Wysłany: 2007-11-13, 21:00 problem z odpaleniem vw venta 92 r 1.8 benzyna
witam Jesli kjtos móglby mi pomuc to prosze mam problem ze swoim ventem jest to rocznik 92 1.8 benzyna od 3 dni niemoge go odpalic paliwo dostaje swiece sa nowe niewiem co to moze byc pomocy
Silnik: 1,8 ABS 90 K Pomógł: 4 razy Wiek: 47 Dołączył: 06 Maj 2007 Posty: 334 Skąd: Skarzysko Kamienna
Wysłany: 2007-11-14, 09:11
Wykrec swieczki ikrec rozrusznikiem,jesli paliwo nie wali pod sufit, to wtrysk mozna wykluczyc, bo jak sam mowissz paliwo dostaje.Sprawdz czy nie masz zamienionych przewodow na swiecach,zobacz czy daje iskre,sprawdz tez to co pisze Spyro,sprawdz czy immobilizer dziala jesli masz.
_________________ Na początku był chaos potem ktoś stworzył VENTO...
PALIWO NIE WALI PO WYKRECENIU SWIECY
A JAK PALEC MA BYC MA SIE RUSZAC CZY SZTYWNO SIEDZIEC
ISKRE DAJE DOBRA TYLKO NI CHOL NIECHCE ZALAPAC
A W KTORYM MIEJSCU ZNAJDUJE SIE TEN CZYJNIK TEMPERATURY I ZACO ODPOWIADA
[ Dodano: 2007-11-14, 20:41 ]
BATERYJKA W MOIN VENTKU JEST BDOBRA KRECI ZE MALO SILNIK NIEWYLECI TYLKO NIELAPIE
jesli mnie czuj nie myli i wszystko masz dobrze to powinienes sprawdzic modol zaplonu .
auto po jego uszkodzeniu nie bedzie chozilo mimo ze wszystko bedzie dobrze .
modol zaplonowy . taka skrzyneczka czarna boscha zazwyczaj .
Silnik: 1.9TDI 110KM Pomógł: 1 raz Dołączył: 24 Sie 2008 Posty: 91 Skąd: Jelenia Góra
Wysłany: 2008-11-19, 20:53
przemolas4 napisał/a:
jesli mnie czuj nie myli i wszystko masz dobrze to powinienes sprawdzic modol zaplonu .
auto po jego uszkodzeniu nie bedzie chozilo mimo ze wszystko bedzie dobrze .
modol zaplonowy . taka skrzyneczka czarna boscha zazwyczaj .
Witam w którym miejscu znajduje się ten modół i jakie są objawy jak jest uszkodzony czy jest to brak świecąćych się się lampek na desce ,rozrusznik kręci normalnie,wokoło wszędzie jest prąd a samochód nie odpala lu gasi go podczas jazdy lub postoju na włączonym silniku proszę o pomoc!!!!!!
Silnik: 1,8 ABS 90 K Pomógł: 4 razy Wiek: 47 Dołączył: 06 Maj 2007 Posty: 334 Skąd: Skarzysko Kamienna
Wysłany: 2008-11-19, 21:05
Moduł jest po lewej od zbiorniczka wyrownawczego chlodnicy przykrecony do karoserii i wychodzi z niego przewod wysokiego napiecia do aparatu zaplonowego,ale jak widze ty masz 1,9 TDI a tam takiego czegos nie ma.
_________________ Na początku był chaos potem ktoś stworzył VENTO...
Silnik: 1,8 90KM B+G Pomógł: 158 razy Wiek: 43 Dołączył: 05 Mar 2006 Posty: 12924 Skąd: Łódź
Wysłany: 2008-11-19, 23:48
krzysiekjg napisał/a:
Witam w którym miejscu znajduje się ten modół
po pierwsze moduł piszę sie przez U! normalnie gały mi wychodzą jak na to patrzę.
Po drugie wpisz w wyszukiwarkę moduł i będziesz już miał odpowiedź bo sam pamiętam gdy Jaca pokazywał mi na fotce gdzie to jest!
Jak ktoś dobrze zauważył ,problemem może być też immobilizer. U mnie tak było przez dwa dni kiedyś, i przez przypadek odłączyłem awaryjnym wyłącznikiem ten immobilizer i odpalać zaczął jak należy. Po prostu bateryjka zdechła w pilocie i musiałem odłączyć immobilizer żeby odpalić auto.
Silnik: 1.9TDI 110KM Pomógł: 1 raz Dołączył: 24 Sie 2008 Posty: 91 Skąd: Jelenia Góra
Wysłany: 2008-11-20, 18:52
miha napisał/a:
Jak ktoś dobrze zauważył ,problemem może być też immobilizer. U mnie tak było przez dwa dni kiedyś, i przez przypadek odłączyłem awaryjnym wyłącznikiem ten immobilizer i odpalać zaczął jak należy. Po prostu bateryjka zdechła w pilocie i musiałem odłączyć immobilizer żeby odpalić auto.
W którym miejscu znajduje się ten immobilajzer ,bo komputer nie komunikuje się z nim a elektromechannik zadaje mnie prostemu człowiekowi pytanie czy w samochodzie jest immobilajzer.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum