Pomógł: 1 raz Wiek: 44 Dołączył: 10 Maj 2007 Posty: 242 Skąd: POLSKA
Wysłany: 2008-09-19, 06:25 Problem z ręcznym
Witam. Mam mały problem od niedawna w mojej ventce zaczeła się świecić kontrolka od ręcznego choć on wcale nie jest zaciągnięty,jak jest zaciągnięty to też się swieci (normalne). Nie wiem o co chodzi, płyn hamulcowy jest tarcze i klocki dobre tylko nie sprawdzałem tego czujnika bo nie wiem gdzie on sie mieści. Objawia sie to tak: jak zapalam rano ventkę to nie świeci, ujadę z jakieś 50 metrów i zaczyna się świecić (przez cały czas) wjadę w jakąś dziurę to miga jak mocnej zahamuje to gaśnie na jakiś czas ale po chwili znowu to samo. Poradzcie coś bo denerwuje mnie te cholerne czerwone światełko. Pozdrawiam.
Silnik: 2e Pomógł: 25 razy Wiek: 45 Dołączył: 15 Maj 2006 Posty: 924 Skąd: Ostróda
Wysłany: 2008-09-19, 07:49
Hektor napisał/a:
płyn hamulcowy
Sprawdź dokładnie ile go jest
myślę że musisz go jednak trochę dolać
chyba ze masz drążek luźny od ręcznego i tego czujnika nie załącza
on jest pod drążkiem ręcznego
najlepiej to podjedź na komputer to będziesz miał dokładną przyczynę... może trzeba odpowietrzyć, może modulator, może tłoczki stoją są różne przyczyny
Silnik: 1,8 90KM B+G Pomógł: 158 razy Wiek: 43 Dołączył: 05 Mar 2006 Posty: 12924 Skąd: Łódź
Wysłany: 2008-09-19, 08:30
Heh, miałem taką przygodę u siebie. Sprawdzane krok po kroku wszystko i okazało się że gdzieś w liczniku było zwarcie, elektryk wlutował kabelek z tyłu licznika (w tej płytce) i problem zniknął i od dawna mam święty spokój z tym tematem. Także jak wszystko sprawdzisz i będzie OK to sprawdź to.
Pomógł: 1 raz Wiek: 44 Dołączył: 10 Maj 2007 Posty: 242 Skąd: POLSKA
Wysłany: 2008-09-20, 08:24
Dzięki za podpowiedz wszystkim, myślałem że tych przyczyn jest troche mniej. Należałoby się jechać do mechanika - żeby spawdził wszystko po kolei a przy okazji wynajdzie 1000 innych rzeczy teoretycznie zapsutych (ale to jest czasochłonne a auto potrzebne jak nie wiem co). Sorki że troche nie po polsku napisałem ale...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum