Silnik: 1.9 D
Wiek: 40 Dołączył: 10 Sie 2008 Posty: 64 Skąd: k. Kętrzyna obecnie Mrągowo
Wysłany: 2008-08-20, 17:12 VW Vento by qbas190
czesc mam przyjemnosc pochwalic sie moja ventka
1993r
silnk 1.9 D
blokada skrzyni
alarm (troche nawala)
Koła 14"
Wiecej informacji i fotek niebawem
Pozdrawiam wszyskich
od Spyro: poprawiłem wyświetlanie obrazków, zamiast linków pojawiają się obrazki.
Ostatnio zmieniony przez spyro 2008-08-20, 20:21, w całości zmieniany 2 razy
Wysłany: 2008-08-27, 21:24
malutko ale juz niedlugo czeka mnie sesja ventki
nie umiem dodawac zdjec albo jeszcze nie moge bo nawet z komorki nie moge wkleic jako zalacznik w podgladzie nie pokazuje mi ze dodalem zdjcie.
co do szczegółów to porownalem moja ventke do kumpa tylko ze on ma belgijska wersje on ma dzielona tylna kanape ja nie on ma kola 13" ja 14" on ma centalny ja mam alarm on ma glebszy bagaznik i dojazdowke a ja mam płytszy bagaznik i normalne kolo, on w tylnych drzwiach ma głosniki a ja na tylnej półce no i on ma wiecej rdzy niz ja hehe
C.D.N
od tygrysisko: poprawiłem wyświetlanie fotek
_________________ byl 126p byl 125p byl golf II jest wreszcie vento
Ostatnio zmieniony przez Paweł J. 2008-08-28, 08:24, w całości zmieniany 1 raz
nie umiem dodawac zdjec albo jeszcze nie moge bo nawet z komorki nie moge wkleic jako zalacznik w podgladzie nie pokazuje mi ze dodalem zdjcie.
Tutaj masz samouczek zamieszczania fotek: http://forum.vwvento.org/viewtopic.php?t=465
Każdą fotkę, którą będziesz chciał wrzucić na forum - używaj opcji IMG w polu edycji tekstu. Kilkasz IMG, wklejasz link do zdjęcia i to wszystko. Prawda, że proste?
qbas190 napisał/a:
on ma dzielona tylna kanape ja nie
To znaczy... kanapa chyba dzielone jest, ale nie masz podłokietnika, prawda? No, nie we wszystkich wersjach takie coś było, ewentualnie, ze chyba ktoś inną kanapę i fotele wsadził.
qbas190 napisał/a:
on ma kola 13" ja 14"
To, to tam mały szczegół, bo jak sie uprzesz, to i 17" wsadzisz
qbas190 napisał/a:
on ma centalny ja mam alarm
Central też nie był we wszystkich wersjach, aczkolwiek w Vencie piewrszy raz się spotykam, żeby nie miało centrala. W golfach, to rozumiem, ale w Vencie? :myśli:
qbas190 napisał/a:
on ma glebszy bagaznik i dojazdowke a ja mam płytszy bagaznik i normalne kolo
Bahażnik jest taki sam, tyle, że na samej podłodze masz zapewne takie coś jakby ze steropianu czy jak - takie podwyższenie, żeby się normalne kolo zmieściło.
qbas190 napisał/a:
on w tylnych drzwiach ma głosniki a ja na tylnej półce
W tylnych drzwiach też nie było standardem mieć głośników w kazdej wersji, ale w półce już ktoś musiał sam je założyć, bo na pewno producent tego tam nie umieścił.
Silnik: 1,8 90KM B+G Pomógł: 158 razy Wiek: 43 Dołączył: 05 Mar 2006 Posty: 12924 Skąd: Łódź
Wysłany: 2008-08-28, 11:50
sebastian napisał/a:
kanapa chyba dzielone jest
widzę po fotach że nie jest. To są siedzenia z najprostszej wersji golfa, w ventkach raczej nie było, chociaż czort wie, może i gdzieś w Holandii takie wypuszczali (tam były vento z silnikiem 1,4 60 KM).
Miałem taki komplet ostatnio i puściłem go na allegro - był właśnie z golasa golfa.
sebastian napisał/a:
Bahażnik jest taki sam, tyle, że na samej podłodze masz zapewne takie coś jakby ze steropianu czy jak - takie podwyższenie, żeby się normalne kolo zmieściło.
Dzięki temu wchodzi duża butla od gazu zamiast koła zapasowego
Silnik: 1.9 GTD AAZ Pomógł: 36 razy Wiek: 37 Dołączył: 22 Kwi 2008 Posty: 1323 Skąd: St Gieląd/Gdańsk
Wysłany: 2008-09-15, 21:53
miałem okazje zobaczyć osobiście i poznać właściciela autko bardzo ładne tylko troszkę maniany zrobił wcześniejszy właściciel, ale powoli wszystko będzie doprowadzane do stanu normalnego do czego i ja się trochę przyczyniam
Silnik: ... Pomógł: 302 razy Dołączył: 18 Mar 2006 Posty: 10606 Skąd: ...
Wysłany: 2008-09-22, 19:58
He he he...widac wszyściutko w bagażniku wozisz...podoba mi się to rozwiązane pod wykładzina...czyli te schoweczki w podłodze obok koła, których nie mam....
No i ciekawa tapicerka tylnych drzwi...czyli bez miejsc na głośniki...
A ta plama w bagażniku...to od wody
na początku produkcji było to w standardzie bo koło zapasowe było pełne, nie dojazdówka. Tez tak mam
Jak tam sie miesci pelnowymiarowka jak moja dojazdowka wystaje ciutke ponad plaszczyzne podlogi i jest lekko wypukla wykladzina?
_________________ VW Vento 1.9TDI 1Z++ Na potęge Posępnego Czerepu, mocy przybywaj!
Captain Planet, he's our hero. Gonna take pollution down to (Euro)0
Jak tam sie miesci pelnowymiarowka jak moja dojazdowka wystaje ciutke ponad plaszczyzne podlogi i jest lekko wypukla wykladzina
Do tego służy właśnie ta dokładka
Koło będzie wystawać, ale z tą dokładką wszystko jest idealnie dopasowane
aaa bo ja tam mam gola blache, a lewar i klucz sa w srodku dojazdowki.
_________________ VW Vento 1.9TDI 1Z++ Na potęge Posępnego Czerepu, mocy przybywaj!
Captain Planet, he's our hero. Gonna take pollution down to (Euro)0
Silnik: 1,8 90KM B+G Pomógł: 158 razy Wiek: 43 Dołączył: 05 Mar 2006 Posty: 12924 Skąd: Łódź
Wysłany: 2008-09-23, 08:22
Dokłądnie, wchodzi pełne koło zapasowe dzięki tej dokładce. Dzięki temu też wchodzi większa butla gazowa w miejsce koła. Ja do niedawna nawet nie wiedziałem, że dojazdówki były w Ventkach dopiero jak zobaczyłem że nowsze autka nie mają w ogóle tego styropianu przez co pełne koło nie wejdzie. Z drugiej strony Wy macie większy bagażnik- pojemniejszy o te parę centymetrów.
Wysłany: 2010-01-24, 19:44
Czesc dawno mnie nie bylo na forum ale pare miesiecy temu urodził mi sie synek Hubert i kazda wolna chwile spedzam z nim.
Od kupna ventki nie mialem zadnych problemow az do niedawna jak pojawily sie mrozy. Problem polega na tym ze przy zapalaniu ventki rozrusznik kreci jak szalony a motor niechce zagadac znajomy raz mi pokazal taki sprey samostart psika sie delikatnie w kolektor ssacy najlepiej w dwie osoby jedna kreci druga w tym czasie lekko psika specyfikiem i w tedy mi zapala silnik powiem ze tylkoo to mi narazie pomaga. Wymienilem swiece zarowe na nowe chyba 45zeta sztuka nowy aku 285zeta 74 ah i filtr paliwa 40 zl i nic mam zagadke nie wiem co mu dolega. Ma ktos jakis pomysł?
Wysłany: 2010-01-25, 16:01
swiece powoinnygrzac bo kontrolka pali sie dosc dlugo przy - 22 stopniach potem jak zgasze na cieplym silniku wogole sie nie zapala ale sprawdze przekaznik i bezpiecznik przyspieszacz wyciagam za kazdym razem jak zapalam nawet na cieplym silniku nie dlugo bede wyciagal rozrusznik bo nie zawsze lapie za kolo zamachowe tylko kreci jak odkurzacz
moze sprezanie masz juz za slabe i dlatego odpala Ci tylko przy samostarcie, sprawdz przekaznik swiec i jak radzilbym sprawdzic sprezanie bo to pewnie ejst problem dlaczego Ventek nie odpala
Wysłany: 2010-02-13, 19:31
Witam
dzis mialem czas po dlugiej przerwie dla ventki pojechalem do pracy na kanal bo nie mam garazu,poczekalem az silnik ostygnie bo na cieplym palil mi bez trudu i omielem cala elektryke i dalem bezposrednio + na swiece na zimnym silniku i ku uciesze zapalil od razu.
Na zaplonie nie dostawaly swiece + wiec dobralem sie do przekaznika rozebralem go podlaczylem na akumulatorze i recznie zwierajac cewke dzialal ale balem sie ze ten ukladzik scalony sie posypal bo uszczelke od drzwi mam slaba i przy -20 szron wchodzil mi na bezpieczniki kupilem w autolandzie za 35 zapielem i nic nie palil czyli to nie on oddalem zwrocili mi kase i ok szukam dalej na wyjsciu przekaznika do swiec podlaczylem kabel na krotko ominelem wiazke i super zapalil z kopaszyzgasilem go i podlacylem kontrolke 12V sprawdzajac jak dlugo grzeje po zapaleniu silnika kontrolka dalej sie swiecila szybko zgasilem bo kabel robil sie goracy i wtedy zaczelem sie przygladac bezpiecznikowi od swiec patrze sie i patrze dotykam go palcem i bezpieczik sie rozsypal kupilem drugi 5o amper i maszyna pali z pol obrotu rozrusznika.
Wvojtek napisał/a:
sprawdź bezpiecznik od świoec żarowych
Dzieki za wskazowke
Wysłany: 2010-05-08, 22:59
czy za wymiane progow i przednich blotnikow ktore sa do malowania to 1200ZL to duzo? Ja kupowalem progi i blotniki. czekam na samochod kiedy wyjedzie od blacharza wtedy porobie fotki i sie pochwale
Wysłany: 2010-05-19, 22:04
odebralem samochod wszystko fajnie zrobione podloge zrobil tam gdzie nie mowilem wlew paliwa mi zrobil tylne nadkola podplastikami tez mi gnily to i tam mam zrobione. zostalo mi przy klamkach do zrobienia w bagazniku no i amorki z tylu do wymiany do tego lozyska z przodu koncowki drazkow i paski i bedzie git teraz musze zbierac kase co jest najgorsze
Silnik: ... Pomógł: 302 razy Dołączył: 18 Mar 2006 Posty: 10606 Skąd: ...
Wysłany: 2010-05-23, 22:28
qbas190 napisał/a:
nie zakonserwowal od srodka progow w poniedzialek ma p[oprawic
Bez jaj....skoro nie zakonserwowano progów od środka to nie ma bata że rudy już wyszedł....pewnie gościu poleciał po taności i prysnąl samym lakierem bez podkładu bo skoro to wina konserwacji od wewnątrz oznacza to iż progi przegiły od wewnątrz innego logicznego wytłumaczenia nie ma no chyba z lakiernik oszczedza na maxa na podkładzie
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum