Wysłany: 2008-07-23, 17:34 nieszczęsny kabelek
witam . dzisiaj rano po tymjak wszedłem do garażu poczułem dziwny zapach swądu jak by ktoś coś spalił ale okazało się że to z mojej ventki tak capi po tym jak przekręciłem kluczyk w stacyjce z pod fotela pasażera zaczoł wydobywać się dym dość duży szybko odłączyłem akumulator i sprawdzając z czego on sie wydobywa doszedłem że jjest tam jakiś kabel i on zaczoł się topić nie wiem dlaczego jakieś zwarcie podejżewam ale jeszcze nie wiem do czego służy ten kabel no i moim zdaniem to sie bezpiecznik powinien przepalić a nie kabel topić ?pomóżcie co mam zrobić bo nie wiem ?
Silnik: ... Pomógł: 302 razy Dołączył: 18 Mar 2006 Posty: 10606 Skąd: ...
Wysłany: 2008-07-23, 17:46
Może to jakiś kabel od audio....hmm...przeciez pod fotelem nie powinno być kabli no chyba że to z progu się dymiło....a co masz na wyposażeniu elektrycznym a aucie (w kabinie)
Ostatnio zmieniony przez Paweł J. 2008-07-23, 17:46, w całości zmieniany 2 razy
Wysłany: 2008-07-23, 18:49
a nie da się pójść tropem tego kabla i zobaczyć gdzie prowadzi
no niestety nie mogę bo będe musiał zerwać całą wykładzinę podłogi zdjąć osłonę środkową wykręcić fotel i nie wiem co jeszcze a może uniknę tego jak dowiem sie do czego on służy
Silnik: ... Pomógł: 302 razy Dołączył: 18 Mar 2006 Posty: 10606 Skąd: ...
Wysłany: 2008-07-23, 19:26
Ja jak zdejmowałem wykładzine to nie nadziałem się na żadne kabelki oprócz tych od instalacji, ale one w progach szły...no chyba że coś przeoczyłem....
Zobacz czy nic Ci nie padło...czy masz wszystkie światła, lampki, podświetlania itp bo skoro ten kabel sie tak jarał to pewnie coś musiało paść...a próbowałeś ten kabel zaizolowć w tym miejscu co sie zajarał?? Może to pomoże-to jest tylko to co w tej chwili mogę Ci poradzić.
Ostatnio zmieniony przez Paweł J. 2008-07-23, 19:26, w całości zmieniany 1 raz
Silnik: 1,8 90KM B+G Pomógł: 158 razy Wiek: 43 Dołączył: 05 Mar 2006 Posty: 12924 Skąd: Łódź
Wysłany: 2008-07-23, 22:15
Pod fotelem idą kable jak masz podgrzewane fotele albo z airbagiem a takto nie powinno tam nic iść w gołej wersji Vento. Ja u siebie niejednokrotnie wykręcałem fotele i ta nic nie idzie... Kable np. do ABSU idą tunelem środkowym, także pod fotelem nic nie powinno być.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum