witam, Mam problem z łozyskami, autko mam od poł roku a juz 3 razy wymieniałem łozyska bo mi wyja;/ moze mi ktos powiedziec dlaczego tak sie własnie dzieje dlaczego sie tak szybko zuzywaja?? robione w dobrych warsztatach i łozyska tez były dobre z tego co sie orientowałem;/ mowimy o łosyskach przednich.
2 razy robiłem u kogo innego raz nawet awanture na warsztacie zrobiłem bo po miesiacu wyło! a mysle moze o zawieszeniu mam zawieszenie Koni regolowane gwint z regolacja twardosci mozliwe ze to cos od zawieszenie ze za sztywno albo cos??
a to całkiem możliwe ,auto ugina sie tyle co na oponie ,a polskie drogi są jakie są...wiec dziwoty nie ma
ale co to za łożyska zakładałeś bo nie odpowiedziałeś mi???
_________________ Volkswagen Vento Klub Polska nic więcej się nie liczy ...
Ja na Optimalu zrobiłem okolo 7 tyś km, pod koniec miałem długa trasę, prawie 1000 km i jechac nie szło, wyły jak skoorczysyn. Wymieniłem na SKFa i problem minął. A zrobiłem już na nich może ze 30 tyś.
tylko nie gdzieś na targu czy giełdzie powyższe łożyska ,one są droższe na pewno ale firma jest przednia ,załóż i sie przekonaj co będzie sie działo, przy okazji popuść trochę na zawieszcze z twardości ,powinno pomuc
A jakie masz fele i kapcie w vento?
Jak to cena na tył, to żadna rewelacja, bo w sklepie masz za 100 zł około (jeśli to komplet na oś), ale doliczając koszt wysyłki... to sam pomyśl. Ale, jeżeli to chodzi o przód... to coś za tanio. Bo w sklepie za jedno kolo SKF na przód to kosz okolo 150 zł.
Buli, jaja sobie robisz?
Żadne łożysko, które będzie kosztowało 20 czy 30 zł nie będzie dobre. A już tymbardziej na przód
To chyba jedynie założyć jak sprzedajesz auto by mieć święty spokój. Ale jeżeli masz zamiar tym autkiem jeszcze troche pojeździć, to zastanów się dobrze. Na cholerę Ci tak oszczędzać, jak to wszystko wyjdzie za kilka kilometrów jak zrobisz, bo będziesz musiał raz jeszcze to robić.
u mniechanika za łozyska płaciłem tez 100zł i co? tez padły rownie szybko jak te za 30
a wiesz za co zapłaciłeś?...nie wiesz co ci włożył może wogule nie wymienił
tańsze będą RUVILLE ale również godne polecenia ,ale jeśli chcesz mieć spokój na lata warto wyłożyć kasę na SKF
Bo jakiś nieuczciwy pewnie. Było wziąśc pragon za te łożyska, mieć nazwę itd. Wcisnął Ci jakiś kit, który normalnie kosztuje 30 zł, a Tobie sprzedał za 100, wcisnął Ci bajkę, a Ty w nią uwierzyłeś. Widocznie zalegały mu na półce i chciał się ich czem prędzej pozbyć.
Buli napisał/a:
tez padły rownie szybko jak te za 30 wiec nie dziw mi sie wcale!!
Ja wymieniłem, jak pierwsze mi padły na takie, które miałby być w miare dobre. Wiedziałem, ze to taka średnia półka, ale do końca się na tym jeszcze nie znałem. Ale teraz już wiem, że to chałatajstwo najgosze bylo, jakie mogło być. Po 7 tysiącach km znów mi padły, więc się wkurzyłem i zapłacilem raz, a dobrze. I opłacało się.
Może tak Ci szybko padły, bo ten mechanior poszedł na łatwiznę i nie wymienił bieżni? Nie chciało mu się starych wypychac i nowych wprasowywać, tylko cyk - raz, dwa i po robocie, byle skasowac pacjenta i do widzenia.
reasumując Buli, kup lepsze łożyska SKF lub tańsze RUVILLE ,znajdź zaufany warsztat który daje gwarancje na swoje usługi i nie zapomnij od nich wziąć faktury za usługę zęby było czarne na białym za co płacisz i dodatkowo podstawa reklamacji w razie czego, odpuść trochę z twardości zawieszki ,a po zabiegu pochwal sie na forum czy pomogło
reasumując Buli, kup lepsze łożyska SKF lub tańsze RUVILLE ,znajdź zaufany warsztat który daje gwarancje na swoje usługi i nie zapomnij od nich wziąć faktury za usługę zęby było czarne na białym za co płacisz i dodatkowo podstawa reklamacji w razie czego, odpuść trochę z twardości zawieszki ,a po zabiegu pochwal sie na forum czy pomogło
A gdzie Ci wygodniej. Tylko zauważ, ze niektóre części są może i tańsze z lekka na allegro, ale doliczając koszt wysyłki wyjdzie na to samo, albo i jeszcze drożej, no i musisz czekać... A tak, pojedziesz do sklepu i masz "od ręki". Jeśli Ci wyje jedno koło, to wymieniasz tylko na tym jednym. Nie ma potrzeby wymieniań obu, ale tez i nie zaszkodzi, bowiem, skoro zaczęło wyć jedno, to i wysoce prawdopodobne będzie, że szlag trafi następne. Więc możesz w późniejszym czasie uniknąć podobnej sytuacji. Ale jak wolisz. Obowiązku takowego nie ma
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum