dlaczego ??
proste jak 2 + 2 .
kazdy gazowy amortyzator jest sztywniejszy , prze to ze duzo szybciej reaguje na ruch , oraz zawsze dazy do wypchania dyszy amortyzatora .
i tak dla przykladu zwykle sprezyny plus gazowa owocuje twardszym zawieszeniem przez to ze duzo szybciej odbija tloczysko .
bardziej precyzyjnie .
natomiast typowy olejowy amor jest duzo wolniejszy , oraz nie wypycha tloczyska stad mamy dostojne mercedesowskie "bujanie".
caly proces juz na ventce testowalem w ruznych kombinacjach 2 lata temu..... ale wtedy bardzo chcialem mniec badzo twardo i nisko .
widac zestazalem sie i teraz chce mniec wygodnie .
Silnik: ABS Pomógł: 5 razy Wiek: 49 Dołączył: 19 Lis 2006 Posty: 315 Skąd: internet
Wysłany: 2008-07-21, 00:18
przemolas4 napisał/a:
dlaczego ??
proste jak 2 + 2 .
kazdy gazowy amortyzator jest sztywniejszy , prze to ze duzo szybciej reaguje na ruch , oraz zawsze dazy do wypchania dyszy amortyzatora .
i tak dla przykladu zwykle sprezyny plus gazowa owocuje twardszym zawieszeniem przez to ze duzo szybciej odbija tloczysko .
bardziej precyzyjnie .
natomiast typowy olejowy amor jest duzo wolniejszy , oraz nie wypycha tloczyska stad mamy dostojne mercedesowskie "bujanie".
caly proces juz na ventce testowalem w ruznych kombinacjach 2 lata temu..... ale wtedy bardzo chcialem mniec badzo twardo i nisko .
widac zestazalem sie i teraz chce mniec wygodnie .
Silnik: ... Pomógł: 302 razy Dołączył: 18 Mar 2006 Posty: 10606 Skąd: ...
Wysłany: 2008-07-21, 09:32
No ale skoro podczas bujnięcia auto jest twarde i od razy wraca do poziomu to analogiczne jest to że podczas jazdy tez będzie się dobrze zachowywać...nie może byc tak że podczas bujania jest ok a w czasie zajdy samochód pływa i buja się po szosie....
Ta sztywność w gazówkach w czasie drogi miałaby tylko jeden plus, jedno zastosowania, na zakrętach, łukach, rondach - co by tak auta nie wychylało na boli - jedyna dobra rzecz. Natomiast do komfortu tylko olej.
Silnik: 1,8T audi A6 Pomógł: 1 raz Wiek: 48 Dołączył: 17 Lut 2008 Posty: 91 Skąd: ruda slaska
Wysłany: 2008-07-21, 15:32
witka
ja mam nan przodzie i tyle Sachs adventure olejowo-gazowe od prawie 3 lat i niemiałem nigdy problemu
a w czerwcu miałem przegląd i wyszło mi 73-75%
polecam
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum