Powiedz mi czy te ksonony to sam zakladales czy jakies ASO ci to robilo i czy nuie zapomnilales o czujnikach polozenia swiatel [ak tak to gdzie je masz zamontowane?]
fiDELL, to sa zwykle zarowki ksenon H4-2, sam je montowałem zajeło to jakies 10 min
http://moto.allegro.pl/it...non_ksenon.html
a brałem u tego kolesia
wyciagasz zarowki wkladasz ksenon podłanczasz przekazniki i wszystko w temacie wszystkie kostki pasuja zreszta masz instrukcje
_________________ MNÓSTWO WYJAZDÓW, TYLE SAMO POWROTÓW
Silnik: 1.6 ABU Pomógł: 18 razy Wiek: 51 Dołączył: 05 Mar 2007 Posty: 1027 Skąd: Olsztyn
Wysłany: 2008-10-17, 19:48
Przy drobiazgowej kontroli drogowej kolego będziesz bez dowodu rejestracyjnego, za te ala xenony rodem z Chin. Xenony owszem, ale nie w takich lampach jak masz. Jak juz to lampy z soczewką i spryskiwaczami. Zastanów sie lepiej
no własnie jedynym problemem to spryskiwacze, w najlepszym wypadku poprostu przy nich wymienie:p wrocławska policja na takie lampy ma $*^%*&%( za przeproszeniem i fakt ze w soczewkach lepiej wyglada ale ja nie narzekam
PS. jestes pierwsza osoba ktorej sie nie podobaja
i tu sie kolego mylisz bo recznie ustawilem na maxa na doł i elektrycznie tez nisko i ani razu mi sie nie zdarzyło zyby mi ktos pow lub mrygnał ze go oslepilem
Silnik: 1.6 ABU Pomógł: 18 razy Wiek: 51 Dołączył: 05 Mar 2007 Posty: 1027 Skąd: Olsztyn
Wysłany: 2008-10-17, 20:39
Kolego Twój odbłysnik w lampie nie jest przystosowany do xenonów, nie da sie tego ustawic. Sam to sobie mozesz pokręcić.........Może spróbuj na stacji diagnostycznej...o ile Cię nie pogonią.
dokladnie "zaprzyjaziona" mysle ze nawet gdy policja zabrała by mi dowod za max przeciemnione szyby to i tak nie miał bym problemu z podbiciem na stacji
Ogolnie Trzebnica nie jest duze miasto tam wiekszosc ludzi sie zna
mi też się podoba, fajnie to wyglada nbie wiem czy poprawia widocznosć ale fakt faktem oślepia i dlatego u siebie nie zakładam bo dużo jedże w nocy i nieraz widze takie żarówki w zwykłych lampach to mnie szlak trafia, ale ciekaw jestem jak to wygląda w soczewkach tych z allegro z gładkim kloszem
_________________ "Gdzie zaczyna się pasja, tam kończy ekonomia"
Kazdemu, ktory ma tak samo idiotyczne pomysly montowana pseudo ksenonow w miejsce normalnych lamp grzecznie perswaduje ten pomysl, przytaczajac dostyc czesty ostatnio na naszych drogach obrazek [Pomorze]:
Jedzie sobie koles szczesliwy, ze ma ksenony za 2 stowki i swieci w lusterka komus jadacemu przed nim. Po paru przejechanych km. swiatla zatrzymuja wszystkich wysiada oslepiany koles z auta, wyjmje kij przypominajacy bejsbol i rozpierdala cale lampy kolesiowi z pseudoksenonami.
Potem grzecznie chowa kijek i odjzdza.
Policja prywatnie popiera takie akcje, oficjalnie nie sciga bo nie ma zgloszen [kto zalozyl ksenony z allegro wie czemu.]
UDZIE NAUCZCIE SIE RAZ NA ZAWSZE, ZE KSENONY TO SPECJALNY RODZAJ LAMP I NIE DLA WASZYCH EMERYCKICH DUPOWOZOW.
Profesjonalny montaz lamp [z czujnikami polozenia na wahaczach] w ventylu (sam to ptrzerabuialem) to koszt ok. 4500 - 6000 zl. wiec w wiekszosci przypadkow przewyzszajace wartosc waszych aut!
fiDELL, jeszcze raz powtarzam temat ksenonow zamkniety i zbedne sa buraczane komentarze. prawda czy nie prawda ja i ci co je załozyli beda je miec a twoj przyklad jest spoko tylko zeby ten owy koles co wyszedęł z kijej nie trafił na takiego jak on
Wysłany: 2008-10-20, 20:24
Fidell, popieram Cię w 100%, ale nasz kolega Edi ma dopiero 20 lat, prawko może od dwóch i pewnie nie dorósł do pewnych rzeczy bo nie rozumie,że sam na drodze nie jest ( są jeszcze inni ). Może jak dorośnie to zrozumie, tylko żeby nie zabił nikogo swoją głupotą.
_________________ Morfeusz142
Ostatnio zmieniony przez Morfeusz142 2008-10-20, 20:24, w całości zmieniany 1 raz
Wysłany: 2008-10-20, 22:25
Widziałem już takich paru "doświadczonych" jeden mało mnie nia zabił jak wchodził w zakręt 140 i nie zmieścił się na swoim pasie........Chłopie zrozum droga to nie Twoje podwórko.
tego mi nie musisz mowic, najbardziej jest smieszne ze zobaczyłes wiek i stwierdzasz ze jestem nie doswiadczony , w dodatyku podajesz przyklady ze mlodzi sie rozbijaja to ja moge podac przyklad ze kolesie przed 40 to nie powinni jezdzic bo zawał bo ciagle pijani i wogole bez sensu, .... mowie poraz kolejny po co te dyskusje wy macie inne zdanie ja inne powiedzieliscie raz ja tez i ok ale na h.. to dalej ciagnac
Silnik: 1,8 90KM B+G Pomógł: 158 razy Wiek: 43 Dołączył: 05 Mar 2006 Posty: 12924 Skąd: Łódź
Wysłany: 2008-10-20, 22:45
nie ma co się stresować Panowie, niech sobie jeździ na czym chce, sam bym chciał xenony, ale fabryczne Niech ma jak chce, jego autko i nie ma co się kłócić chłopaki.
Silnik: Brak :P Pomógł: 1 raz Dołączył: 26 Cze 2008 Posty: 172 Skąd: Łódź
Wysłany: 2008-10-22, 05:42
Jezeli chodzi o ksenony.... Kumpel zalozyl z miesiac temu do Passata z 2003 roku i jak narazie jest wszytsko w porzadku, nikomu nic nie swieci... I to ze jezdzi tym autem po Anglii nic tu nie zmienia Chill guys!
w dodatyku podajesz przyklady ze mlodzi sie rozbijaja to ja moge podac przyklad ze kolesie przed 40 to nie powinni jezdzic bo zawał bo ciagle pijani i wogole bez sensu
W Polsce, jakby zrobić ankietę, kto jak jeździ, to 99% stwierdziłoby, że jeżdżą bardzo dobrze i bezpiecznie.
...tylko skąd tyle tych wypadków...?
skończcie temat ksenonów, wkońcu o gustach sie nie dyskutuje, każdy wyraził swoją opinie i nie ma co ciągnąć tematu bez sensu, albo niech ktoś załokłada temat ksenonów oddzielny i tam wyraża swoje zdanie bo już dwie strony zeszły
_________________ "Gdzie zaczyna się pasja, tam kończy ekonomia"
Z tego co wiem to jak by się gdzieś chciało na własnych xenonach do Niemiec pojechać to muszą być oprócz specjalnych reflektorów i spryskiwaczy na światła to powinny być samopoziomujące się światła.
Nie lubie ksenonów bo nawet te fabryczne oslepiają czasem .
Mam błazna na dzielni co ma mk3 na soczewie i ksenon to ja nawet na
drogowych tak nie oslepiam . Jak mu mrugam to mi czesc pokazuje ,
trzeba bedzie pomysleć nad patentem z bejzbolem
Jezeli chodzi o ksenony.... Kumpel zalozyl z miesiac temu do Passata z 2003 roku i jak narazie jest wszytsko w porzadku, nikomu nic nie swieci... I to ze jezdzi tym autem po Anglii nic tu nie zmienia Chill guys!
A kiedy konczy mu sie MOT? Good luck then!
Spryskiwacze i reflektory samopoziomujace to bujda. Wychodzily dawniej mercedesy, ktore nie mialy ani jednego ani drugiego. Tu chodzi o to, czy lampa ma atest czy nie. Nawet jak zalozysz sobie spryskiwacze (to akurat jeszcze do zrobienia) i regulator samopoziomujacy to co z tego jesli strumien swiatla bedzie swiecil tak, ze oswietlasz cale pobocze i jeszcze 400m na lewy pas w gore. Juz nie mowie o tym, ze zakladajac taki zestaw pozbawiasz sie swiatel drogowych. Rozwiazaniem jest bi-xenon, ale dalej pozostaje kwestia reflektorow...
_________________ VW Vento 1.9TDI 1Z++ Na potęge Posępnego Czerepu, mocy przybywaj!
Captain Planet, he's our hero. Gonna take pollution down to (Euro)0
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum