w swoim aucie stwierdziłem brak jej, czy ktoś wie jakie urzedy lub instytucje trzeba odwiedzic i jakie dokumenty trzeba posiadac aby nowa nabili, i ile to kosztuje????
Silnik: 1,8 90KM B+G Pomógł: 158 razy Wiek: 43 Dołączył: 05 Mar 2006 Posty: 12924 Skąd: Łódź
Wysłany: 2008-10-14, 22:55
numer VIN tak? Nie robiłem tego nigdy ale sprawdź czy to tak się da wogóle. Wiem że na pewno nabija się nową gdy poprzednia np. zardzewiała itp że numery są nieczytelne, ale gdy w ogóle nie ma to nie wiem.
Silnik: 2E Pomógł: 78 razy Dołączył: 18 Mar 2007 Posty: 1173 Skąd: małopolska
Wysłany: 2008-10-14, 23:03
pablo198105 napisał/a:
Mam pytanie dotyczace tabliczki znamionowej.
proponuję siedzieć cicho i jeździć, a tylko dla własnego spokoju dokładnie obejrzeć czy podszybie z numerem albo kawałek blachy z nim nie jest przespawane.
Bo co się stanie jeśli się okaże że jednak auto jest z "niepewnego źródła"? Narobisz sobie kłopotu a w końcu kupiłeś je w dobrej wierze i nie musiałeś wiedzieć czy tabliczka znamionowa jest konieczna czy nie do rejestracji pojazdu na siebie
Silnik: 1,9 tdi Pomógł: 3 razy Dołączył: 28 Sie 2007 Posty: 341 Skąd: Lublin
Wysłany: 2008-10-15, 09:16
koledze chodzi o tabliczke znamionową znajdujacą sie na wzmocnieniu czolowym bez problemu ci dorobia mi dorabiali ale nie pamietam jak to bylo, podjedz na jakąś stacje diagnostyczna bo tam wlasnie wybijają takie tabliczki i sie zapytaj gdzie masz podjechac po wniosek o wybicie tej tabliczki bo ni cholerki nie pamietam gdzie ja po to jeżdzilem ;/
spokojna wasza głowa auto jest pewne, jestem pierwszym włascicielem w kraju i wszystko sie zgadza, juz sprawdzałem. a tabliczna znaminowa ktora znajduje sie sprzodu na wzmocnieniu. takze po małej kolizji jest juz wzmocnienie bez tabliczki. a jak ktos sie fatuguje z przebiciem podszybia to bez problemiu tez przekreci wzmocnienie z tabliczna znamionowaa.
a ja mam pytanie ile to kosztuje i gdzie trzeba sie udac
Brak tabliczki znamionowej jest podstawą do zabrania dowodu rejestracyjnego i odholowania samochodu na parking piesków Prawdziwy diagnosta nie podbije Ci przeglądu bez tej tabliczki. W urzędzie gdzie rejestrujesz samochód zgłaszasz na piśmie zagubienie tabliczki znamionowej dokładnie taka sama procedura jak w przypadku zagubienia dowodu rej. czy tablic. Urząd wystawia Ci kwitek na podstawie którego jedziesz do wyznaczonej przez Urząd stacji diagnostycznej która Ci tą tabliczkę wybija i montuje na samochodzie. Koszt operacji coś koło 80 zł. Wygląda to tak w dużym skrócie kolo mój z roboty właśnie miał taka procedurę w zeszłym roku. Czy coś się zmieniło od tego czasu nie mam pojęcia. Powodzenia
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum