śmigam w irlandii- tutaj jest pełno wersji ATLANTIC z silnikiem 1.4 własnie
gdybym był w pl to bym was tu nie pytał o takie szczegóły ale tu za wymianę szczęk skasowali mnie 120 jurków...o i jeszcze musze powymieniać cylinderki, linki ręcznego i ten samoregulator czy jak mu tam....
te parę części z polski chce sciągnąć bo tu za cylinderki i linki do ręcznego 200 jurków bym zapłacił, a na allegro 50 pln
Ostatnio zmieniony przez piotrek22 2008-05-07, 00:17, w całości zmieniany 1 raz
Osobiście się z motorkiem 1.4 nie spotkałem, ale w różnych katalogach występuje taki silnik, więc jest, ale na pewno bardzo żadki okaz, tzw. 1 na milion
Co do tych hamulców, to albo linka, albo zestaw naprawczy szczęk kup, czyli sprężynki , zaciski itp. co siedzi w bębnie - może o to chodziło?
Nie wyobrażam sobie jeździć takim mułem 1.4, zero komfortu z jazdy, bo ani pewnie wyprzedzić ani poszaleć, i spalanie zdecydowanie większe od poczciwych 1.8 ...
Tak, do jazdy w sam raz, spokojnej, oczywiście.
Oki, myślę, ze chyba skończymy dywagacje na temat... no własnie, nie na temat, bo chodzilo o hamulce, a nie kto ma jaki silnik itd...
Silnik: 1,6 75KM
Wiek: 49 Dołączył: 11 Mar 2008 Posty: 35 Skąd: piotrków tryb
Wysłany: 2008-05-07, 00:54
A może wystarczy tylko zdjąc bębny i oczyścic wszystkie elementy oraz przesmarowac linkę, ale linka jak się troszkę tylko blokuje to trzeba kupic nową bo ma w środku zadry z przetartych drucików i się zaczepia.
Linka tragicznie droga nie jest, a jak już wymieniać, to dwie na raz, jednocześnie trzeba. Wyiana też tragicznie trudna nie jest. Zobacz z tej stronki, co podałem tu, tam jest katalog elektronicvzny części, ewenutalnie pokaż swojemu mechanikowi o co mu chodziło.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum