Witam wszystkich. Mam wielki problem i prosze was o pomoc. Ciesze sie, ze jest Klub Venciaków, i pewnie niedlugo sama do was przyłącze. Sluchajcie, chce kupic Vento, ale prosze pomóżcie mi, jaki.... . Naczytalam sie o nich tyle, ze az zglupialam! Myślę o roczniku 96-97, napewno w dieslu, ale czy wziać TD czy TDI???? Na co zwróćić uwagę przy zakupie???? Proszę Was, pomóżcie KASI. Dziękuję Wam bardzo już z góry i serdecznie pozdrawiam.
Kaśka
W tych rocznikach co chcesz kupić auto możesz dorwać venciaczka z silnikiem 110 konnym...a po czym poznać ten silnik?? bardzo proste...ten silnik ma symbol AFN...czyli są to pierwsze symbole tzw numerów silnika
Ostatnio zmieniony przez Paweł J. 2008-06-09, 18:12, w całości zmieniany 1 raz
ostatnio rowniez stałem przed takim problemem.
ale TD odradzam.
TDI ma wiecej mocy i mniej pali samochody z tym silnikiem sa drozsze ale warte swojej ceny, i kiedys myslac o sprzedazy na TDI bedzie wiecej kupcow i rachunek jest prosty
TDI mniej pali ma wiecej mocy TD ma mniej mocy wiecej pali nie ma co sie sugerowac ze tdi sa to bardzo obciazone silniki moca sa całkiem z innych komponentow
ale tez warty zainteresowania jest zwykły diesel bez turbiny sa to silniki niezniszczalne malo awaryjne i mozna powiedziec wieczne
wiec trzeba sie zastanowic czy postawic na nowszy technologicznie silnik tdi ktory mało pali ma mało mocy ale jak cos sie popsuje to jest droga sprawa
czy silnik o małej mocy ale tani i niezniszczalny
ale sam osobiscie TD odradzam albo zwykły diesel lub TDI
tak zgadzam sie z kolegami jak szukasz diesla to tylko TDI ,droższy przy zakupie ale później oszczędniejszy oczywiście trzeba znaleźć takiego który nie jest zarrzniety a wtedy będzie służył latami, warto tez zwrócić uwagę na stan blacharki bo to niemniej ważne a jak by sie udało znaleźć 110 KM to już wogule wypas ,życzę miłych poszukiwań a po zakupie zapraszam pochwalić sie swoim VENCIACZKIEM...
_________________ Volkswagen Vento Klub Polska nic więcej się nie liczy ...
hehe jesli diesel to TDI, sam jezdze takim Vento z silnikiem 1Z (90KM) i normalnie rewelacja, wychodzi tanio, moc jak dla mnie zadowalajaca, przyspieszenie nie najgorsze i najwazniejsze ze to VENTO mialem problemy male ze mi zaczelo trzasc w srodku ale po wymianie poduchy pod silnikiem jest elegancko
powodzenia w szukaniu i jak znajdziesz to sie pochwal od razu
Wyposażenie ubogie, ale silnik 110 kucy, kurna rzadko jest tak aby silnik był rewela i wyposażenie na maxa. Cena też jest do przyjęcia więc warta oferta do rozważenia.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum