Witam wszystkich VENCIARZY, dziś chciałbym się pochwalić swoją ventką, a mianowicie co zostało w niej zrobione ano zostało i to dużo, tak więc cofnę się do początku roku bo to wtedy się najwięcej zmieniło : wymienione zostały przednie tarcze na BREMBO MAX - ale mocną chuczą na dohamowaniu to skutek nacięcia na nich ale za to jak szybko staje auto, natępnie zostały przez allegro zakupine zostały całe koła no i tu wszystkich zaskoczę 17" tak siedemnastki alessio model carrera z przodu 205/40 marangoni zeta a tyłu 215/40ventus , szok jaki wygląd ale za to czuć każdą dzirkę na drodze ale mimo to warto było, wymieniony został fotel kierowcy na kubełkowy ale tylko poszycie wraz z gąbkami bo rama fotela została oryginalna, normalnie jak w sportowym aucie, potem walczyłem z spryskiwaczami przednich reflektorów - ale wyzwanie mówię Wam, mimo to sukces - spryskiwacze od octawii, pompa ciśnieniowa też od niej a dodatkowy zbiornik schowany w lewym nadkolu od hondy - sukces - wygląd i działanie jak oryginał, niedosyt zmusił mnie do dalszego tuningu tym razem car-audio, przez pewien czas było radio nakamichi i wielka skrzynia w bagażniku ale niestety musiałem no i chciałem przejść na bardzeij spokojne i profesjonalne słuchanie muzyki a może kino w samochodzie, tak więc skrzynia wraz z radyjkiem poszła w ludzi i po głebokich przemyśleniach zostały zakupine - radio alpiny i mniejszy subwoofer blaupunkta, wymiana głośników w drzwiach i dostawienie w tylnych, lekkie wygłuszenie tapicerki i zestrojenie całego zestawu, efekt okazał się wspaniały, może na zewnątrz tego nie słychać ale w środku jest OK, w końcu robi się nagłośnienie wewnątrz pojazdu, oczywiście w między czasie pieściłem swoją ventkę czyszczeniem, polerowaniem, odkurzaniem, plakowaniem itd i itd, w międzyczasie zostało wstawione radio CB presidenta TAYLOR oczywiście dlatego, że jako jedne z niewielu posiadało dużo chromu a wszystkie dodatki moje cudo ma właśnie chromowe, no a teraz jedna z ważniejszych zabawek w moim autku to daszek przeciwsłoneczny wyposażony w 7 calowy monitor i odtwarzacz DVD, ale jazda mówię Wam, i takim sposobem po wielu modernizacjach i połączeniach dorobiłem się kina domowego w samochodzie typu 4.1 bo centralnego głośnika nie bardzo mam gdzie wstawić ale jak znam siebie to kwestia czasu, a jak potem się okazało, że zostało niewykorzystane wejście video i następna myśl wpadła mi do głowy - kamera cofania!!! no i zaraz została zakupiona i wstawiona, bajer jak w najnowszym TOUAREGU, ciekawe czy będę mógł brać udział w konkursie na precyzyjne cofanie no i już przed samym zlotem w Gierłoży zostały wstawione czerwono-niebieskie 20-diodowe strboskopy - policyjny efekt i na tym byłby koniec tego mego chwalenia się ale jeszce do naszego zlotu parę rzeczy się pojawi. pozdrawiam wszytkich i nie ustajcie w tak jak i ja w swoich zapędach tuningu vento. no i pare zdjęc na koniec !!
_________________ a to moje vento
Ostatnio zmieniony przez robert-air 2008-06-05, 23:14, w całości zmieniany 1 raz
cześć andrzej, dzięki za słowa uznania, a co do foto to nie wiem chyba nie umiem albo coś innego się dzieję, ale jak się naumiem to napewno wsadzę, a narazie to do miłego spotakania na vwmani w pruszczu. pozdrawiam
miałem okazję siedzieć w tej ventce bosko ma wszystko co można sobie zażyczyć ale powiedział że to nie wszystko na ogółnopolsmi zlociku to ON da czadu ze wszystkim co zrobi jeszcze ma superancką venciarę
witam wszystkich i nie wybrażacie sobie jak mi serce rośnie od tych pochwał, znaczy, że na darmo tego nie robię i jest wtym jakiś sens, postaram się zrobić parę dokładniejszych fotek i wrzucić je na fotosik i potem na forum podam link, naprawdę choć mam 177cm wzrostu to po takich pochwałach mam tyle co nasz siatkarz Nowak. jeszce raz dzięki wszystkim i Wy też się chwalcie bo każy soś tam ma innego do pokazania
[ Dodano: 2008-06-06, 22:02 ]
aha do wolfa : Ty .......... Ty ........... Ty............. kumplu jeden !!!!!!!!!!!!!
_5313149.JPG
Plik ściągnięto 12907 raz(y) 16,86 KB
_________________ a to moje vento
Ostatnio zmieniony przez robert-air 2008-06-07, 16:34, w całości zmieniany 1 raz
ładna furka,kawał dobrej roboty -a to pewno początek -za rok pewno bedzie znów masa nowych rzeczy - super autko zrobione pod siebie i to najwazniejsze -GRATULUJE
Silnik: 1,8 90KM B+G Pomógł: 158 razy Wiek: 43 Dołączył: 05 Mar 2006 Posty: 12924 Skąd: Łódź
Wysłany: 2008-09-03, 08:23
Szpiker napisał/a:
o niebo lepszy od jakiejś przyklejanej kamerki
wiem, te przyklejany to jakiś kosmos, kamerka przyklejona na taśmę dwustronną, to nie w Polsce... To co Robert wykombinował jest fajniutkie, bo nie dość że w ogóle w oczy się nie rzuca to jeszcze jakie to przydatne.
Pomógł: 11 razy Wiek: 43 Dołączył: 07 Mar 2006 Posty: 1539 Skąd: Jabłonna
Wysłany: 2008-09-03, 14:19
powitac. tys sie powinien nazwac inspektor gazdzet, a auto pan samochodzik znowu mnie minelo ogladanie furki, chociaz troche czasu mialem to zawiesilem oko, ale duuuzo za malo. dvd w oslonce mnie rozbilo ..... i opadlem z sil witalnych. pozdro gosicu
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum