Podejdzie od Golfa III i Vento tylko co nie oznacza że nie możesz
wstawić np. Recaro z R32 ale wtedy trzeba już troszke spawać.
Najprosciej kupić kubełki GT i dać do tapicera.
Silnik: 1,8 90KM B+G Pomógł: 158 razy Wiek: 43 Dołączył: 05 Mar 2006 Posty: 12924 Skąd: Łódź
Wysłany: 2008-10-25, 23:16
sebastian napisał/a:
Koszt robocizny niejednokrotnie przewyższy wartość foteli z oryg. skórą.
ano. Jak robięm niedawno u siebie małe zmiany to za zrobienie foteli skóą naturalną wyszłoby koło 3 tysi, zaś skajem dużo mniej niż tysiąc. Ale skaj to sorry ale lipton na maxa.
No chyba tak hehe a ja zaraz pod nim Te foteliki to są GT tylko w skórach nie ?
Jak drogo bedzie to chyba lepiej będzie kupic jakies w gorszym stanie GT i dać do tapicera
Przepraszam kolego ,ale jak chciałeś koniecznie ten komplecik to trzeba było napisać na forum że bierzesz to bym nie licytował.Foteliki są podgrzewane ,a takie to już naprawdę ciężko trafić.Pozdro
Dzolo, za tysiąc zł nie zrobisz skóry na fotelach, nie ma szans.
Za tysiac nie ale w 2tyś razem z fotelami GT bym się zmiescił.
slaw71 napisał/a:
Przepraszam kolego ,ale jak chciałeś koniecznie ten komplecik to trzeba było napisać na forum że bierzesz to bym nie licytował.
Hehe jeszcze nie wszystko stracone ... było by gdyby nie fakt że lodówka mi padła
Slaw zycze Ci wygranej bo dobrze zeby do venta trafiły , jak narazie cena smieszna.
Ja i tak pewnie zainwestuje w Recaro
Silnik: 1,8 90KM B+G Pomógł: 158 razy Wiek: 43 Dołączył: 05 Mar 2006 Posty: 12924 Skąd: Łódź
Wysłany: 2008-10-29, 22:58
Cytat:
Za tysiac nie ale w 2tyś razem z fotelami GT bym się zmiescił.
nie ma szans, jeśli to ma być prawdziwa skóra! Dopiero co to przechodziłem u siebie przecież. Ja zapłaciłem prawie tysiaka za nowe obicie materiałowe (co prawda sam wymysliłem wzór materiału+ hafty co podraża). Także licz lekką ręką 3 tys za samo obicie naturalną skóra + koszt foteli. No chyba że skajem, ale to gów... straszne.
Poza tym 3 tysie same fotele, a boczki? A podgrzewanie które tu było?
Slaw, jo szkoda, że nie wygrałes tej aukcji, bo komplecik był naprawdę fajniutki. Choć skórka już gdzieniegdzie lata świetności miała za sobą, ale to jednak skóra+podgrzewanie.
Spyro , mam tapicera 3 ulice od siebie i rozmawiałem z nim o autach
przy okazji obgadywania obszywania foteli w domu i jak obliczał
mi wszystko czyli fotele kanapy , mieszek , kiera i boczki wyszło około 2200-2300zł
Widziałem auto obszyte przez niego i jakościowo było ładnie , facet ogołnie znany
u mnie w miescie i chwalony z tego co się dowiedziałem.Przemuś coś wspominał
ze mże zgłosi się do niego.
Co nie zmienia faktu ze ta aukcja to była swietna okazja
Ostatnio zmieniony przez Dzolo 2008-10-29, 23:32, w całości zmieniany 1 raz
Wysłany: 2008-10-30, 00:04
Dzolo, to powiem CI że albo koles obszywa tzw eko-skóra czyli sztuczna albo pracuje za prawie darmo. Licząc po cenach hurtowych, czyli takie jakie maja tapicerzy za sam materiał na komeplt foteli trzeba wydac prawie 2 tys zł (1950 zł było wtedy jak ja robiłem) czyli tapicer koło Ciebie bierze tylko 200 zł za robociznę? Aż mi sie wierzyć nie chce, robi za pół darmo z tego wynika...
No i pamiętaj że jest skórta i skóra. Jest najktańsza która jakościowo jest do bani i jest skóra normalna - taka jak fabrycznie mntują w bogatych wersjach auta. Przechodziłem to, długo sie zastanawiałem, szukałem i gdy sam zobaczyłem cny w hurtowniach to przeliczyłem wszystko sam. Naprawdę nie ma szan zrobić obicia w prawdziwej skórze za 2200 zł, no chyba że gościu robi prawie gratis, ale takie rzeczy to tylko w erze
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum