witam...od kiedy mam vento zastanawia mnie taka sytuacja..przy pokonywaniu zakretu przy normalnej predkosci auto zachowuje sie tak jakby chcialo wyleciec z zakretu...jezdze ronymi autami na codzien i wiem ze to nie jest normalne...jaka moze byc tego przyczyna..dodam ze zbierznosc i geometria ok..prosze o rade
czytalem ten temat ale tam koledze tyl uciekal i to na sliskim..m przud tak jakby wyrzucalo na zewnatrz...tez na rondzie musze dobrze trzymac kierownice bo wyrywa
dodam ze mam orginalne zawieszenie a z tego co raz czytalem to venta na zakretach nie ida jak po szynie..co o tym myslicie
Ostatnio zmieniony przez rabenshwarz 2008-05-19, 21:52, w całości zmieniany 1 raz
Ależ oczywiście, że tak może być. A jak stoi auto i próbujesz nim z tyłu bujać, to powraca od razu do pierwotnego stanu, czy buja sie jakiś czas? Jeśli buja się w miejscu też, to amorki obowiązkowo do wymiany. I od razu cału komplecik kup, łącznie z odbojami, osłonami (tzw. baranie jaja), i tymi gumami u góry też (ew. jeszcze, dla pewności, możesz wymienić razem też z poduszką i łożyskiem).
Bo wiesz, co do wychylenia na zakrętach to każde się wychylać będzie, zależy też z jaką prędkością wchodzisz w zakręt. Moje też się wychyla, ale ale nie do przesady - jedzie jak strzała na prostej. W zakrętach niz mi nie znosu, nie zarzuca, tył mnie nie wyprzedza - jest wszystko ok. Ale jednak mam amorki z tyłu do wymiany, bo puka jeden, a poza tym przy mocniejszym załadunku i jeździe po nierównościach słychać, jak głośno pracują (tak, jakby syczenie z amorków gazowych, ale ja mam olejowe, i ten odgłos moge porównać na razie chyb atylko do szczekania psów, do niczego innego )
_________________ Zielony borowik...
Ostatnio zmieniony przez sebastian 2008-05-21, 23:40, w całości zmieniany 1 raz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum