Mam mały problem, gdyż nie wiem jak zdemontowac obudowę od włącznika świateł głównych. Po wielkich trudach udało mi się go samego wyciągnąć, ale jeszcze się musze dobrać do środka. Bo sam problem polega na tym, ze gdzieś mi nie kontakci. Przy włączeniu świateł mijania świeci się lampka od postojówek, lub czasem tak mryga, jakby nie miala styku. Ale dzisiaj policja mi już mrugnęła światłami, że niby nie mam świateł właczonych, i faktycznie, nie miałem, tylko postojówki, mimo że miałem ustawiony w pozycji na mijania. A wystarczy tylko samą gałką roszyć, czy wyłączyć i raz jeszcze włączyć i już jest ok. Ale tak być nei może przecież. I chcę go przeczyścić, zobaczyć co tam się dzieje, że tak jest, tylko po prostu nie mogę zdjąć tej obudowy, żeby nic po drodze nie ułamać... Chociaż też nei wiem, czy gra warta świaczki, gdyż mam na oku nowy, znaczy używany, lecz już z fuul opcją na halogeny przód. Ale mimo to, prosze o jakieś info, co i jak. Mogę pstryknąć foto.
Włącznik mamten Ventowski, zaokrąglony, z reg. podświetlenia i świateł, bez halog. przód.
Coś widać, że było wcześniej przy nim majstrowane, bo w dwóch miejscach jest troszkę pęknięty, i jakby został przygrzany, bo leciutko w jednym mmiejscu jest zdeformowany od temperatury, ale odstaje jedno od drugiego.
Szukałem w poradach na stronie głównej, ale tylko opisane, jak żarówkę wymienić jest, tu tez szukałem, ale jakoś znaleźć nie mogę. Z góry oczywiście dziękuję.
[ Dodano: 2008-05-08, 19:19 ]
i przy okazji jeszcze, do tych, co mają halogeny na przód, czy układ styków macie taki sam?
pokazałeś tylko kostke myśle że czas włącznika się kończy widocznie ktoś już przy nim grzebał i zrobił co mógł żeby jeszcze pochodził jeżdzimy na światłach dlatego będą nam wysiadać częściej niestety
Wysłany: 2008-05-08, 22:26
Miałem też taki problem i u mnie winą tego był przetopiony rowek na gałce od włączania świateł tam po nim chodzi taki biały plastik ze stycznikiem. W moim przypadku wystarczyło nadłożyć plastik za pomocą lutownicy i kawałka innego plastiku. Do tej pory to działa
a żeby otworzyć wyłącznik wystarczy podwadzić zatrzaski dookoła i podwadzić srubokrętem żeby wyszło
To znaczy ja kiedyś miałem halogeny na przód, ale ktoś byl taki inteligent, że halogeny zostawił, a podmienił włącznik świateł, i zamiast tego z opcją na halogeny wsadził mi ten bez tej opcji. I temu się pytałem własnie, czy ta kostka jest taka sama, jak sa halogeny i jak ich nie ma. Ale wychodzi na to, że to samo, więc jest gites Włączniczek nowy już do mnie jedzie w fuul wypasie, teraz tylko kupić mi pozostaje halogeny i będzie komplecik już jak sie patrzy
A z tym włącznikiem moim pokombinuję, jak mi tomek87 podesłał linka, czyli już wszystko się dowpedziałem, nawet to, że powinien świecić, a mi nie świeciły ikonki świateł czy od regulacji podświetlenia czy świateł... Ale to mniejsza o to właściwie, wiem już przynajmniej jak wsadzić, żeby go wyciągnąć. Tylko jeszcze niemieckiego musze się naumieć
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum