Jadąc dziś po drodze pełnej dziur i mając otwartą szybę w samochodzie od strony kierowcy zauważyłem dziwne klekotanie jak by się coś łomotało. Ale tylko na dziurawym odcinku drogi. Na normalnej nawierzchni nic nie słychać. Na parkingu doszedłem do wniosku że grill jest luźny z prawej strony. Z lewej strony jakoś się trzyma.
Moje pytanie brzmi jak to dobrze przymocować coby nie latało i klekotało mi na naszych dziurawych drogach. Czy to jest na jakieś zatrzaski czy po prostu przykręcane na śrubki.
Wszystko się trzyma na zatrzaskach. W przypadku grili oryginalnych, plastik jest dość solidny i żadko ulega pęknięciu, natomiast te podróby to takie lipne są, że nawet zaczepy nie są idealnie spasowane i pękają notorycznie. Mało wytrzymałe są. Ja teraz tak mam u siebie, podróbę, oczywiście. I od samego początku nic nie pasowało do siebie. Taki sam mam, jak Twój, a nic nie wchodziło na swoje miejsce. I też klekotało, latało, co i się część zaczepó powyłamywała. Ale wziąłem od środka drucikami powiązałem i się teraz trzyma, że nawet nikt go na parkingu nie ukradnie Więc chyba tak będziesz musial zrobić. Spróbuj go najpierw wyciągnąć i obczaić sytuację, jak on wygląda, bo może tylko z samych zaczepów wyleciał. jeśli nie poskutkuje, to kilka drucików i powiąż od środka. Nic z zewnątrz nie widać, a się pięknie za to trzyma i nic nie rupocze
Czyli jest przymocowany na zaczepy . Całkiem możliwe że jeden lub dwa zaczepy poszły (albo po prostu skubaniec wyleciał z zatrzasków i klekocze). Bo z jednej strony się trzyma... A jak nie to na drucik zrobię i już. Wypaść nie wypadnie a klekotać przestanie bo mnie to już denerwuje ten hałas
_________________ MaRtInEz PIŁA
Ostatnio zmieniony przez martinez2006 2008-09-05, 16:48, w całości zmieniany 1 raz
U mnie w samochodzie dwie rzeczy denerwują mnie, które podczas jazdy wprawiają się w wibracje - lekko drrżąca tylna półka i niektóre wygielki od zamykania drzwi. Półkę, to nie wiem, jak dociążyć, by nie wibrowała, a z rygielkami już próbowałem taśmą obklejać i nic to nie daje, bo i się później zamykać nie chce dobrze... Czyli chyba ten typ tak ma
Silnik: 1,8 90KM B+G Pomógł: 158 razy Wiek: 43 Dołączył: 05 Mar 2006 Posty: 12924 Skąd: Łódź
Wysłany: 2008-09-05, 20:13
martinez2006, najprostsza metoda: na spinki od wewnątrz. Np te grille bez znaczka, choć niby firmowe to i tak gó... sie trzymają, podobnie miał Kovval. Wlazłem pod autko i spinkami wszystko pospinałem, albo możesz tez na klej gorący, tez zdaje egzamin i można w razie czego szybko to zdemontować.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum