Silnik: ... Pomógł: 302 razy Dołączył: 18 Mar 2006 Posty: 10606 Skąd: ...
Wysłany: 2008-05-25, 19:47
Sir_Kamil napisał/a:
Ale na pewno nie jest to czujnik w okolicach wlotu powietrza
Ale tam masz jeszcze kilka innych czujników, tak mi się tylko myszką na niego przypadkowo najechałem...do 2E niestety czegoś takiego nie mam...ma tylko schemat więc wrzucę...amoże czegoś tam się dopatrzysz...
Wysłany: 2008-05-25, 20:20
W moim silniku to się nazywa czujnik temperatury powietrza ale w 2E jest gdzie indziej....wygląda to na czujnik ciśnienia paliwa, ale to tylko moje domysły...
Wysłany: 2008-05-25, 20:34
Sir_Kamil napisał/a:
Też tak podejrzewam
Na podstawie tego co wkleiłem w tym miejscu jest komponent nr 188...a to jest reduktor ciśnienia paliwa, a to może być czujnik tego reduktora....(to znowu moje domysły)
Silnik: 2.0 115 KM Pomógł: 1 raz Wiek: 41 Dołączył: 09 Mar 2008 Posty: 132 Skąd: Reszel (Warmia)
Wysłany: 2008-05-25, 20:42
Tygrysisko napisał/a:
Sir_Kamil napisał/a:
Też tak podejrzewam
Na podstawie tego co wkleiłem w tym miejscu jest komponent nr 188...a to jest reduktor ciśnienia paliwa, a to może być czujnik tego reduktora....(to znowu moje domysły)
Ja nawet już domysłów nie mam . Pamiętam, że wcześniej ten kabel wisiał luzem, nie był podłączony, dlatego się nim zainteresowałem .
Co do przewodu nr 2 z fotki to jest to przewód, który wychodzi od filtra weglowego, który ma za zadanie pochłaniać spaliny, benzynę. Co do pierwszego, to nie mam pojęcia jak na razie...
To znaczy od tej śmiesznej puszki, co za zderzakiem z przodu jest po prawej stronie, tuż pod obudową filtra powietrza, koło klaksonu zaraz. Kucnij nawet z prawej strony auta i zajżyj, a zobaczysz taką czarną puchę walcowatą z takim dziubkiem skierowanym ku ziemi - od tego to właśnie jest
Też sam się kiedyś zastanawiałem od czego jest ta puszka i ten przewód właśnie, ale już wiem
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum