Witam ponownie!
Mam problemik z alarmem/centralnym. Wciskam przycisk na pilociku alarm się uzbraja, drzwi zamykają, ale po kilkunastu/kilkudziesięciu (nie mierzyłem czasu stoperem ) alarm odzywa się dwoma sygnałami - nie zawsze, czasami jest ok. Podejrzewam, że może przewód przy jakimś czujniku się obluzował tylko nie wiem od czego zacząć szukać. No i czasami alarm się sam załącza.. kilka razy zaczął mi wyć w środku nocy stojąc w garażu. Dodam że nie mam tych czujników na zbicie szyb (hałas). Więc nie wiem co mogło spowodować jego załączenie. Najgorsze że nie mam żadnego "manuala" od tego alarmu, jedyne co mi się udało dziś zobaczyć, że jest to prawdopodobnie wytwór "Zadi" pod zatyczką zamka od synchronizacji z pilotem jest logo "Zadi" i nazwa. Na puszce jest napisane chyba 975, ale teraz nie pamiętam jutro sprawdzę. Może ma ktoś z was dostęp do jakiegoś manuala.. chciałbym chociaż wiedzieć co ten podwójny sygnał znaczy.
Silnik: Brak :P Pomógł: 1 raz Dołączył: 26 Cze 2008 Posty: 172 Skąd: Łódź
Wysłany: 2008-08-18, 18:28
Moim zdaniem jest to czujnik przy ktorys z drzwi albo masce albo klapie bagaznika... Jestem pewien na 98% posprawdzaj czujniki... Pytalem ojca, i czujniki sa w slupkach a przy drzwiach kierowcy sa 2 czujniki... Zacznij od sprawdzenia tego
Silnik: 2E Pomógł: 78 razy Dołączył: 18 Mar 2007 Posty: 1173 Skąd: małopolska
Wysłany: 2008-08-18, 20:11
najpierw krańcówka od maski, potem wyłącznik w zamku klapy (patrz przez kanapę czy gaśnie światełko bagażnika po zamknięciu), krańcówki w drzwiach uszkodzone powodowałyby świecenie lampki w podsufitce. To na fotce mam wrażenie że jest tylko syrenką, nie widac ile kabli włazi jak 2-4 to jest to syrenka.
Nie baw się tym zbyt długo, łatwiej założyć niedrogi nowy alarm.
To chyba nie jest tylko syrenka, bo kabli wchodzi tam cały pęk.
Czyli jeśli to jakiś czujnik na drzwiach to lampka by nie gasła tak? To wtedy tu jest OK. Bo wszystko gaśnie. Sprawdzę jeszcze bagażnik i klapę silnika..
Wysłany: 2008-08-19, 00:54
Zacznij od tych czujnikow... Jak nie bedzie to to to masz problem Wiem, bo ojciec montuje alarmy do aut od 25 lat A ten Twoj alarm jest troszke juz stary A i sam osobiscie nei polecam tanich alarmow, bo sie nie sprawdzaja A Ty seba podjedz wkoncu do mojego ojca z tymi szybami
Wysłany: 2008-08-19, 20:05
sebastian, Oczywiscie, ze sie pomylilem... Tak to jest jak na 2 forach sie pisze o tym samym :p Oczywiscie chodzilo Mi o Spyra Sorry
Centralny u mojego ojca do vento to koszt kolo 350 zl... Alarm od 430 zl (mozna z tego zbic ceny troche, jakies 100zl Ale wersja bedzie ubozsza) do jakis 600 zl...
Mysle, ze te ceny nie sa wielkie... Oczywiscie mozesz kupic alarm na jakims bazarze i sam go zamontowac... Ale to bedzie nie oplacalne
A takie pytanie... Ma ktos z Was moze alarm "LEGEND" w swoim Vencie?
Silnik: 1,8 90KM B+G Pomógł: 158 razy Wiek: 43 Dołączył: 05 Mar 2006 Posty: 12924 Skąd: Łódź
Wysłany: 2008-08-19, 22:15
Co do alarmów to jedna z większych fabryk w Polsce www.stig.pl, tam znajomek pracuje. Zajefajny alarm kupisz za naprawdę małe pieniądze, nawet poniżej 150 PLN!
Wysłany: 2008-08-19, 23:34
Spyro, Ty masz rabat u dobrego fachowca haha A i powiem jedno... Alarmy ktore mozna kupic w necie czy gdzies z fabryki nigdy nie beda dobre... Alarmy ktore uzywa moj ojciec nie sa dostepne dla zwyklej osoby... Bo co to za problem rozpracowac alarm jak moge go kupic i rozkrecic u sebie w domu i zobaczyc co jak dziala?
A i ponawaiam pytanie... Ma ktos u siebie w aucie alarm o nazwie "LEGEND"?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum