Przedstawię pokrótce opis mojego VW Vento rocznik 1997 (pierwsza rejestracja XI 1997). Auto sprowadzone z Holandii we wrześniu 2007 roku. Motor jaki posiada to sławne 1.9 Diesel, lecz w wydaniu SDI. Czego konsekwencją jest mniejsza moc w stosunku do wersji TDI.
Auto posiada:
- centralny zamek,
- 4 x elektryczne szyby,
- elektryczne lusterka,
- tempomat,
- THERMotronic,
- hak holowniczy,
- alumy firmy Alutec (15") szerokości 7" na oponie FULDA Carat Progresso z ochroną rantu 195/50/R15,
i kilka gadżetów w postaci np. lampek w drzwiach przednich lub wykładziny bagażnika...no i oczywiście światła do jazdy dziennej HELLA...
Poniżej zamieszczam kilka zdjęć ventyla...
Ostatnio zmieniony przez Paweł J. 2008-08-02, 23:59, w całości zmieniany 3 razy
Piękna ta czerwień
Ogólnie śliczne auto i zadbane z zewnątrz. Jak tam środeczek? Zapodaj fotki środka
Powiedz, co tam masz za halogenki z przodu? Jakieś clery czy oryginalesy?
Piękna ta czerwień
Ogólnie śliczne auto i zadbane z zewnątrz. Jak tam środeczek? Zapodaj fotki środka
Powiedz, co tam masz za halogenki z przodu? Jakieś clery czy oryginalesy?
Odnośnie czerwieni....hehehe dziewczyna mówi, że jest bardzo K*&^%$#@ i nie trudno poznać moje auto na mieście...:D
Z przodu są oryginalne światła do jazdy dziennej HELLA...Zdjęcia środka będą na dniach...:)
Ostatnio zmieniony przez Malydd 2008-08-02, 23:56, w całości zmieniany 1 raz
a ja wrzucam fotki kolegi w postaci miniaturek a nie linkówMalydd, jak chcez to te miniaturki mogą być w Twoim pierwszym poście zamiast linków...więc jak
Silnik: ... Pomógł: 302 razy Dołączył: 18 Mar 2006 Posty: 10606 Skąd: ...
Wysłany: 2008-08-03, 00:19
Malydd napisał/a:
I jak wrażenia...?
głośniej niż w benzynce(ale to normalka)....autko na zimnym silniku ma małe wibracje-no z tym, że to chyba była wina zwalonych poduszek pod silnika, a nie samego silnika....ojciec kumpeli chwali sobie to auto bo mało pali...i jeszcze nigdy go nie zawiodło...
sebastian napisał/a:
Zanim napijemy się brundzia
Widzę, że jeszcze pamietasz....
Ostatnio zmieniony przez Paweł J. 2008-08-03, 00:20, w całości zmieniany 1 raz
głośniej niż w benzynce(ale to normalka)....autko na zimnym silniku ma małe wibracje-no z tym, że to chyba była wina zwalonych poduszek pod silnika, a nie samego silnika....ojciec kumpeli chwali sobie to auto bo mało pali...i jeszcze nigdy go nie zawiodło...
Fakt mało pali...mi wychodzi zawsze w granicach 5l/100km. Wibracji w aucie nie odczuwam a silnik pracuje odziwo cicho i "miękko" jak na diesla 1.9...
śmiałem się z tego, bo co niektórzy tak piszą
Ale oczywiście masz rację - to jego indywidualna sprawa co się podoba, a co nie.
Ja z zewnatrz nic bym nie ruszał, ale tak, jak kolega Tygrysisko napisał o tym szerszym hokeju - ładniej by wyglądał.
A jak pokażesz nam środeczek, to coś się wymyśli, bo tu jest tez spore pole do popisu
No ładne vento kolorek tez super i fela z rantem ,
Malydd napisał/a:
Może jakieś propozycje na zmiany obecnego stanu auta.
to jest sprawa indywidualna nie sugeruj sie niczyimi sugestiami ,twoje auto twoje inicjatywa i decyzje!a czy gleba czy kros twoja decyzja
auto jest śliczne ,wiec nie ma co bardzo i zmieniać jedynie może odnowić bębenki i zaciski bo felga landa ale rdzawy bęben nieładnie wygląda
_________________ Volkswagen Vento Klub Polska nic więcej się nie liczy ...
Ostatnio zmieniony przez krzeszak 2008-08-03, 10:19, w całości zmieniany 1 raz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum