Silnik: 1,8l ABS B+G Pomógł: 52 razy Wiek: 42 Dołączył: 29 Lis 2007 Posty: 3837 Skąd: near 3CITY
Wysłany: 2008-06-15, 15:54 Vento by cinek82
Trzeba by wreszcie wstawić to moje seryjne cudo. A więc autko kupiłem w listopadzie 2006 od dość młodego kolesia, który je sprowadził dwa lata wcześniej. W papierach z Reichu jako właściciel jest wpisana kobieta i też tak wyglądało jak go kupiłem, widać że pilnowała żeby ładnie wyglądało. No a jak ja już się dorwałem do niego to już i lakierek nie taki ładny, i fotele się przybrudziły ale tragedii nie ma Jak na razie wszystko ma tak jak z fabryki wyszedł oprócz ciemnych szybek, strumienicy, LPG, i gały od biegów. Coś tam zamierzam pozmieniać ale zawsze się inne wydatki znajdą, ale myślę że w końcu się za niego wezmę. Chcę jakieś chromiki do środka wrzucić, alu i w końcu lakierek nowy. Ale to wszystko z czasem.
No no, w końcu, Cinek, w końcu Ale zmniejsz szerokośc strony, bo zamiast czytać w dół, to czytam w bok, prawie jak araby Chodzi mi tak ze 3 miniaturki obok siebie i tak dalej - żeby wsio było czytelne i się fajnie czytało
Czemu żeś biednego orzełka schował na klapie w tyle?
Poaz tym furla świeci się jak psu jajca
piknie
Silnik: 1,8l ABS B+G Pomógł: 52 razy Wiek: 42 Dołączył: 29 Lis 2007 Posty: 3837 Skąd: near 3CITY
Wysłany: 2008-06-15, 16:13
Ja tam czytam normalnie zdjęcia mieszczą sie w szerokości strony bez przewijania. A orzełek na klapie bo żonka nie chce dać oklejać furki bo mówi że tak wygląda "dostojniej" heh, nawet w szafce mam naklejki klubowe na szyby ale muszą poczekać aż sie kobiecie odmieni. Może żona boi się że fura będzie ładniejsza od niej, hehe.
Wysłany: 2008-06-15, 16:30
Nie no spoko, jak będę miał czas to pogrupuje te miniaturki, jak na razie zaraz jadę żonę z pracy odebrać i wtedy na kawkę do znajomych. i wcale nie uważam że jesteś upierdliwy
No cinek82, vento super kolor szczególnie bliski memu sercu ,zadbane widać oporucz tej huby na klapie która aż prosi by ja usunąć,welurek na siedzeniach niespotykany i bardzo ladny.
Z czasem dorzucić jakieś ładne alumki i furka jak marzenie, niech Cie czasem niekusi glebic takie dostojne vento!
_________________ Volkswagen Vento Klub Polska nic więcej się nie liczy ...
Wysłany: 2008-06-15, 17:34
Co ty krzeszak to nie welur tylko zwykła tapicerka, może na fotach tak wygląda. No huba to fakt aż się prosi.... No i kolorek najlepszy na świecie. Glebować na pewno nie będę bo ni mam u siebie na wiosce warunków do poruszania się poduszkowcem.
Silnik: 1,8 90KM B+G Pomógł: 158 razy Wiek: 43 Dołączył: 05 Mar 2006 Posty: 12924 Skąd: Łódź
Wysłany: 2008-06-15, 22:19
sebastian, zwiększ rozdzielczośc i będzie git, ja tez widzę całość na jednym ekranie bez problemu No i te ulubione wywal to już pare cm ekranu przybędzie
Cinek, fajny Ventek, kup jakieś aluśki i bezie piknie
Wysłany: 2008-06-16, 14:42
Dzięki chłopaki. Aluski na razie muszą poczekać bo są inne wydatki (góry a potem remont w chacie), a na glebę tak jak wyżej pisałem, nie mogę dać bo na wiosce mieszkam i zglebowanym to bym za służby komunalne drogę wyrównywał.
sebastian, zwiększ rozdzielczośc i będzie git, ja tez widzę całość na jednym ekranie bez problemu
Mam max rozdzielczość 1280-1024 taka, jak monitor i tak widać, jak widać. Fakt, ze wy macie jakieś mozille nie mozille, głodzille i inne takie bzdety, ja zwykłego internet eksplodżera w wer. 6 i wyświetla jak wyświetla. No dobra, przyzwyczaję się czytać po arabsku, no najwyżej, hehe
pora się przesiąść na lepszy produkt, całkowicie darmowy i bardziej stabilny...
No mi się nic innego poza IE nie widzi. Zainstalowałem sobie kiedyś tą Mozilę i jakoś ni jak ma się to wszystko, neizbyt. Nie podoba mi się również 7-wersja IE, kożystam z 6 i nie narzekam. Żadne mi komunikaty, o których pisecie, nei wyskakują, i nie mam przez to problem ów z szybkością internetu.
trochę podobne do moich tylko te są 6 a moje 5 ramienne ,ale na pewno ładnie sie skapotuje z vento
wiec bierz śmiało, i napisz coś więcej o tych felgach
Wysłany: 2008-09-15, 15:05
To są 15" firmy Rinspeed, szwagier już na nich śmiga drugi rok (golf II) i nie są krzywe ani nic takiego się z nimi nie dzieje złego. Teraz ma na nich kapcie 15/50/185 chyba, ale już dowalone. Ja będę chciał trochę wyższy profil na moje wertepy, i żeby nadkole trochę się wypełniło, bo o glebie nie ma mowy.
Silnik: ... Pomógł: 302 razy Dołączył: 18 Mar 2006 Posty: 10606 Skąd: ...
Wysłany: 2008-09-15, 16:29
cinek82 napisał/a:
Ja będę chciał trochę wyższy profil
Z tym profilem to nie szalej....przy 15 calach i profilu 60 różnie może być....
Dowal sobie oponę 195/50 i już więcej gumy będzie...no ewentualnie 55....
A jeśli chodzi o szpary między błotnikami a oponą to ja mam sporę, ale olewam to...szpara też ma swój urok...
musisz dać bo przy większych prędkościach będzie sie tłukło i drżało ,a pyzatym oponki szybko poleca a pierścienie nie sa drogie komplet na 4kola coś 32zl
Silnik: 1,8 90KM B+G Pomógł: 158 razy Wiek: 43 Dołączył: 05 Mar 2006 Posty: 12924 Skąd: Łódź
Wysłany: 2008-09-16, 11:37
krzeszak napisał/a:
musisz dać bo przy większych prędkościach będzie sie tłukło i drżało ,a pyzatym oponki szybko poleca a pierścienie nie sa drogie komplet na 4kola coś 32zl
kup na allegro, są naprawdę tanie i dobre jakościowo. W łodzi jak szukałem to ceny dawali kosmos a za komplecik na allegro dałem cos koło 50 zł.
pierścienie to podstawa, bez nch szybk rozwalisz, same koła oraz w aucie pójdą szybciej drążki itp.
Co do oponek to nie zakłądaj rofilu 60 bo to już wygada kiepsko, załóż tak jak Tygrys Ci pize 95/50 i będzie OK, a szpara jak szpara Nie przeszkadza aż tak bardzo
Silnik: ... Pomógł: 302 razy Dołączył: 18 Mar 2006 Posty: 10606 Skąd: ...
Wysłany: 2008-09-16, 12:19
cinek82, tylko pamiętaj że opona 195/50 będzie miała wyższy profil niż 185/50...tzn profil net sam ale biorac pod uwagę szerokość opony to duma będzie troszkę wyższa
Wysłany: 2008-10-02, 10:15
Część upiększaczy założona :
Na zdjęciach może nie tak ładnie ale w rzeczywistości pulpit "odmłodniał" i wg mnie ładnie się prezentuje. Jeszcze kilka gadżetów idzie już do mnie, jak zamontuję to zrobię foty i wrzucę.
Wysłany: 2008-10-02, 10:55
no no fajnie wyszło. Cinek nie myślałeś o zmianie tarcz? Można samemu projekcik zrobić, wydrukują i naklejasz je na swoje tarcze. Robota nie duża a efekty - superoskie.
Wysłany: 2008-10-02, 12:15
spyro napisał/a:
....nie myślałeś o zmianie tarcz?...
Nie, mi się podobają czarne.
A następne gadżety to nic nadzwyczajnego, klamki wewnętrzne chrom, rygielki z logo VW chrom, ramka na wajchę od biegów oczywiście chrom i jeszcze nowe skórki na wajchę i ręczny ale nie chrom tylko czarne.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum