Wysłany: 2008-11-17, 16:50 Co lepsze lampy czy MBC ??
Witam wszystkich tak sie wlasnie zastanawiam na co lepiej przeznaczyc kase na kolejna ingerencje w silnik i turbinke czy moze lepiej w wyglad wlozyc kaske??
Silnik: 1.8
Wysłany: 2008-11-18, 22:37
http://allegro.pl/item477...rbo_tuning.html co do tel aukcji to bym sie zastanowil bo kumpel to ma w golfie 2 td zrobil wszystko jak nalezy i nie ma tak duzo roboty i mu bije ponad bar (bo wiecej to strach podkrecac ze wzg na silnik) teraz i to dziala auto jest bardziej dynamiczne
Ostatnio zmieniony przez Grucha85 2008-11-18, 22:39, w całości zmieniany 1 raz
Opowiadacie. To ile ma kosztowac zawor MBC? 400zl? 700zl? Wtedy poczujecie, ze tuning jest tego warty? Przecie to jest zwykly zawor progowy i daje efekty.
Oczywiscie poszedlbym w tuning silnika bo po co mi jakies lampy:P Tylko, ze bez manometru to bym sie nawet nie zabieral za krecenie bo mozna przez "omylke" zrobic overboosta i wiadomo co sie stanie na dluzsza mete;)
No i wiadomo, ze wiecej powietrza<-->wiecej paliwa
_________________ VW Vento 1.9TDI 1Z++ Na potęge Posępnego Czerepu, mocy przybywaj!
Captain Planet, he's our hero. Gonna take pollution down to (Euro)0
Silnik: ... Pomógł: 302 razy Dołączył: 18 Mar 2006 Posty: 10606 Skąd: ...
Wysłany: 2008-11-19, 16:36
Jeśli tylko to mamy do wyboru to ja wybieram światełka.
Na Twoim miejscu poczytał bym co nie co na temat tuningu tego silnika (także na tym forum), w tym czasie nazbierał trochę kasiory i zrobił to kompleksowo....jeśli lubisz poszaleć to będzie w sam raz a jeśli jeździsz spokojnie tak ja jak, to ja bym nie modyfikował motoru.
Tam nie ma za bardzo co kombinowac. Boost pin w LDA zmienic na ten z 1.6TD, dac MBC, podlac wiecej paliwa i jezdzic;)
A jak juz grubo modzic to polecam poczytac na vwgolf info o 1.6TD Zaprzala
_________________ VW Vento 1.9TDI 1Z++ Na potęge Posępnego Czerepu, mocy przybywaj!
Nie wiem ile dmucha w serii AAZ, bo 1Z dmucha 0,8bara, ale jakis wskaznik by sie przydal do (samo)kontroli
zakup został odłożony, musialem kupic nowe oponki ;/ zawsze jak chce cos kupic to musi cos inego wypasc .... , Ale juz wiem ze pierwsze będdą światełka pozniej MBC i wskażnik boost
jak masz juz pina to mysle ze ze 100KM bedzie Dobij do 1 bara i zostaw po powyzej moze odleciec turbina
Yeah Pin wymieniony jest juz jakis czas temu ;] wydech od benzyniaka, kar wyciety wstawoina strumiennica. Dzieki bradley, wiec teraz Ventka czeka na MBC i boost wskaznik:D Napewno odezwe sie jak wrazenia po zmianie
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum