w week byłem zobaczyć moje Vento - 1.9 D 1993
auto w dobrym stanie i jak na taki mułowaty silnik to ma niezłego kopa
, ale coć mnie zaniepokoiło - NIE DZIAŁAJĄCE LICZNIKI!!!
Czy mógł ktoś przy nich grzebać - np. cofać licznik?
Czy może padły jakieś bezpieczniki - jeśli takie istnieją do liczników :roll:
Silnik: 1,8 90KM B+G Pomógł: 158 razy Wiek: 43 Dołączył: 05 Mar 2006 Posty: 12924 Skąd: Łódź
Wysłany: 2006-07-19, 11:37
To gdzie ty to vento zostawiłeś, że masz podejżenia, że ktoś grzebał w nim?
Najpierw sprawdż wtyczkę, która jest za licznikiem, może wogóle nie jest podłączona... Albo poprostu nie do końca styka (u mnie tak było nie wiadomo czemu, samo się zrobiło...).
To gdzie ty to vento zostawiłeś, że masz podejżenia, że ktoś grzebał w nim?
ja dopiero je kupuje! - chyba powinienem dodac.
auto przyjechało na lawecie z belgii i od razu miałem okazje je oglądać - zrobiliśmy dwie rundki z kumplami i niby wszystko ok tylko te licznieki nie działają. o! i np. szyber-dach też nie.....
Auto zostało u tego znajomego który mi je sprowadził i ma go doprowadzić do stanu idealnego.
na auto z 1993 roku 148tys km - to chyba coś mało czy nie???? -
ps. kompletnie nie znam się na autach :oops: :oops: :oops: :oops: :oops:
Silnik: 1,8 90KM B+G Pomógł: 158 razy Wiek: 43 Dołączył: 05 Mar 2006 Posty: 12924 Skąd: Łódź
Wysłany: 2006-07-19, 11:56
świercz napisał/a:
to chyba coś mało czy nie
Ano mało, ale każde auto przyjeżdżające z zachodu ma dziwnym trafem max 150 000 km, takze ja w to nie wierzyłbym za bardzo... Poza tym dziwne z tym licznikiem, czemu nie działa... Zanim je kupisz powienienś dokłądnie wszystko sprawdzić, żeby się nie okazało potem, że będziesz żałował...
[ Dodano: 2006-07-19, 11:56 ]
Ano zapomniałem dodać, że jak już kupisz Ventkę to zrób fotki i zapraszamy do Klubu!
Silnik: 1.8 ABS 66kW Pomógł: 10 razy Wiek: 38 Dołączył: 06 Mar 2006 Posty: 1375 Skąd: Leszno
Wysłany: 2006-07-20, 20:00
Cytat:
Ano mało, ale każde auto przyjeżdżające z zachodu ma dziwnym trafem max 150 000 km
oj Spyro... -moja Ventka miala 230 tys... (wiem, ze duzo jak przyjechala do Polski-ale tez przynajmniej moge sadzic, ze to przebieg realny-nie skrecony) a co do tego diesla-a jak wyglada kierownica-mocno wytarta? a fotele-jak autko ma duzo przekulane, to moga juz byc poprzecierane, no i jeszcze zoabcz na pedal sprzegla jak mocno wytarta jest guma na nim (np z mojego juz zleciala...) -to takei orientacyne rzeczy odnosnie przebiegu ale w sumie-jak to Vento mial jakis dziadek i uzywal tylko w niedziele, to mogl duzo nie nakulac... a 1.9 suchy diesel-wcale taki mulowaty nie jest...
_________________ VW jest bogiem, predkość nałogiem, życie zabawą jazda podstawą
tak wszystko o czym piszesz sprawdzałem - i własnie nie jest wytarte - pedały modły być wymienieane,a nie sądze bo jednak troszke były przytarte (naprawde lekko) a najbardziej zadziwiła mnie tapicerka - nic nie wytarta.
_________________ spełnia się moje marzenie - buduje dom!
Wysłany: 2006-07-21, 15:11
to może i ma ten przebieg, ale jak w niedziele pojechałem na giełdę to się usmiałem, nie było jednego auta, które miałoy więcej jak 150 tys km... Daltego też ptrzę na takie okazje z przymrużeniem oka, ale zawsze zdarzy się rodzynek
auto już kupione
w srodku nic nie jest przetarte ani powycierane - każdy kto go widzi mówi że nie pomyślałby że ma już ponad 12lat. ojciec i zresztą inni stwierdzili że silnik tak chodzi jakby rzeczywiście ktoś dużo nim nie jeździł. w środku przwie w ogóle nie słychać że to diesel. kurcze ale jestem zadowolony z tego autka!!!!
do tego każdy mówi "ale ładniutkie to ventko!!!- fajowa linia i w ogóle"
extra nie?
_________________ spełnia się moje marzenie - buduje dom!
Silnik: TDI 1Z+ Pomógł: 52 razy Wiek: 44 Dołączył: 10 Mar 2006 Posty: 3284 Skąd: Pruszcz Gdański
Wysłany: 2006-07-27, 09:17
No pewnie że extra :!: :!:
Cieszymy się razem z Tobą
Teraz zostaje Ci tylko zrobić i przesłać pare fotek tego cuda i będziesz pełnowartościowym Klubowiczem.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum