witam wszystkim,
chciałem zaprezentować na forum moje vento. Samochód zakupiłem dwa lata temu, został przywieziony z Niemiec.
VW Vento 1.8 GLX - Dżodżo
W skrócie opis modelu i wyposażenia:
- rok prod. 1994
- przebieg:niedługo zawita 150 tys.
- kolor:grafitowy metalik
- silnik 1.8 GLX (75 KM)
- 2xairbag
- wspomaganie
- ABS
- 4x elektryczne szyby
- elektr. szyberdach
- welurowa tapicerka
- domykanie i otwieranie szyb z kluczyka
Zmiany:
- jak do tej pory aluminiowe felgi aluett 7,5"/16" z oponami 195/50/16
- reszta zmian na wiosnę
i kilka fotek poglądowych:
pozdrawiam
Ostatnio zmieniony przez Paweł J. 2008-10-20, 14:08, w całości zmieniany 2 razy
widzę, że poprawione-dzięki. śmiga się dobrze, nie mam strasznie niskiego profilu opon, ale i tak trzeba uważać na polskich drogach no i bardziej ciągnie na nierównościach, koleinach więc lepiej czuwać nad kierownicą
no ładne to vento szczególnie kolor bliski memu sercu dżodżo, -nie przyciera ci na tych gumach z tylu o ran nadkola?jak masz trochę bagażu i ludzi z tylu?
dżodżo napisał/a:
śmiga się dobrze, nie mam strasznie niskiego profilu opon, ale i tak trzeba uważać na polskich drogach no i bardziej ciągnie na nierównościach, koleinach więc lepiej czuwać nad kierownicą
skąd ja to znam pewnie nie gorzej jak na 205\50\16
_________________ Volkswagen Vento Klub Polska nic więcej się nie liczy ...
Ostatnio zmieniony przez krzeszak 2008-10-20, 15:57, w całości zmieniany 1 raz
Silnik: ... Pomógł: 302 razy Dołączył: 18 Mar 2006 Posty: 10606 Skąd: ...
Wysłany: 2008-10-20, 17:47
dżodżo napisał/a:
Tygrysisko planujesz takie koło wstawić??
Tak, chodzi mi tam co nie co po głowie....dokładniej mówiąc 195/50R15 lub 195/50R16...ale ja fele to już z pół roku kupuję...takze nie szybko je zdobędę...jeśli w ogóle zdobędę...no cóż...zima przed nami to może coś upoluje.
krzeszak napisał/a:
skąd ja to znam
Z autopsji
Ostatnio zmieniony przez Paweł J. 2008-10-20, 17:49, w całości zmieniany 1 raz
zmiany na wiosnę : gwint, szybki najjaśniejsza folią wszystkie, grill bez znaczka i może jeszcze coś się wymodzi Krzeszak nie wiem czy nie przyciera bo nie miałem jeszcze kompletu
Ostatnio zmieniony przez dżodżo1986 2008-10-20, 17:54, w całości zmieniany 1 raz
Silnik: 1,8l ABS B+G Pomógł: 52 razy Wiek: 42 Dołączył: 29 Lis 2007 Posty: 3837 Skąd: near 3CITY
Wysłany: 2008-10-20, 22:29
Się przejmujesz OT-em, u każdego w temacie zawsze jest jakieś OT, u mnie było o przeglądarkach internetowych, hihi. I tak dyskusja wróci na dobre tory.
Silnik: 1,8 90KM B+G Pomógł: 158 razy Wiek: 43 Dołączył: 05 Mar 2006 Posty: 12924 Skąd: Łódź
Wysłany: 2008-10-20, 22:47
A no niestety OT, ale u nas na forum zawsze tak luźnie jest, więc i OT nam sie zdarzają ciągle. Jak są juz na maxa poza tematem wtedy je przesuwamy z modami, a takto niestety czasem zbaczamy z toru wracając w końcu do tematu najwazniejszego
dżodżo, furaczek fajny, na fajnych kółkach no i zawieszka słuszna
czas odświerzyć temat, doszło kilka zmian: wstawiony gwint, grill starego typu bez znaczka ( podziękowanie dla Gumisia), średni hokej ( podziękowania dla rsMati) oraz podziekowania dla kumpla z mkII który pomógł mi przy paru rzeczach, porobiłem pare fotek:
przód leży jeszcze za wysoko ale będzie niżej
tomek87 mi jak najbardziej pasuje spotkać się na jakimś spociku
co do lamp z tyłu to myśle nad zrobieniem ich metodą home made bo ciężko znaleźć dymione helli i z kasą teraz też nie bardzo, są inne wydatki
Ostatnio zmieniony przez dżodżo1986 2009-05-13, 19:33, w całości zmieniany 1 raz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum