Wysłany: 2006-07-21, 21:01 odlączone światła w klapie bagażnika
Witam. Kupiłem sobie Vento z 93 ale poprzedni wlaściciel odlaczyl wszystkie światła w klapie bo chyba miał tam zwarcie, bo kable sa tam sztukowane i jak próbowalem podłączac to spaliłem kilka bezpieczników. Musze zrobic sam instalacje i zastanawiam się gdzie ją podłaczyć. Wydaje mi sie ze jest kostka przy lewym świetle w bagażniku. Prosze o pomoc i z góry dziekuje za podanie koloru kabli (który do czego) jeśli ktoś wie.
ja nie elektryk sciagnąłem i nic z tego nie rozumiem hehe i dziadosko ze jest w pdf-ie nie moge wydrukować a jak robie zrzut ekranu to na kartce mam białe pole .
Silnik: 1,8 90KM B+G Pomógł: 158 razy Wiek: 43 Dołączył: 05 Mar 2006 Posty: 12924 Skąd: Łódź
Wysłany: 2006-07-22, 02:42
Też tak uważam, ja tam za elektrykę się nie biorę. Mam dobrego elektryka koło siebie, coprawda nie jest tani, ale przynajmnije wiem, ze nic nie spieprzy, a zwarcie na kablach to poważna sprawa...
Witajcie,
mam podobny problem. Nie działa mi wsteczne oświetlenie ani przeciwmgłowe, oświetlenia rejestracji też nie ma. Bezpieczniki i żarówki są w porządku. Macie jakiś pomysł gdzie może leżeć problem?
Pogmeraj w wiazce tylnej lampy od strony kierowcy.
_________________ VW Vento 1.9TDI 1Z++ Na potęge Posępnego Czerepu, mocy przybywaj!
Captain Planet, he's our hero. Gonna take pollution down to (Euro)0
prześledź jak leci kabel od klapy, w klapie z lewej strony i w bagażniku za lewą lampą są takie kostki, które na przekroju mają kształt krzyżyka, posprawdzaj czy są podłączone!!
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum