Części samochodowe do VW w sklepie iParts.pl

Forum Volkswagen Vento Klub Polska Strona Główna
FAQ  Szukaj  Użytkownicy  Grupy Rejestracja  Zaloguj  Chat
 Ogłoszenie 

Poprzedni temat :: Następny temat
Filtr kabinowy
Autor Wiadomość
pstuczynski 
Niedzielny kierowca
BLuM

Silnik: 1.8 GL
  Wysłany: 2008-06-24, 01:21   Filtr kabinowy

Poprzedni właściciel Ventka chyba z kilka ładnych lat nie wymieniał tego filtra.. cały czarny się zrobił.. i zaliściony :P .. no ale nie ważne.. zastanawiam się nad filtrem z węglem aktywnym, używacie?? Nie wiem też czy kupić droższy np. Bosha czy jakiś tańszy zamiennik. Co polecacie?
Dla przykładu ten filtr:
http://www.moto.allegro.p...to_octavia.html
Ostatnio zmieniony przez pstuczynski 2008-06-24, 01:35, w całości zmieniany 1 raz  

sebastian 
Vento to ja!
Bora

Silnik: 1.9 TDI
Wysłany: 2008-06-24, 10:43   

Ten z węglem aktywnym jest dedykowany szczególnie pod auta z klimatyzacją, ale nic nie stoi na przeszkodzie, ażeby go zamontowac do normalnego aute, bez klimy. Normalny, Filtrona dla przykładu, kosztuje od 20-25 zł, za ten węglowy - 30-35 zł, zależnie gdze. Ja cały czas jeżdżę na zwykłym, ale Filtrona i nie narzekam. Teraz się też zastanawiam, czy nie wybrać również tego węglowego, bo on rzekomo bardziej wchłania brzydkie zapachy... ale zobaczymy jak się sprawdzi, jak go kupię, bo może i nic nie czuć żadnej różnicy, a tylko się drożej zapłaci.

spyro 
www.vwvento.org

Silnik: 1,8 90KM B+G
Wysłany: 2008-06-24, 10:49   

Ja miałem podobnie. I kupiłem ten węglowy za radą chłopaków z forum. Węglowy służy do układów z klimą, jest lepszy a pasuje do każdej Ventki. Ja nie mam klimy a go niedawno założyłem i spisuje się wyśmienicie.

Do tego link który pokazałeś to firma współpracujący z naszym Klubem Vento i mamy u nich zniżkę na wszystkie zakupy dokonywane także za pośrednictwem Allegro. Także licytuj filtr u nich i jeszcze rabacik dostaniesz :D

pstuczynski 
Niedzielny kierowca
BLuM

Wysłany: 2008-06-24, 21:33   

No to muszę się do klubu zapisać :D .. jakoś nie mogę się zebrać ;) To zdjęcie.. i opis.. kojarzy mi się z jakimś wypracowaniem za czasów Liceum.. fuuj.. ;)
sebastian, czyli polecasz filtry filtrona.. kupie z węglem i zobaczymy jak będzie się sprawował :) .. pojadę gdzieś pod oborę :P

sebastian 
Vento to ja!
Bora

Silnik: 1.9 TDI
Wysłany: 2008-06-24, 22:45   

pstuczynski napisał/a:
sebastian, czyli polecasz filtry filtrona.. kupie z węglem i zobaczymy jak będzie się sprawował .. pojadę gdzieś pod oborę

Polecam, bo sam takie używam - wszystkie z resztą filtry mam Filtrona. Filtron jest to samo, co Mann, a tańszy, ale na pewno lepszy, niż te wszystkie "najtańsze".
Nie wiem, czy będzie Ci się opłacało zamawiac z allegro, bowiem, jak doliczysz jeszcze koszt wysyłki, to wyjdzie Cię to albo tak samo, albo i drożej. W sklepie dostaniesz na miejscu i za taką samą kaskę, a może i taniej - odliczając przy tym koszty przesyłki.
:)

pstuczynski 
Niedzielny kierowca
BLuM

Wysłany: 2008-06-24, 22:51   

Wiem, nie będę zamawiał z allegro.. jutro podjadę do sklepu :)

[ Dodano: 2008-06-25, 23:19 ]
Dziś kupiłem.. Filtron z węglem aktywnym 50zł. Po wymianie pojawił się problem.. w nowym temacie napisałem, żeby porządek zachować :)
Klik tutaj: http://forum.vwvento.org/viewtopic.php?p=51102

Odpowiedz do tematu