Silnik: ... Pomógł: 302 razy Dołączył: 18 Mar 2006 Posty: 10606 Skąd: ...
Wysłany: 2008-05-21, 13:11
W zasadzie te silniki będą chodzić na wszystkich...zarówno na śrubie jak i na kompie.
Ja mam instalkę na kompie firmy BRC i kompem BRC. W kwietniu minęło 3 lata jak ją sobie sprawiłem i muszę powiedzieć że jest super, nic przy niej nie robiłem, no może poza wyminą trójników wpiętych w przewody idące do nagrzewnicy bo najnormalniej w świecie trójniki padły i ciekły, no ale od plastikowych trójników nie ma co wymagać. Wymieniłem także na plastikowe ale te już nie ciekną bo skręciłem je na chama i jest ok. Poza tym żadnych problemów.
Spalanie gazu wzrosło mi o jakieś 1.5 litra na setkę w stosunku do benzyny, ale przy dzisiejszych zaoszczędzam fortunę i po trzech latach za zaoszczędzone pieniądzę mógłym sobie sprawić drugiego venciaczka.
Nie wiem czy to zaleta instalki czy może odpowiedniego ustawienia, ale jeśli chodzi o różnice w dynamice na PB i LPG to nie ma żadnej różnicy.
Także moja BRC dobrze mi służy i jak bym miał drugi raz gaz zakładać to byłoby to BRC.
Słyszałem też, że lowato jest dobra, ale niestety nic więcej nie mogę o niej powiedzieć...wiem tylko że w swoim poprzednim aucie miałem lovato na śrubę i auto do dzisiejszego dnia śmiga na tej instalce i niby sie turla.
Silnik: 1,8 90KM B+G Pomógł: 158 razy Wiek: 43 Dołączył: 05 Mar 2006 Posty: 12924 Skąd: Łódź
Wysłany: 2008-05-21, 13:22
argo, po pierwsze najważniejsza zasada. zanim coś napiszesz na forum zobacz czy ktoś inny nie poruszał tego tematu, w ten sposób nie zawalamy naszego forum tysiącami zdublowanych postów.
O gazie pisane było wielokrotnie także użyj opcji SZUKAJ i wszystko znajdziesz.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum