Zwykle zarowki W5W takie same jak od kontrolek i od podswietlania licznika z gory. Dalem tam diody biale stozkowe i swieci bardziej na seledynowo niz zgnilo zielono.
_________________ VW Vento 1.9TDI 1Z++ Na potęge Posępnego Czerepu, mocy przybywaj!
Captain Planet, he's our hero. Gonna take pollution down to (Euro)0
_________________ VW Vento 1.9TDI 1Z++ Na potęge Posępnego Czerepu, mocy przybywaj!
Silnik: w planach Pomógł: 17 razy Wiek: 45 Dołączył: 06 Lis 2008 Posty: 943 Skąd: Lublin
Wysłany: 2008-11-23, 11:31
pamiętam że był poscik w tej sprawie i napewno specem od tego jest SPYRO
co do tych żarówek to jest różnie szwagierek kupił z kilka rodzai tego typu i niestety to nie był ten efekt co trzeba, tu akurat wszystko zależy od gustu. Niektórym one odpowiadają a niektórych drażnią. Najlepiej zainwestuj w zwykłe żarówki lub daj cynka spyro, on ci podpowie co kupić aby się nie zawieść
A jaki ma byc? Ma na....... po oczach?
Tak wyglada po uzyciu bialych diodek. Oczywiscie dol swieci tak samo jak gora po malym tuningu przy uzyciu folii aluminiowej
Zdjecie jest stare, a ja dalej nie mam aparatu. Jak bede mial okazje to cykne jak teraz wyglada.
To te dwie zaroweczki, ktore z drugiej strony licznikow wystaja (pokretnie napisane ale logiczne jak popatrzysz od drugiej strony).
Mea culpa, ze przedtem nie zwrocilem uwagi na sam sposob montazu bo tylko rzucilem okiem na koncowke ta swiecaca (walcowa, stozkowa). Te z twojego linku pasuja jako postojowki.
Silnik: 1.8
Wysłany: 2008-12-27, 23:31
tak w skrócie na te elektroniczne liczniki wkladasz poprostu czerwone diody takie jak ci w linku pokazalem nie ma tam zadnego zielonego barwnika,ja oprocz zmiany zegarow i podswietlenia elektronicznych zegarow,malowalem wskazowki na czerwono specialna farba fluorescencyjna ;p i w dzien bylo oki ale zeby w nocy bylo widac te wskazowki musialem od gory wyciagnac wlasnie taki pasek zielony(barwnik) tak zeby padalo biale swiatlo na te wskazowki i efekt murowany
Ostatnio zmieniony przez Grucha85 2008-12-27, 23:31, w całości zmieniany 1 raz
A widzisz...w oryginale powinien być...taka zielona folijka.
no właśnie dlatego sie dopytywałem ,bo widziałem jak w poradach zamieszczona jest porada jak zmienić podświetlenie i wcale nie musowo zakładać kolorowej diody wystarczy folie zmienić... widać Grucha85, u Ciebie już ktoś majstrował przy liczniku
_________________ Volkswagen Vento Klub Polska nic więcej się nie liczy ...
Silnik: 1.8
Wysłany: 2008-12-28, 12:08
co tu nie rozumiec wkladasz dwie diody czerwone i ci swieca na czerwono liczniki cyfrowe a od gory wyciagasz ten zielony pasek i wkladasz tam sobie diody jakie ci pasuje lub zmieniasz pasek na inny kolor rozbierz licznik i sam sie przekonasz
Ostatnio zmieniony przez Grucha85 2008-12-28, 12:09, w całości zmieniany 1 raz
Silnik: ... Pomógł: 302 razy Dołączył: 18 Mar 2006 Posty: 10606 Skąd: ...
Wysłany: 2008-12-28, 12:14
Grucha85 napisał/a:
od gory jest folia ale do liczkow cyfrowych nie ma
jest od góry i od liczników cyfrowych...wiem bo sam rozbierałem...usunąłen ta dużą folię co barwi światło idące na zegary a tej zielonej z wyświetlaczy juz nie bo powiem szczerze to precyzyjna robota i zostawiłem są sobie na później...i tak zostało do dziś...
krzeszak, ma rację
jako dowód wrzucam fotki zrobione kilka minut temu
Grucha85 napisał/a:
wkladasz dwie diody czerwone i ci swieca na czerwono liczniki cyfrowe
tak, ale pod warunkiem że usuniesz tą folijkę, która barwi światło na zielono...jeśli jej nie miałeś to znaczy że albo producent jej przypadkiem nie zamontował (w co wątpię) albo ktoś tam już grzebał.
Ostatnio zmieniony przez Paweł J. 2008-12-28, 12:20, w całości zmieniany 1 raz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum