Silnik: 2.0 GT 115KM Pomógł: 1 raz Wiek: 42 Dołączył: 07 Mar 2006 Posty: 29 Skąd: Krasnystaw/ Stalowa Wola
Wysłany: 2008-11-27, 22:48 Dzwon zaliczony
witam :/
Drodzy koledzy chciałem się z Wami podzielić informacją, że dziś o godzinie 11 skasowałem sobie cały przód mojego Vipera. niestety tak to jest jak sie chce zaoszczędzić na oponach wielosezonowych (no i mam za swoje)
a więc zacznę wyliczanie:
zderzak,
belka zderzaka,
chłodnica,
wentylator,
reflektory,
atrapa,
pas przedni,
maska,
lewy błotnik,
zbiorniczek płynu wspomagania
to tyle na początek co więcej wyjdzie w trakcie naprawy mam nadzieje ze nie dużo więcej
a tak to wyglada
znalazłem juz na allegro kilka czesci i chciałem sie was poradzic co myslicie o tych aukcjach czy warto sobie zawracac tym glowe. dodam ze na szrot wybiore sie niedlugo w celu poszukiwań ale mechanik mnie nie pocieszył mowiac ze do vento bedzie mi trudno coś znaleźć.
oto te aukcje
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=492519097
jak możecie napiszcie co myslicie o tych aukcjach czy warto czy lepeij osobno kupować
dodam ze walnąłem w nowego passata a on ma tylko pod rejestracja wgniecenie.
aha i jeszcze jedno pytanko jak wyglada sprawa ubezpieczenia pytam bo to moj pierwszy raz autko mam ubezbieczone w hdi takie podstawowe ubezpieczenie z gosciem sie dogadalem ze mi sciagnie z mojego ubezpieczenia a czy jest szansa ze z ubezpieczenia da sie jakos pokryc czesc moich strat czy niebardzo. jak myslicie ile mi zabiora zniżki??
Współczuje serdecznie tak to jest oszczedzac na oponkach teraz nie oszczedzaj na czesciach i kup lepiej drozsze ale oryginaly niz jakis szajs.
Co do ubezpieczalni jesli miales AC to cos Ci oddadza, nie wszytko ale zawsze pare groszy bedzie. Znizki zabiora od 10-15 % zalezy od firmy. Tygrys jest w bledzie nie zabieraja wszystkiego na bank
Pamietaj że dzwon podstawa tuningu wiec moze cos przy okazji pomodzisz
WSPOłCZUJE:( OSTATNIO SAMEGO SPOTKAłA MNIE TAKA PRZYGODA GAłAZ Z DRZEWA SPADłA I LECIAłEM TROCHE ZA SZYBKO <140> NA SZCZESCIE AZ TAK ZLE ZE MNA NIE BYłO gRIL I HALOGENY POSZłY GRIL JUZ MAM A NA HALOGENY BEDE MUSIAł SIANO UZBIERAC:) OBYS SZYBKO ZROBIł BRYKE!! POWODZENIA
Silnik: TDI 1Z+ Pomógł: 52 razy Wiek: 44 Dołączył: 10 Mar 2006 Posty: 3284 Skąd: Pruszcz Gdański
Wysłany: 2008-11-29, 12:31
maximus napisał/a:
dodam ze walnąłem w nowego passata a on ma tylko pod rejestracja wgniecenie
Tylko albo aż - nie wiesz co "pod spodem"
Jak ja walnąłem lżej (mniejsze szkody w Ventce) w nową corsę to też miała tylko zarysowanie na tylnej klapie a później zdębiałem jak zobaczyłem pismo z ubezpieczalni że na naprawę corsy poszło coś ponad 7700 zł
Ja bym tyle za nową corsę nie dał
Co do części to uderzaj do Morfeusza - u niego na szrocie w Olsztynie stoi Ventka anglik. Jeszcze tydzień temu był zderzak - podobno w idealnym stanie. Możliwe że dostaniesz z tej Ventki większość potrzebnych części więc może i dobrą cenę wytargujesz
Silnik: 2.0 GT 115KM Pomógł: 1 raz Wiek: 42 Dołączył: 07 Mar 2006 Posty: 29 Skąd: Krasnystaw/ Stalowa Wola
Wysłany: 2008-11-29, 20:04
witam
dzieki za wyrazy współczucia z waszej strony.
mam nadzieje że nie bede miał aż takich kosztów jak Gavel z corsa.
zaraz skontaktuję się z Morfeuszem.
Mam pytanko do Was autko ubezpieczone jest w HDI i na papierach jako współwłasciel jest moj ojciec (żebym miał jego zniżki)i teraz moje pytanko czy jak juz sprawa z odszkodowaniem sie zakonczy to mi pewnie zabiora jakies tam znizki ale slyszalem ze jak sie pojdzie do innego ubezpieczyciela to rzadko oni sprawdzaja dokladnie tylko patrza na ostatnie ubezpieczenie i przepisują zniżki czy rzeczywiscie tak jest ze daloby rade sie do innego ubezpieczyciela przepisac ze znizkami i pewnie ojcicec tez musi byc co nie?? a tu jest maly problem bo jest za granicą hehe.
jakby ktos mial jakis pomysl to bylbym wdzieczny za pomoc
pozdrowienia od zrozpaczonego ventkowca
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum