Silnik: 1,8 90KM B+G Pomógł: 158 razy Wiek: 43 Dołączył: 05 Mar 2006 Posty: 12924 Skąd: Łódź
Wysłany: 2008-07-28, 23:41
Docent napisał/a:
w innych krajach tez placa vat
no właśnie mało krajów stać na taki podatek. To najgorszy z podatków na który mogą sobie pozwolić tak bogate kraje jak nasz Co najlepsze płacimy go tylko my - najbiedniejsi, bo ludzie bogatsi, prowadzący działalność gospodarczą oparta o VAT moge go sobie odliczać, my niestety nie.
Tez mnie kurza gdania że Polska to i tamto i tego nie bronię. Gas wiadomo że jest drogi w GB, a widziałeś ile kosztuje w innych krajach? W większości taniej niż u nas. Cały czas chodzi mi o to że kolejny ekipy wchodzą i gów... robia w celu sensownych cen w Polsce. Zarobki mam niskie a ceny zrównane z UE. Baaa, wielokrotnie towary są tańśze poza granicami Polski, chociaż w innyc krajach ludzie zarabiają parokrotnie więcej od nas.
Reasumując, póki ktoś nie tupnie nogą i nie zacznie sensownie tego liczyć to będzie jak teraz. Podatek drogowy który mamy wliczony w paliwa nie idzie w ogóle na drogi tylko a inne cele.A powinien iść tylko i wyłącznie na to. O to mi chodzi żeby wreszcie ktoś za ryj złapał ten bałagan i zrobił porządek, pozamykał nierentowne kopalnie (jak to zrobiła Margaret Tacher w WLK. Brytanii) pozamykać inne nierentowne przedsiębiorstwa co by cały kraj nie musiał na to płacić z podatków. I paliwo przy okazji zaczęło by osiągać normalniejszą cenę. A też masz rację, że przez to że popyt na paliwo stale rośnie to wszyscy u góry wiedzą że nie ma po co obniżać czegokolwiek, no bo po co skoro ile by nie kosztowało paliwo to i tak będziemy je kupować.
To co juz nikt nie może sobie ponażekać , bo to "Docenta" wkurza??
To nie czytaj postów, bo na zawał umrzesz, moim zdaniem Polska to na prawde bardzo dziwny kraj, ale nie zamierzam wyjeżdżać, jeżeli na każdą krzywde wyrządzona w tym kraju każdy by miał wyruszyć w świat to nikogo by tu nie było.
A np. z tego co słyszałam to w Irlandii dużo ludzi nie myśli o gazie w autach, bo paliwo kosztuje 1 euro, a oni na godzine mają ok. 9 euro i wzwyż.
Przeliczając na naszą Polske to paliwko kosztuje okolo 5-6 zl a wiekszosc ludzi zarabia 8zl na godzine.
I co my taki biedny kraj, a i tak nas stać, czy Polska to nie dziwny kraj???
Wysłany: 2008-08-01, 23:10
prosze pani,by nie przedluzac i nie byc nadto zlosliwym-docenta nie wkurza narzekanie,lecz sposob w jaki sie narzeka.bo tak sie sklada ze nie lubie gdy we wlasnym kraju z ust rodaka slysze:polska to-w calej tej dyskusji chodzilo mi tylko o to.i na pewno nie zemre na zawal z powodu postow na tym forum-mam inne sprawy ktore potrafia mnie zestresowac o wiele mocniej.btw. lpg w niemczech kosztuje miedzy 0,73 a 0,75 centa.btw2:irlandia i inne kraje europejskie maja troche inna historie najnowsza niz my, i tutaj szukalbym przyczyn roznic ekonomicznych-nie w rzadachczy tez parlamencie.
Ostatnio zmieniony przez Docent 2008-08-01, 23:11, w całości zmieniany 1 raz
Silnik: 1.8 ABS 66kW Pomógł: 10 razy Wiek: 38 Dołączył: 06 Mar 2006 Posty: 1375 Skąd: Leszno
Wysłany: 2008-08-04, 03:02
sory, ale jest jak jest, i zmienic mozmy przy wyborach... ja chodze co rok-ze chodze, to sie i chwale, ze chodze-moze uda mi sie cos zmienic... tak wiec nie narzekac, albo narzekac na tych co sie nie glosowalo i DO URN!!!! pozdrawiam!
_________________ VW jest bogiem, predkość nałogiem, życie zabawą jazda podstawą
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum