Wysłany: 2008-06-18, 21:46 co to jest Czujnik połozenia bezwzglednego?KOPCI NA CZARNO
witam mam problem moje vento zaczelo mi kopcic na czarno przy dodawani gazu A MOżE I NA WSZYSTKIE KOLORY ALE W WIDAC PRZEWAZNIE CZARNA CHMURE A RACZEJ CAłA DROGA ZA MNA CZARNA,nie ma pary i nie chce sie wkrecac,ma tąpniecia w czasie jazdy.byłem na komputerze ale u nie zbyt dobrego specjalisty.i wyszedł mu błąd00575 ciśnienie powietrza w rurze ssacej i powiedział ze bedzie walniety chyba jakiś czujnik połozenia bezwzglednego albo jego obwód ale chyba sam nie wiedział co mówi bo mi tego nie zrobił.moze miał ktoś taki problem.bo masa dymu zawsze jest za mną i nie ma pady silnik 1.9tdi 1Z 90KM.przy dodawaniu gazu na postoju tez kopci na czarno ale oleju nie bierze.pomocy
Silnik: 1.9 Td 55Kw Pomógł: 4 razy Wiek: 37 Dołączył: 27 Mar 2008 Posty: 809 Skąd: Litwa, Wilno
Wysłany: 2008-06-19, 12:22
on tylko w tdi jest czy i w TD tez? bo i moja kpci czarno jezeli daje prawie 3500 i wiecej obrotow
_________________ 1st. auto IZ Combi 1.5 benzyna white 85r. - Dead
2nd. Opel Ascona 1.6i GLS silver sedan 87r. - Almost Dead
NOW!!! VW Vento 1,9TD AAZ GL Blue Metalic FOREVER!
Silnik: 1.9 Td 55Kw Pomógł: 4 razy Wiek: 37 Dołączył: 27 Mar 2008 Posty: 809 Skąd: Litwa, Wilno
Wysłany: 2008-06-19, 12:53
jasne dzieki
_________________ 1st. auto IZ Combi 1.5 benzyna white 85r. - Dead
2nd. Opel Ascona 1.6i GLS silver sedan 87r. - Almost Dead
NOW!!! VW Vento 1,9TD AAZ GL Blue Metalic FOREVER!
Nie tak koledzy nie tak.
Pokolei blad 00575 to blad w cisnieniu doladowania. Kopci na czarno bo paliwa dostaje a powierdza za malo i ma zbyt bogata mieszanke. Po pierwsze sprawdz caly uklad dolotowy czy jest szczelny. Mogl peknac jakis lacznik gumowy czy cos.
Jak tu juz bedzie ok to sprawdz wszystkie przewody podcisnieniowe sterujace turbina. to takie jakby w oplocie srednicy okoo 6mm idace od turbiny do zaworow po lewej stronie przed filtrem paliwa i jeszcze w pare miejsc idace. Sprawdz czy wszystkie sa cale nie pourywane i nie poprzecierane. Jesli i tu bedzie ok to sprawdz zawor N-75( u mnie to bylo wlasnie to tylko objawy byly ze nie krecil powyzej 3000) Wpisz w szukarceN-75 bo pisalem juz tu jak go sprawdzic.
Jesli i to nie to pozostaje turbina.
Takrze sporo masz do sprawdzenia ale to napewno cos z doladowaniem.
No moze byc jeszcze przeplywomierz ale to raczej nie przy bledzie 00575.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum