Wysłany: 2008-11-26, 15:40 KOLEJNY KŁOPOT Z ODPALANIEM
witam
1.8 pełny wtrysk 112 KM golf MK1 cabrio 91
zaczął gasnąc i szrpac w czasie jazdy na niskich obrotach do tego nie chciał zapalac..... wymieniłem przewody napięcia i aparat zapłonowy i chodzi i ciągnie póki co nieźle ale pozostał jeden problem>>>>> NIE CHCE ZAPALAC JAK JEST ZIMNY
w momencie zapalania np. z nocy przekreci pół obrotu i jest zacięcie, cofamy kluczyk i próbujemy jeszcze raz i zapala jakby nigdy nic....... nie mam pojecia o co chodzi
Silnik: 2E Pomógł: 78 razy Dołączył: 18 Mar 2007 Posty: 1173 Skąd: małopolska
Wysłany: 2008-11-26, 22:09
No fajnie. Trafiłeś na forum Vento. To napisz chociaż czy masz wtrysk mechaniczny czy elektroiczny digfant. A najlepiej dowiedz się oznaczenie literowe silnika ( PB, EV inne? )
Silnik: 2E Pomógł: 78 razy Dołączył: 18 Mar 2007 Posty: 1173 Skąd: małopolska
Wysłany: 2008-11-27, 17:16
masz mechaniczny wtrysk k-jetronic. Jeśl chodzi o sam wtrysk tego typu to raczej szukaj pomocy na forum golfa lub scirocco. Często był stosowany w golfie II (GX, KR). Ale nasuwa mi sę że możesz mieć problem z kostką stacyjki.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum