Silnik: TDI 1Z+ Pomógł: 52 razy Wiek: 44 Dołączył: 10 Mar 2006 Posty: 3284 Skąd: Pruszcz Gdański
Wysłany: 2006-08-01, 00:42
Nieskromnie się pochwale że swoje 3 grosze w organizacje tego spotkania włożyłem więc nie może mnie oczywiście tam zabraknąć Niestety prawdopodobnie dojedziemy w piątek późnym wieczorem jak nie w nocy ale będziemy na pewno
Pomógł: 11 razy Wiek: 43 Dołączył: 07 Mar 2006 Posty: 1539 Skąd: Jabłonna
Wysłany: 2006-08-01, 17:07
Spyro......mimo ze masz szefa CH.....A i nie chce ci pomoc, wciaz na ciebie liczymy. w piatek sie spakujecie, w sobote skonczysz co masz zrobic i na spolke z kobitka dojedziecie do Mielna cobyscie sie nie przemeczyli. 4 - 5h powinno starczyc, to tak na 17 byscie byli. a tu juz bedzie czekala ekipa. zycie nocne jest najlepsze. a w niedzielke o 20 wszyscy wyruszymy do domkow i bedzie git. wiem ze to ciezka decyzja i rozumiem, ale zlocik....vento.....i to pierwszy....i to bez admina??? bleee . ludziska, popieracie mnie czy jak?
Silnik: 1,8 90KM B+G Pomógł: 158 razy Wiek: 43 Dołączył: 05 Mar 2006 Posty: 12924 Skąd: Łódź
Wysłany: 2006-08-01, 18:21
Dzięki za miłe słowa, aż normalnie mi się smutno zrobiło :-(
Ale niestety nie dam rady tym razem. Mam nadzieje, że wrześniowy zlocik wypali i wtedy obiecuje przyjechać. Takze chłopaki - bawcie się dobrze i walnijcie kielonka za moja ciężką dolę:-)
Wysłany: 2006-08-02, 21:52
dzis jaca do mnie dzwonil z dojczlandow ale sie zdziwilem, mile zaskoczenie. stawi sie w piatek wieczorem. a ja juz sie pakuje i jutro 5 rano...do Mielna. SPYRO....ty nie siedz w domu po robocie...tylko wiesz co
Pomógł: 1 raz Wiek: 49 Dołączył: 06 Mar 2006 Posty: 156 Skąd: Świebodzice
Wysłany: 2006-08-03, 14:29
szkoda że mnie też ominie taka ymprezka , ale dopiero dwa tygodnie temu przyjechałem z darłówka i całkowicie jestem spłukany z kasiorki nawet gdybym bardzo chciał się spotkać z Wami wszystkimi niestety nie dam rady, ale nie ma tego złego - następnym razem spotkamy sie wszyscy na zlocie, chłopaki bawcie sie dobrze. czekam na zdjęcia po spocie na forum.
Silnik: TDI 1Z+ Pomógł: 52 razy Wiek: 44 Dołączył: 10 Mar 2006 Posty: 3284 Skąd: Pruszcz Gdański
Wysłany: 2006-08-03, 14:40
Roman napisał/a:
następnym razem spotkamy sie wszyscy na zlocie
Trzymamy za słowo
A co do fotek z Mielna to jak tylko dojade to postaram się zrobić pare na dzień dobry bo potem to stabilizacja obrazu w aparacie moze nawet nie pomóc :wink:
Wysłany: 2006-08-03, 15:06
o widze jaca że też się za organizacje wziąłeś brawo - tak trzymać
co prawda coś Ci nie wyszło z zacytowaniem sławka ale wiadomo o co chodzi
Ja co prawda wcześniej wysłałem smsa do sławka jak i do pablo23L więc wiedzą o Mielnie ale nie zaszkodziło przypomnieć
[ Dodano: 3 Sierpień 2006, 20:29 ]
Kolega kovval od dziś jest już na miejscu. Rozmawialiśmy telefonicznie i z warunków jest zadowolony. Co prawda nad morzem dużo ludzi ale jeszcze kilka Ventek na to pole namiotowe się zmieści więc jeśli ktoś się jeszcze wacha to serdecznie zapraszamy
Silnik: 1.8 ABS 66kW Pomógł: 10 razy Wiek: 38 Dołączył: 06 Mar 2006 Posty: 1375 Skąd: Leszno
Wysłany: 2006-08-04, 09:42
Panowie-ja wyjezdzam za dwie godziny-wracam cos kolo srody... Z Szklarskiej Poreby oczywiscie. Jakw wroce mam nadizeje, ze jakies relacje ze Spotu zobaczy w tym miejscu
pozdrawiam
_________________ VW jest bogiem, predkość nałogiem, życie zabawą jazda podstawą
Pomógł: 1 raz Wiek: 49 Dołączył: 06 Mar 2006 Posty: 156 Skąd: Świebodzice
Wysłany: 2006-08-04, 11:19
Zaraz Panowie będe płakał że będziecie na mini zlocie buaaaaaaaaaaa :cry: szkoda że nie pojade a tak bardzo chcę. rozmawiałem nawet z żonka co do spotkania ale nie ma szansz szkoda. bawcie sie grzecznie
Wysłany: 2006-08-06, 21:00
No to jako pierwszy melduje się w domu
Zlocik się udał, nawet bardzo
Pogoda szczególnie wczoraj niezbyt była nam przychylna ale wspólnymi siłami udało nam się ją przechytrzyć A jak?? Hehe - o tym coś niecoś napisze i zobaczycie na fotkach ale dajcie mi troche na ogarnięcie się :wink:
Silnik: 1,8 90KM B+G Pomógł: 158 razy Wiek: 43 Dołączył: 05 Mar 2006 Posty: 12924 Skąd: Łódź
Wysłany: 2006-08-06, 21:08
Czekam z niecierpliwością na relację ze spotu no i wysyłajcie do mnie fotki, Gavel mówił, że jest ich masa, ale to nie problem, wrzucę na stronkę wszystkie.
witam ! niom pogoda nam nie dopisala dlatego ja sie zmylem w sobote ! Mialem ichac do domciu ale taki spontan wyszedl i znalazlem sie na mazurach w mragowiei mikolajkach !!! ale mam nadzieje ze przy nastepnym spotkaniu klubowiczow i milosnikow wentyli bedzie pogoda w zaj......bista!!! tylko jeszcze nie wiem czy bede w posiadaniu wentyla bo smie poinformowac ze chce sprzedac i kupic cos lepszego rocznikiem ! kto wie moze to byc tez wentyl mlodszy i TDI:) rozwazam taka opcje po zlocie!!!!:) byla fajna zabawa!!!Fotek jest masa tylko nie wiem kiedy bede mogl je przeslac n SERWER JUTRO WYJEZDZAM DO RODZICOW POZA LUBLIN niestety tam nie mam dostepu do necika ale jak cos to istnieje kom. jak sie nie myle to pare osob ma do mnie numer pozdro
Pomógł: 2 razy Dołączył: 06 Mar 2006 Posty: 35 Skąd: Głogów / Wrocław
Wysłany: 2006-08-06, 23:30
ja rowniez juz dotarlem do domu....:) zlocik jak najbardziej udany.... zdjecia postaram sie jutro przeslac jeszcze raz dzieki za swietna zabawe i czekam na informacje o kolejnym zlocieeeee.........
Ostatnio zmieniony przez perla04 2006-08-06, 23:48, w całości zmieniany 1 raz
Wysłany: 2006-08-06, 23:57
no to i ja wkoncu powrocilem na chawire. kurde co za droga!!!! jaca wrocil wczesniej do domu pod Hamburgiem niz ja do Wawy. bite 7 h w deszczu!!!!!! Paranoja.
Co do SPOCIKU.....przednia impreza szkoda ze bylo nas malo, ale nastepnym razem..... . w sumie zameldowalo sie 6 sztuk pieknych aut + 6 zaje..... Klubowiczow + 6 uroczych klubowiczanek - czytaj kobitki Klubowiczow. Szkoda tylko troche ze deszczyk "kropil". z nad morza wrocilem rownie bialy, jak tam przybylem. za to mielismy okazje lepiej sie "zintegrowac"
Narazie tyle, jak sie ogarne i gavel napisze streszczenie, naswietlimy wiecej szczegolow. zdjec jest maskarycznie duzo, mam nadzieje ze serwer nie padnie
Wysłany: 2006-08-07, 01:32
Żałuj pablo23L że się zmyłeś bo zabawa była przednia
Ale po kolei
Małe streszczenie spotkania w Mielnie z mojego (i mojej pięknej) punktu widzenia:
Zaczęło się niezbyt obiecująco bo ponad godzinnym postojem w korku żeby móc wyjechać z Trójmiasta i w związku z tym dojechaliśmy tuż przed 22 Na miejscu zastaliśmy już prawie całą ekipe: kovvala pełniącego funkcje organizacyjne, pabla23L, sławka oraz niespodziewanie perla04, który akurat wypoczywał sobie w Mielnie dosłownie za płotem Wszyscy oczywiście ze swoimi wybrankami więc powitał nas ogromnie radosny chór: "Nareszcie ....
po czym dodali: .. grill przyjechał
Mimo późnej pory nikt nie wymiękał i rozmowy przy grillu trwały
Do podtrzymania ognia wytypowano dwóch gości ubranych w czarne klubowe koszulki:
Niestety kolega sławek nie mógł zostać z nami na dłużej (ale i tak fajnie że wogule się pojawił ) więc nie zostało nam nic innego jak zrobić pamiątkową fotke:
(PS. Arleta gdzie byliśmy że nas nie ma :?: :wink: )
Późno w nocy dojechał wypatrywany przez nas jaca więc wieczorek zapoznawczy trwał prawie do rana
Ranek przywitał nas deszczem (bólu głowy nie licze :wink:). Ale jacy to nie przeszkadzało i z bagażnika swojej Ventki wyciągnął swoją maszyne:
Jako że pablo23L postanowił nas opuścić, nie pozostało nam nic innego jak ustawić Ventki w szyku:
Wzbudzając niemałe zainteresowanie ludzi wokół, właściciele dumnie pozowali przy swoich furkach:
Oczywiście ładne samochody od zawsze były prezentowane przez piękne kobiety więc u nas też nie mogło zabraknąć takiego akcentu
pablo odjechał, perla uciekł do siebie na kwaterke, a kovval, jaca i ja kombinowaliśmy przy piwku jak tu się schować przed deszczem
Dużo nie udało nam się wymyśleć więc staraliśmy się zaprzyjaźnić z wodą kovval nawet rybke złowił:
Tymczasem nasze panie schowały się w czarnej Ventce...
To co zobaczyliśmy jak w końcu po kilku godzinach wyszły przerosło nasze oczekiwania. Pokleiły taśmą foliowe worki na śmieci i powstał z tego ogromny namiot chroniący przed deszczem.
Dzięki temu schowaliśmy się tam wszyscy i mogliśmy rozpocząć następną imprezke
Na grillowaniu się świat nie kończy więc wyszliśmy pojeździć
tak tak - pojeździć
Piwko w głowach szumiało więc Ventki oczywiście zostawiliśmy w spokoju i zamieniliśmy je na bolidy w lunaparku - oj działo się działo
Po powrocie pod nasz namiocik którego nie ruszył ani deszcz ani wiatr zabraliśmy się za kontynuowanie miłego spotkania pod hasłem "Uwolnić piwo z puszek :!: ".
Wraz z upływem czasu hasło zmieniło się na: "Tym panom już dziękujemy..."
Niedzielny ranek powitał nas słoneczkiem i wielką chęcią stworzenia czegoś z niczego:
Wiatr niestety był za duży (albo nasza percepcja zbyt zaburzona ) więc ten pomysł upadł i skorzystaliśmy z wzorców podpatrzonych na VW Maniii:
(PS. Ta fotka to ukłon w strone nieoficjalnego "sponsora" naszego spotkania )
Przejazd Ventkami z tak ztuningowanymi grillami wywolał wielkie zainteresowanie na polu namiotowym. A dobry humor udzielił się wszystkim
Jako że spotkanie było nad morzem nie mogło zabraknąć kąpieli w słonej wodzie choć ta była wyjątkowo zimna.
Potem pozostały nam już tylko pożegnania .......... :cry: :cry: :cry:
Podsumowując:
Mimo niesprzyjającej aury uważam I Nieoficjalny Spot Klubu Vento za bardzo udany - w końcu wszyscy którzy przyjechali widzieli się po raz pierwszy, ale wspólna pasja do Ventek pozwoliła nam spędzić weekend w wręcz rodzinnej atmosferze.
Na zakończene chciałbym podziękować:
kovvalowi za pomoc w organizacji spotu,
jacy głownie za polecenie tego miejsca,
sławkowi, pablo i perle za przybycie
spyro choć nie przyjechał to mieliśmy jego "błogosławieństwo"
i marmarmarkowi za pamięć i przesłane pozdrowienia
no i oczywiście naszym wspaniałym kobitkom, bo co my bez nich byśmy zrobili
Pomógł: 3 razy Wiek: 47 Dołączył: 08 Maj 2006 Posty: 88 Skąd: Skarżysko-Kamienna
Wysłany: 2006-08-07, 08:47
nic dodac nic ując.chociaż byliśmy krótko, ale było naprawde super. Czekamy na następny zlocik i spotkanie. Zdjęcia są zarąbiste czekamy na więcej bo aparacików było na zlocie.
P.S. wracaliśmy do domu aż 12 godzin!!!!!!!! normalnie tragedia, ale dotarliśmy.
Silnik: ABA Pomógł: 21 razy Wiek: 47 Dołączył: 07 Mar 2006 Posty: 505 Skąd: Nowogard
Wysłany: 2006-08-07, 10:24
Kurcze ale mieliscie świetną zabawe , ja nie mogłrm być bo dopiero w Niedziele z rana wruciłem z pracy a deszcz lał ze nie było sensu jechać . Ale na następny zlocik stawie się obowiązkowo . Zdjęcia super
Wysłany: 2006-08-07, 15:50
super to gavel opisales, naprade perfekcyjnie odales przebieg spotkania. szkoda ze netem nie da sie przesylac atmosferki Spociku, tak jak i smaczku kolejnych piwek
narazie krociutko, bo w robocie juz sie kisze, ale jak wroce na hausik to podam swoja versje wydarzen gavlowi % w glowie zawrocily, bo to wogole bylo inaczej zartuje oczywiscie. ale niech zaluja ci co nie byli. bylo jeszcze pae ciekawych atrakcji, ale o tym wieczorkiem.
P.S. a pablo23 wlasnie do mnie zadzwonil i poinformowal ze w lesie na drodze udalo mu sie ustrzelic lisa, krolika, psa albo cos w tym stylu. troszku szkod narobil, ale jakos bedzie.
heheh juz po szkodach zostaly wszystkie usuniete ! zdezak udalo mi sie wypchnac na goraca (troszeczke sie pomeczylem ) ramke kupilem nowa i zaslepke obok kierunkowskazu z strony kierowcy ! troszeczke strachu sobie narobilem ale jest wpozo!!! Przez caly wyjazd zrobilem 18000km zwiedzilem polowe wybrzeza i zachaczylem jeszcze o mazury heheh bylko swietnie!!pozdrawiam (Ps. nastepnym razem bede wolno jechal przez las heheh:) )
Wysłany: 2006-08-07, 16:20
kovval napisał/a:
bite 7 h w deszczu!!!!!!
trzebabyło z nami jechać przez Gdańsk - troche dalej ale cała droga bez kropli deszczu
marecki2R napisał/a:
ja nie mogłrm być bo dopiero w Niedziele z rana wruciłem z pracy a deszcz lał ze nie było sensu jechać
coś kręcisz Mieszkasz niedaleko a na zdjęciach widać że słoneczko w niedziele z rana świeciło
Poza tym to miałeś samolotem przylecieć: nawet szykowaliśmy dla Ciebie lądowisko na parkingu i pas startowy z puszek ustawialiśmy
kovval napisał/a:
super to gavel opisales
kurcze chyba z 2 godziny nad tym siedziałem żeby ładnie wyszło
Teoretycznie mogłem opisać przynajmniej co drugie zdjęcie ale wtedy stronka odpalałaby się chyba z pół godziny :wink:
kovval napisał/a:
bylo jeszcze pae ciekawych atrakcji, ale o tym wieczorkiem.
Tylko za dużo szczegółów nie zdradzaj bo jak wszystkiego się dowiedzą to nie bedą chcieli na następne spoty przyjeżdżać skoro można wszystko w necie przeczytać i obejrzeć :wink:
A co do całej kupy zdjęć to moje łącze już się przegrzewa powoli ale ¾ fotek już poszło na adres klubowy więc jak Spyro się wyrobi to dziś będzie można część zobaczyć
Silnik: ABA Pomógł: 21 razy Wiek: 47 Dołączył: 07 Mar 2006 Posty: 505 Skąd: Nowogard
Wysłany: 2006-08-07, 21:54
Gavel napisał/a:
coś kręcisz Mieszkasz niedaleko a na zdjęciach widać że słoneczko w niedziele z rana świeciło
No niestety u mnie padało , dopiero pod wieczór zaczeło się przecierać . Niestety byłem za granicami naszego kraju dokład miałem na zlocik 1580 km . Niestety taki harakter pracy.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum