Kamraci. Coś niedobrego dzieje się z samochodzikiem.
Na początek wyjaśnijcie mi coś. Jakie obroty powinien mieć silnik 1.6 na biegu jałowym? 800 obrotów, czy też 600? Od momentu kiedy zainstalowali mi gaz mam problemy z tymi cholernymi obrotami na "luzie". Czasami prawidłowo stoją na 800 czasami spadają na 600 i wtedy silnika praktycznie nie słychać, ale trzęsie "wydechem".
Tak samo jest na benzynie jak i na LPG.
Chyba znowu wybiorę się do "gazowników", wszak mam 2 lata gwarancji.
A może to coś złego z moją "krokówką"?
Pomóżcie i poradźcie coś
Pozdrawiam
Gunship
_________________ Stowarzyszenie Eksploracyjno-Historyczne "Grupa Łódź" www.lodz-eksploracja.org
Silnik: 1,8 90KM B+G Pomógł: 158 razy Wiek: 43 Dołączył: 05 Mar 2006 Posty: 12924 Skąd: Łódź
Wysłany: 2006-07-10, 00:12
800 to jak najbardziej dobre obroty na biegu jałowym. TO jest na 100% źle ustawiona instalacja, jedź do nich od razu, ustawią jak trzeba i będzie wszystko jak dawniej. Prawdopodobnie "łyka" Ci za dużo powietrza na "luzie".
Silnik: 1,8 90KM B+G Pomógł: 158 razy Wiek: 43 Dołączył: 05 Mar 2006 Posty: 12924 Skąd: Łódź
Wysłany: 2006-07-11, 09:20
Dokłądnie zazwyczaj takie problemy są zarówno na gazie jak i na benzynie, musi coś być z "powietrzem" i dlatego masz takie problemy. Ja miałem podobnie na początku, jak założyłem LPG u siebie, tyle, że u mnie objawiało się to jak wrzucałem na luz jadąc (np. dojeżdżając do skrzyżowania, gdzie było czerwone światło wrzucałem wcześniej na luz) i auto świrowało i gasło, gazownicy nie wiedzielei co zrobić kwitując, że Ventki tak mają. Kumpel mi doradził kupić rurę metalowo-papierową od poloneza i założyć ją za filtrem powietrza kierując do silnika, pomogło i mam tak do tej pory, okazało się, że na gazie nie może łykać tyle powietrza i dlatego świrował i gasł ciągle...
Silnik: 1.8 ABS 66kW Pomógł: 10 razy Wiek: 38 Dołączył: 06 Mar 2006 Posty: 1375 Skąd: Leszno
Wysłany: 2006-07-11, 15:38
poprostu ped powietrza go przyduszal... tak samo zrobili kumpeli w renault 19- bo tam rura do filtra szla od samego poczatku maski-ucieli ja i zagieli w dol.
_________________ VW jest bogiem, predkość nałogiem, życie zabawą jazda podstawą
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum