Silnik: 1,8l ABS B+G Pomógł: 52 razy Wiek: 42 Dołączył: 29 Lis 2007 Posty: 3837 Skąd: near 3CITY
Wysłany: 2008-07-04, 09:34
W zestawie był obiektyw antywstrząsowy, u Nikona to ma nazwę VR. A jak będzie sobie radzić to już jej problem, ja jej też tłumaczyłem że na taki sprzęt to trzeba mieć pojęcie i troszku się znać, ale jak to baba chce mieć i koniec. Ciekawe czy coś załapie na nim do niedzieli.
Silnik: 1,8 90KM B+G Pomógł: 158 razy Wiek: 43 Dołączył: 05 Mar 2006 Posty: 12924 Skąd: Łódź
Wysłany: 2008-07-04, 09:49
No ja w tej chwili "bawię się:" na Panasonicu FZ50 - świetny aparat na początek. Na nim zacząłem na poważnie swoją przygodę z fotografią. Teraz chciałbym już zmienić na lustro, no ale dobra lustrzanka poszła w malowanie autka
Silnik: 1,8l ABS B+G Pomógł: 52 razy Wiek: 42 Dołączył: 29 Lis 2007 Posty: 3837 Skąd: near 3CITY
Wysłany: 2008-07-04, 10:06
A jak się dopytywała u fotografa jaki sobie aparacik kupić to też jej polecił Panasonica, ale tak najbardziej to obstawiał właśnie na Nikon lub Canon. No i się zauroczyła tymi dwoma markami i padło na Nikona, bo akurat Canony te co były w sklepie to już był nie jej przedział cenowy. Ja się wczoraj nim trochę bawiłem i naprawdę tak jak idgray napisał, trzeba tą instrukcję przestudiować a nawet jej się wykuć żeby był efekt posiadania aparatu za 2 tysie.
mogłem jej od mojego siostrzeńca najpierw Zenitha przywieźć na podszkolenie
Ni nie śmiej się, ale Zenit to zajefajny aparacik, który nie ma sobie równych. Robi lepsze zdjęćia niż niejedna lustrzanka, na prawdę - do dziś dnia leży w szafie u mijego tatuśka
Silnik: 1,8 90KM B+G Pomógł: 158 razy Wiek: 43 Dołączył: 05 Mar 2006 Posty: 12924 Skąd: Łódź
Wysłany: 2008-07-16, 18:33
Dokładnie na Zenitach takie fotencje wychodzą że hoho. Jedna ważna zasada: to nie od aparatu zalezy jakie foty wyjdą tylko od fotografa. Kumpel z roku robil takie fury Zenitem, że gały wychodziły a inny zanjomek mając lustro za prawie 10 tys nie potrafił zrobic takich zdjęć. Także 90% sukcesu to fotograf a pozostałe 10 to aparat
Wysłany: 2009-02-25, 20:02
To jest link do tego komentarza: http://www.ceneo.pl/;0151764403-10.htm i komentarzy tego komentarza, który jakby nie patrzeć jest perełką bo codziennie kommentów przybywa. Oglądać należy komentarz Moniki i dalej już wiecie
Jest jakiś teraz Canon z 30-krotnym zoomem optycznym (kompakt, nie lustrzanka). On kosztuje coś koło 1400 zł. Modelu Ci nie powiem, bo nie pamiętam i nie w temacie jestem, ale zapytam ojca, bo on na taki poluje właśnie, to jak zapytam to dam znać. W każdym razie aparat bomba z tego co mówił.
Swego czasu zastanawiał się nad jakimś FijiFilm, mniej więcej podobny wygląd i parametry, jednak bardziej teraz skłaniałby się ku temu Canonowi, bo nowszy, no i ma więcej zoomu. Ale modelu tego też nie pamiętam. Jednakże, z tego co chociaż wiem, że nawet cenowo prawie tak samo oba wychodzą.
skłaniałby się ku temu Canonowi, bo nowszy, no i ma więcej zoomu.
ale tak śledząc rozmaite stronki to wnioskuje ze i tak kicha jest po przekroczeniu zoomu 600mm ze zdjęcia wychodzą kiepskie a ten canon max ma 840mm ... wiec praktycznie nie do wykorzystania
sebastian napisał/a:
Swego czasu zastanawiał się nad jakimś FijiFilm,
tez sie nad tym zastanawiałem ale czytając szereg opinii podobno kiepsko wypada na tle canona lub panasonica
teraz nie moge sie zdecydowac canon SX30IS czy panasonic DMC -FZ100 czy FZ45
_________________ Volkswagen Vento Klub Polska nic więcej się nie liczy ...
canon SX30IS o tyle jest lepszy, że ma zasilanie na akumulatorki paluszkowe, czyli popularne baterie - w każdej chwili wymienić możesz na inne, nie to co w przypadku zwykłych akumulatorków - rozładuje się i dupa, musisz naładować. Nie wiem jak te Panasoniki mają zasilanie, ale jeśli mają akumulatorki to raczej odpuść sobie... Takie moje zdanie raczej
Panasonic DMC -FZ45
Panasonic DMC -FZ48
te aparat praktycznie niczym się nie różnią poza pikselami jeden ma 14,1 a drugi 12,1 pyzatym większych różnic w nich nie ma ... no moze cena nieznacznie
hrubek18 napisał/a:
zależy mi na szybkim robieniu zdjęć
Czas przerwy pomiędzy kolejnymi zdjęciami ok. 0.7 sec
opinie na temat tych aparatów są różne jedni chwalą inni tylko narzekają ... przeczytałem ich trochę i mam niezły mętlik w głowie ... a tez nad tym aparatem myślę... i póki co nic nie wymyśliłem
krzeszak, kupiłeś już jakieś aparat? bo ja dalej nie mogę się zdecydować.... narobili tyle tych aparatów a teraz człowiek nie wie co kupić powinny być dwa modele na producenta i nie było by problemu
no właśnie nie nie wiadomo na co się zdecydować... przeszukując internet opinie są tak zróżnicowane dla poszczególnych modeli ze już nie wiadomo w co wierzyć, testy tez nieobiektywne ... nie jest to takie proste jak się wydawało na początku.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum