjonalnego zakładu...
Silnik: 1,8 90KM B+G Pomógł: 158 razy Wiek: 43 Dołączył: 05 Mar 2006 Posty: 12924 Skąd: Łódź
Wysłany: 2008-05-03, 17:16
peter26, no widzisz, ty już straciłeś drugi dzień, ja oddałem auto to specjalistycznego warsztatu, odebrałem po paru godzinach i tyle. Poza tym nigdy nie kupisz folii takiej jakich się używa w takich miejscach, kupiłeś zapewne coś za 10-20 zł/metr, no nie? Taka folia nigdy nie będzie wyglądać OK, widać od razu czy szybki przyciemniane były w profesjonalnym warsztacie czy w garażu.
Wiele rzeczy przy autku robie sam, ale są rzeczy które warto zlecić specjalistom, mogę się z Toba założyć że to co nakleisz na tylną szybę nie będzie nawet w połowie wyglądać jak przyciemniona szyba w profesjonalnym warsztacie... Widziałem wiele szyb zrobionych samemu, po roku wygląda to strasznie...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum