Silnik: TDI 1Z+ Pomógł: 52 razy Wiek: 44 Dołączył: 10 Mar 2006 Posty: 3284 Skąd: Pruszcz Gdański
Wysłany: 2007-02-05, 22:17
A ja po raz kolejny mówię stanowcze NIE dla zmiany loga
To co że inni mają prostsze? Czy musimy mieć wszystko takie jak inni?
Najważniejsze że nasze logo jest oryginalne!
No i jest już długo i wiele osób po nim rozpoznaje Klub więc nie widze żadnego sensu w zmienianiu go.
A może wcale nie jest potrzebna zmiana tylko drobny lifting.
Z nudów pozwoliłem sobie zrobić cztery propozycje loga. Umiejętności mam znikome dlatego pokazane prze zemnie loga traktować jako np. punkt odniesienia od którego lifting mógłby mieć miejsce
1.
Chciałem zrobić coś w stylu pierwotnego logo, ale coś chyba źle dobrałem kolorki i wyszedł taki "kuntakinte" , czyli "nie w te ni we wte".
2.
Z kolei tego typu logo nie jest skomplikowane, co jest później dużym plusem przy tworzeniu koszulek itp.
3.
- bez komentarza -
4.
taki tam feler.
Jak mówiłem są to tylko propozycje. Nie muszą się podobać
Silnik: 1,8 90KM B+G Pomógł: 158 razy Wiek: 43 Dołączył: 05 Mar 2006 Posty: 12924 Skąd: Łódź
Wysłany: 2007-04-10, 22:36
Fajne propozycje... ALe nadal obstaję przy pozostawieniu starego logo, może nie jest piękne ,ale każdy je dobrze zna... W końcu logo to ma już swoje lata
Silnik: TDI 1Z+ Pomógł: 52 razy Wiek: 44 Dołączył: 10 Mar 2006 Posty: 3284 Skąd: Pruszcz Gdański
Wysłany: 2007-04-10, 22:44
spyro nie zgadzam się z Tobą - moim zdaniem obecne logo jest piękne
mi się bardzo podoba i moja Ventka podpisuje się pod tym logiem wszystkimi czterema nowymi kołami
Dorzucę słówko od siebie, przydała by sie jakaś naklejka klubowa coby wszystkim można sie pochwalić i być rozpoznawanym na drodze ,tego mi bardzo brakuje ,to nie musi być skaplikowana jakas naklejka cos prostego co by w oko wpadała (coś na podobieństwo golf.pl albo polo.pl)proste ale bardzo rzucające sie w oko i naprawdę łatwo ich dojrzeć, nasza naklejka ala szeryf jest ładna nie powiem ale jest bardzo skomplikowana ,natomiast ta nowa (nie obraz sie spyro)ale ale wygląda jak oczy kota z czerwonym nochalem ,ale to tylko moje skromne zdanie i bron boże nie chce nikogo urozic bo na pewno sporo pracy w to wlozyl i chwalA mu za to ale nam potrzeba czegoś prostego.Pozdrawiam!
_________________ Volkswagen Vento Klub Polska nic więcej się nie liczy ...
Silnik: 1,8 90KM B+G Pomógł: 158 razy Wiek: 43 Dołączył: 05 Mar 2006 Posty: 12924 Skąd: Łódź
Wysłany: 2008-07-21, 11:24
krzeszak napisał/a:
nie obraz sie spyro
no co ty, cieszę się z konstruktywnej krytyki. O to mi właśnie chodzi żeby była dyskusja, niech ktoś zrobi jakieś dodatkowe projekty. ja tez właśnie chciałbym coś prościutkiego, tym sie kierowałem robiąc ten projekcik, ale coś nie poszło jak widać...
Zapodajcie coś, najlepiej w corelu, bo to łatwe potem do druku itp.
Wysłany: 2008-07-21, 19:36
nie chce żebyśmy mieli kopie kopii. Byłaby to kopia Fansów, a zkolei Vento-Fans zrobili kopię z logo ASO Volkswagena Idczak, który go używa od 1989 roku.
Także wymyślmy coś oryginalnego, bo xero istniejącego xera to bezsens...
Silnik: VR6
Wysłany: 2008-07-23, 10:49
spyro napisał/a:
a zkolei Vento-Fans zrobili kopię z logo ASO Volkswagena Idczak, który go używa od 1989 roku.
akurat byl to nasz pomysl i z nikogo nie sciagalem! nawet nie wiem jak to logo idczaka wyglada wiec nie pisz tak ze cos sciagnelismy! a podbnych logosow klubowych jest w necie kilka niemniej jednak nic nie mielismy za wzor wiec andrzej czasem uwazaj co piszesz bo sie to mija z prawda akurat...
tygrysisko obrysowal se swoje auto i tez nigdzie nie widzial niby tego i co tez zrobil kopie idczaka?
_________________ www.vwVento-Fans.com
...najlepsza strona i FORUM miłośników VW Vento!!
www.mapet-TUNING.com
Strona i sklep dla pasjonatów tuningu...
zawieszenia sport, lampy, grille, dystanse, śruby i inne
Ostatnio zmieniony przez MAPET 2008-07-23, 10:50, w całości zmieniany 2 razy
Wysłany: 2008-07-23, 10:56
MAPET, no zerknij no na logo jakie nakleja Idczak od samego początku swojej działalności na sprzedawane VW (na tylnej szybie, podkładkach pod tablice itp), jest identyko, tyle, że w środku autka jest napisane Idczak a nie vento-fans...
Co nie zmienia faktu, że jest to dobry pomysł i dobrze się z tego naklejki robi np ploterem., właśnie takie logo chce dla nas, proste a rzucające się w oczy.
Wysłany: 2008-07-23, 11:08
Ja CI mówię jak jest a nie wnikam co kto kiedy... Ok, przypadek w takim razie że są bardzo podobne...
Koniec OT, Mapet tu gadamy o propozycji nowego logo dla Klubu i Stowarzyszenia.
Chyba jakiś konkurs trzeba zrobić na to, pomyślę o jakiejś małej nagrodzie.
Może to da dopalacz zdolnych forumowiczom do zrobienia jakiegoś projekciku.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum