Części samochodowe do VW w sklepie iParts.pl

Forum Volkswagen Vento Klub Polska Strona Główna
FAQ  Szukaj  Użytkownicy  Grupy Rejestracja  Zaloguj  Chat
 Ogłoszenie 

Poprzedni temat :: Następny temat
nieszczęsny kabelek
Autor Wiadomość
bladekamil 
Kierowca eLki

Wysłany: 2008-07-23, 17:34   nieszczęsny kabelek

witam . dzisiaj rano po tymjak wszedłem do garażu poczułem dziwny zapach swądu jak by ktoś coś spalił ale okazało się że to z mojej ventki tak capi po tym jak przekręciłem kluczyk w stacyjce z pod fotela pasażera zaczoł wydobywać się dym dość duży szybko odłączyłem akumulator i sprawdzając z czego on sie wydobywa doszedłem że jjest tam jakiś kabel i on zaczoł się topić nie wiem dlaczego jakieś zwarcie podejżewam ale jeszcze nie wiem do czego służy ten kabel no i moim zdaniem to sie bezpiecznik powinien przepalić a nie kabel topić ?pomóżcie co mam zrobić bo nie wiem ?

Paweł J. 
Vento to ja!

Silnik: ...
Wysłany: 2008-07-23, 17:46   

Może to jakiś kabel od audio....hmm...przeciez pod fotelem nie powinno być kabli no chyba że to z progu się dymiło....a co masz na wyposażeniu elektrycznym a aucie (w kabinie) ??
Ostatnio zmieniony przez Paweł J. 2008-07-23, 17:46, w całości zmieniany 2 razy  

bladekamil 
Kierowca eLki

Wysłany: 2008-07-23, 17:59   

wyposażenia elektrycznego nie ma żadnego jest pusty juak bębenek jedynie radyjko i dwa głośniczki w desce te standardowe a pozatym nic więcej

Paweł J. 
Vento to ja!

Wysłany: 2008-07-23, 18:11   

Wiem że w plastikowej obudowie progu ida jakies kable, tylko nie pamietam w którym to progu....może to coś z tego progu wylazło...

bladekamil napisał/a:
jjest tam jakiś kabel

a nie da się pójść tropem tego kabla i zobaczyć gdzie prowadzi ?? (no oczywiście jeśli jest to możliwe-bo ja od tego bym właśnie zaczął)

bladekamil 
Kierowca eLki

Wysłany: 2008-07-23, 18:49   

a nie da się pójść tropem tego kabla i zobaczyć gdzie prowadzi ??

no niestety nie mogę bo będe musiał zerwać całą wykładzinę podłogi zdjąć osłonę środkową wykręcić fotel i nie wiem co jeszcze a może uniknę tego jak dowiem sie do czego on służy

Paweł J. 
Vento to ja!

Wysłany: 2008-07-23, 19:26   

Ja jak zdejmowałem wykładzine to nie nadziałem się na żadne kabelki oprócz tych od instalacji, ale one w progach szły...no chyba że coś przeoczyłem....

Zobacz czy nic Ci nie padło...czy masz wszystkie światła, lampki, podświetlania itp bo skoro ten kabel sie tak jarał to pewnie coś musiało paść...a próbowałeś ten kabel zaizolowć w tym miejscu co sie zajarał?? Może to pomoże-to jest tylko to co w tej chwili mogę Ci poradzić.
Ostatnio zmieniony przez Paweł J. 2008-07-23, 19:26, w całości zmieniany 1 raz  

spyro 
www.vwvento.org

Silnik: 1,8 90KM B+G
Wysłany: 2008-07-23, 22:15   

Pod fotelem idą kable jak masz podgrzewane fotele albo z airbagiem a takto nie powinno tam nic iść w gołej wersji Vento. Ja u siebie niejednokrotnie wykręcałem fotele i ta nic nie idzie... Kable np. do ABSU idą tunelem środkowym, także pod fotelem nic nie powinno być.

Odpowiedz do tematu