I tak jak podejrzewalem. Herbert wpasowuje sie idealnie na samej gorze schowka. Szkoda tylko, ze wchodzi 2cm na glebokosc (schowek zweza sie ku srodkowi).
Pozostaje opcja popielniczka + zapalniczka. Popielniczka widze ze jest przykrecana na 2 srubki krzyzaki, a zapalniczka jest na zatrzask i sama wyskoczy po wykreceniu popielniczki?
_________________ VW Vento 1.9TDI 1Z++ Na potęge Posępnego Czerepu, mocy przybywaj!
Captain Planet, he's our hero. Gonna take pollution down to (Euro)0
I jestem po rozkrecaniu. Zeby wyciagnacpplastik popielniczki, ktory jest polaczony razem z zapalniczka, kostka vaga oraz gorna obudowa panelu sterowania ogrzewania trzeba odkrecic w sumie 6 srubek. Po wyciagnieciu calej obudowy za nia widac jakas metalowa blache oslaniajaca wiazke elektryczna. Nie ma tam miejsca na glebokosc zeby cos upchac.
Jedyna opcja to powyzej klapki bezpiecznikow wkrecic w deske katownik i tak przymocowac do niego cb.
_________________ VW Vento 1.9TDI 1Z++ Na potęge Posępnego Czerepu, mocy przybywaj!
Chyba pobawie sie w rozprowanie schowka kolo lewarka skrzyni biegow. Troche naciac i wejdzie na szerokosc.
Silnik: 1,8 90KM B+G Pomógł: 158 razy Wiek: 43 Dołączył: 05 Mar 2006 Posty: 12924 Skąd: Łódź
Wysłany: 2008-09-19, 23:35
bradley napisał/a:
Troche naciac
nie szkoda CI? CB nie jest wieczne... Ja bym aż tak drastycznych krokó nie robił. Masz schowek ten dolny pod airbagiem(lub miejscem na poduchę)? Jeśli tak to tam zamontuj sobie CB na stałem, będzie schowane w schowku i nikt nie będzie widział.
Silnik: 1,8 90KM B+G Pomógł: 158 razy Wiek: 43 Dołączył: 05 Mar 2006 Posty: 12924 Skąd: Łódź
Wysłany: 2008-09-19, 23:43
ano można, ale łatwiej kombinować inne miejsce bez cięcia, bo jak to będzie wyglądać... ALe to twoja furka, więc oczywiście rób jak chcesz, ja tylko swoje zdanie napisałem
spyro, nie wejdzie ani do tego podlokietnika, ani do schowka chocbym nie wiem co robil. To radio jest DUZE!
A jak bedzie brzydko pociety schowek to kupie blache 3mm z kwasowki i wiecie co....
pokretla: volume, squelch, rf gain, tone (do zmieniana tonu odbieranego sygnalu, bardziej sopranowy lub basowy), przelacznik kanalow
guziki: przelacznik am/fm, szybka 19, szybka 9, filtr anl, filtr nb, hi cut(obcinanie wysokich czestotliwosci), papuga, swr
Taki mercedes wsrod cb
Filtr ANL ma nawet 520XL unidena. To taki filtr przeciwzakloceniowy, przed zakloceniami z instalacji pojazdu. A NB do konca nie rozgryzlem Nie uzywam bo malo daje. Jak ojciec kiedys kosil kolo samochodu podkaszarka spalinowa to w momencie zwiekszenia obrotow silnika podkaszarki antena zbierala odglos obrotow i w radiu slyszalem. Filtr NB blokowal to.
Silnik: ... Pomógł: 302 razy Dołączył: 18 Mar 2006 Posty: 10606 Skąd: ...
Wysłany: 2008-09-20, 10:29
bradley, a jak masz poprowadzone zasilanie do radyjka...z zapalniczki bo własnie ponoć gdy od zapalniczki idzie prąd to sa zakłócenia...ja mam za zapalniczki i właśnie słyszę leciutki trzask w momencie włączenia wycieraczek...wczoraj stałem na światłach przed tirem czyli przed jego silnikiem-tragedia była...same trzaski...wystarczyło odjechać od tira na jakieś 4-5 metrów i problem zniknął.
P.S. bradley, tamten temat z kablem od wzmaka już jest usunięty
Ostatnio zmieniony przez Paweł J. 2008-09-20, 10:30, w całości zmieniany 1 raz
W Kadziu mialem poprowadzone bezposrednio z akumulatora. Tutaj chcialem poprowadzic ze skrzynki bezpiecznikow bo np. w octavi sa takie srubeczki pod ktore mozna podlaczyc rozne rzeczy, vento jeszcze tego nie ma. Narazie musze zajac sie ulokowaniem cb w schowku dlatego zaraz bede go wyjmowal Pozniej kabel antenowy poprowadzic przez srodek a nie jak jest teraz progiem i na koniec zasilanie (albo znajde jakis wolny obwod w skrzynce bezpiecznikow albo bezposrednio z aku).
Narazie musze zajac sie ulokowaniem cb w schowku dlatego zaraz bede go wyjmowal
Ale to wygodne będzie dobrze będzie Ci operować radyjkiem..??
Zle mnie zrozumiales. Mowiac schowek mialem na mysli schowek pod panelami nawiewow.
Oczywiscie zeby go wyjac nie obylo sie bez wyjmowania fotela pasazera bo plastik ten jest jako calosc i nie da sie go inaczej wyjac
Po wyjeciu schowka, zostaly naciete dwie scianki z gory oraz wyciety otwor na koncu schowka aby radio weszlo do konca. Niestety tutaj zablokowalo mnie VW i radio nie schowa sie do konca bo tam jest juz obudowa nagrzewnicy.
Pozniej meczylem sie 20min dlaczego SWR jest taaaaaki wysoki i na mierniku z radia i na reflektometrze zewnetrznym. W koncu wpadlem na pomysl ze dokrece mocniej srubki na uchwycie bagaznikowym SF-40. Jak chwycilo mase to normalnie szok Jest chyba jeszce lepiej niz w Kadziu (bo maska nie jest tak pordzewiala, hehe) 1-20-40 to wahania 1,25-1,1 max.
Antena Lemm Eagle
I zdjecie felgi, ze to oryginal VW
Wysłany: 2008-09-20, 15:46
No faktycznie sporawe to radyjko....u mnie na sam dół opada....
Ja to myślałem że Ty chcesz to tak zbunkrować żeby to nie było widoczne dla nikogo...
A tak ogólnie to uważam że to najlepsze miejsce w venciaczku na CB....
bradley, a jak podnosisz klapę od bagażnika to nie rysujesz anteną dachu
Ja to myślałem że Ty chcesz to tak zbunkrować żeby to nie było widoczne dla nikogo...
I wlasnie tak chcialem, radio weszloby glebiej ale obudowa nagrzewnicy przeszkadza.
Cytat:
bradley, a jak podnosisz klapę od bagażnika to nie rysujesz anteną dachu
Tutaj akurat musze poluzowac na uchwycie, antene ustawic pod katem ok 20stopni wzgledem jezdni i jak podniose klape to antena jest wtedy prosto a uchwyt do mocowania cewki jest jakis centymetr od szyby.
Wysłany: 2008-09-20, 18:01
Cytat:
Tutaj akurat musze poluzowac na uchwycie, antene ustawic pod katem ok 20stopni wzgledem jezdni i jak podniose klape to antena jest wtedy prosto a uchwyt do mocowania cewki jest jakis centymetr od szyby.
jezusicku ile kombinacji. Ja tam wole na magnes, pyk na dach i już, pote, pyk z dachu i po zabawie
I kabel zwisa mi kolo glowy albo pasazerom? Nie, dziekuje
Magnes mialem i wkurzalo mnie, ze co chwile musialem skrecac i rozkrecac beczke i przepychac caly kabel. Tutaj wystarczy poluzowac to "ramie" dziala tak samo jak w rowerze pelikan i innych skladakach i antena zdjeta.
Wysłany: 2008-09-20, 18:29
A ja teraz się wycwaniłem...poprowadziłem kabel do bagażnika...antenę mam na klapie...mało kiedy ją zdejmuje...a jeśli zdejmuję to do bagażnika i nic nikomu nie zwisa i nie przeszkadza... i nawet po karoserii nie widać nie widać że jest CB
Wysłany: 2008-09-20, 18:32
bradley napisał/a:
I kabel zwisa mi kolo glowy albo pasazerom?
widac tak sobie podłączyłeś U mnie kabelek wszędzie jest schowany, jedyne co wystaje to kawałek co by można było antenę na dach przyczepić i nie przeszkadza nikomu żaden kabel bo go nie widać po prostu nigdzie. 2 tygodnie temu do Wawki w pełnym komplecie pasażerów jechaliśmy i nikt nie wiedział nawet o tym że gdzieś kabel idzie
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum