Silnik: 1,8 90KM B+G Pomógł: 158 razy Wiek: 43 Dołączył: 05 Mar 2006 Posty: 12924 Skąd: Łódź
Wysłany: 2008-07-23, 11:21
MAPET napisał/a:
to nei wiem skad mielibysmy skopiowac
grrrrrrr, napisałem już dwa razy że nie mówię o kopii skoro nawet go nie widzieliście!!
To nie to logo, inne ma na autkach, jak kupujesz auto w salonie, nowe, to zawsze diler nakleja na tylną szybę swoją naklejkę. Właśnie na nich odkąd pamiętam jest bardzo podobne logo.
Jak dorwę jakiś na ulicy to zrobię fotkę.
Silnik: z przodu Pomógł: 4 razy Wiek: 45 Dołączył: 04 Sie 2006 Posty: 1419 Skąd: Goleniów
Wysłany: 2008-07-23, 11:28
spyro napisał/a:
Tyle, że tam jest obrys innego VW, nie Ventki na pewno.
jak innego vw to idiotyczna wypominka bo większość klubów ma takie loga vwgolf ma obrys jedynki itp. rozumiem jak by miał vento to ok ale inneg vw proszę cie
Silnik: 1,8 90KM B+G Pomógł: 158 razy Wiek: 43 Dołączył: 05 Mar 2006 Posty: 12924 Skąd: Łódź
Wysłany: 2008-07-23, 11:33
Sorki, ale pasek sedan będzie prawie identyczny, no nie? I oto mi właśnie chodziło... Bo sam obrys auta to ma w chust firm i klubów od dawna...
Koniec OT.
Wysłany: 2008-07-23, 11:33
zresztą to nie żadna wypominka tylko przeczytaj dokładnie co napisałem w tym zdaniu:
wymyślmy coś oryginalnego a nie kolejne logo podobne do innych. Taki był mój CEL.
Wysłany: 2008-07-23, 11:43
MAPET napisał/a:
teraz to juz nie przeinaczaj...
nie przeinaczam bo wiem co napisałem!
Potem napisałem Ci 2 razy że widać to przypadek, a ty ciągle swoje.
Mapet mi na prawdę wszystko jedno co i jak z Waszym logo bo mnie to nie dotyczy, cały czas Wam piszę że w moim zdaniu zależało mi na pokazaniu, że skoro mamy zmieniać logo to chciałbym aby nasze było oryginalne a nie podobne do innych. Także nie masz co się wzburzać...
Wysłany: 2008-07-23, 11:53
MAPET napisał/a:
bo zdarzy ci sie gafa czasem
jak każdemu, ale zawsze się przyznam jak coś strzelę.
OK, mogłem nie pisać słowa KOPIA, ale nie o to mi chodziło, cały czas tłumaczę, że nie miałem na celu Ciebie obrażać tylko podkreślić że nowe logo ma być oryginalne...
Rozumiesz już?
Silnik: z przodu Pomógł: 4 razy Wiek: 45 Dołączył: 04 Sie 2006 Posty: 1419 Skąd: Goleniów
Wysłany: 2008-07-23, 12:30
spyro napisał/a:
OK, mogłem nie pisać słowa KOPIA, ale nie o to mi chodziło
proponuje wzbogaci słownik bo słowo kopia ma swoje znaczenie i jeśli nie o to ci chodziło to nie wiem dlaczego to napisałeś piszą samochód mam namyśli auto a nie rower
Wysłany: 2008-07-23, 21:36
Wyjaśniłem co miałem powiedzieć i temat uważam zakończony!
Napisałem KOPIA bo tak na początku myślałem (logicznie myśląc - logo z prawie 20 letnim stażem wydaje się być pierwszym), potem Mapet wytłumaczył, więc napisałem pare postów niżej że widać przypadek podobieństwa i tyle. I problemu nie widzę, ale Ty jak zwykle robisz z igły widły kolego, jak nasz poprzedni rząd, jak sobie coś przetłumaczy to gada i gada i brnie w tym do usranej śmierci.
I proszę o nie zaśmiecanie tutaj więcej. To jest temat o czym innym i nie widzę sensu dalszego pisanie w tym temacie o waszym logo bo nie tutaj na to miejsce, więc nie drąż już bo to nudne...
Silnik: ... Pomógł: 302 razy Dołączył: 18 Mar 2006 Posty: 10606 Skąd: ...
Wysłany: 2008-07-25, 09:33
Jak dla mnie to trzecie co Spyro zapodał wydaje się najlepszym rozwiązeniem (chodzi mi o to co jest na bluzach klubowych)....w miarę przejrzyste a zarazem zawiera sporo danych...
A Wy co o tym myślicie
Ostatnio zmieniony przez Paweł J. 2008-07-25, 09:33, w całości zmieniany 1 raz
ale były jakieś 10 postów wyżej,i zginała moja wypowiedz na ten temat (czyżby cenzura) moje zdanie na ten temat już znacie choć z prac Bucus, może wyjść ciekawe logo wiec poczekam jeszcze z opinia.
_________________ Volkswagen Vento Klub Polska nic więcej się nie liczy ...
Wysłany: 2008-07-27, 15:55
krzeszak napisał/a:
czyżby cenzura
no coty ja nie kasuje raczej postów, chyba żenaprawdę jest coś nie tak. U nas na forum nie ma wywalania postó, nawet jak są OT, co zresztą napewno już zauważyłeś Dzięki temu u nas tak luźnie i przyjemnie jest
dlatego szopko mnie sie stad nie pozbędziecie
a co do mojego postu to bym se dal rękę obciąć ze był już po tej całej wojnie o logo a nie w trakcie jej,i stad ta moje zaniepokojenie bo posty niezwiązane bezpośrednio z naszym logo porostu przewinąłem ...
_________________ Volkswagen Vento Klub Polska nic więcej się nie liczy ...
pyro, a masz może w lepszej jakości aktualne logo, bo z tego małego trochę ciężko coś zrobić
ale tylko w tiffie, nie w corelu...
Jak możesz to podeślij
Z obrazka który mam najładniejsze Vento jakie udało mi się uzyskać wygląda tak:
Pozostaje jedynie wygładzić krawędzie
Przerabiane to jest z takiej wersji jakby ktoś chciał:
http://www.fallingpixel.c.../Vento_back.jpg
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum