Części samochodowe do VW w sklepie iParts.pl

Forum Volkswagen Vento Klub Polska Strona Główna
FAQ  Szukaj  Użytkownicy  Grupy Rejestracja  Zaloguj  Chat
 Ogłoszenie 

Poprzedni temat :: Następny temat
Zamknięty przez: spyro
2008-05-21, 13:22
vw vento gaz
Autor Wiadomość
argo 
Niedzielny kierowca

Wysłany: 2008-05-21, 09:43   vw vento gaz

Witam klubowiczow, od wczoraj jestem szczesliwym posiadaczem vento 1.8 75km moglibyscie mi doradzic jaki gaz zalozyc do takiego silnika?

Paweł J. 
Vento to ja!

Silnik: ...
Wysłany: 2008-05-21, 13:11   

W zasadzie te silniki będą chodzić na wszystkich...zarówno na śrubie jak i na kompie.

Ja mam instalkę na kompie firmy BRC i kompem BRC. W kwietniu minęło 3 lata jak ją sobie sprawiłem i muszę powiedzieć że jest super, nic przy niej nie robiłem, no może poza wyminą trójników wpiętych w przewody idące do nagrzewnicy bo najnormalniej w świecie trójniki padły i ciekły, no ale od plastikowych trójników nie ma co wymagać. Wymieniłem także na plastikowe ale te już nie ciekną bo skręciłem je na chama i jest ok. Poza tym żadnych problemów.

Spalanie gazu wzrosło mi o jakieś 1.5 litra na setkę w stosunku do benzyny, ale przy dzisiejszych zaoszczędzam fortunę i po trzech latach za zaoszczędzone pieniądzę mógłym sobie sprawić drugiego venciaczka.

Nie wiem czy to zaleta instalki czy może odpowiedniego ustawienia, ale jeśli chodzi o różnice w dynamice na PB i LPG to nie ma żadnej różnicy.

Także moja BRC dobrze mi służy i jak bym miał drugi raz gaz zakładać to byłoby to BRC.

Słyszałem też, że lowato jest dobra, ale niestety nic więcej nie mogę o niej powiedzieć...wiem tylko że w swoim poprzednim aucie miałem lovato na śrubę i auto do dzisiejszego dnia śmiga na tej instalce i niby sie turla.

spyro 
www.vwvento.org

Silnik: 1,8 90KM B+G
Wysłany: 2008-05-21, 13:22   

argo, po pierwsze najważniejsza zasada. zanim coś napiszesz na forum zobacz czy ktoś inny nie poruszał tego tematu, w ten sposób nie zawalamy naszego forum tysiącami zdublowanych postów.

O gazie pisane było wielokrotnie także użyj opcji SZUKAJ i wszystko znajdziesz.

Pozdrawiam.

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi