Witam wszytskich. Mam Vento 1,9D z 1994 roku i mam problem. Otoz gdy jade swoim autkiem i np ruszam z 1 biegu dozucam gazdu obroty sa a autko zbiera sie powoli tak jak bym jechal na pol sprzegle, podobnie mam gdy jade np. v=80 km/h wrzucam 5 daje gaaz do samego spodu obroty sa na max a samochod nieznacznie tylko przyspiesza... wszytskow w ogole wyglada tak jak bym wciskal sprzeglo i dodawal gazu a tak nie robie...:( Panowie jak moze byc przyczyna??
Silnik: ... Pomógł: 302 razy Dołączył: 18 Mar 2006 Posty: 10606 Skąd: ...
Wysłany: 2008-11-15, 18:40
piq, o dzięki za plusik.
Ale ale...
Jeszcze jedna sprawa....jak wrzucasz bieg i puszczasz sprzęgło to szybko sprzęgło bierze (rusza samochód) czy pod sam koniec puszczania pedału
_________________ VW Vento 1.9TDI 1Z++ Na potęge Posępnego Czerepu, mocy przybywaj!
Captain Planet, he's our hero. Gonna take pollution down to (Euro)0
Ciężka sprawa....zależy gdzie zaprowadzisz...w róznych częściach Polski sa rózne ceny.
Ja płaciłem (tzn mechanik tyle chciał, ale więcej dostał) 50 zł za wymianę, ale jak ktoś usłyszy tą cenę to tylko się śmieje i nie wierzy, że tak mało.
Ostatnio zmieniony przez Paweł J. 2008-11-15, 19:18, w całości zmieniany 2 razy
A mam pytanko robił ktos już taka operacje sam w garażu lub gdziekolwiek chcialem sie dowiedziec czy to rzeczywiscie takie trudne boja jutro sie za sprzeglo zabieram bo juz zakupilem sobie komplecik
_________________ Ventyl W Rekach Nowego Właściciela ...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum