Wysłany: 2006-11-13, 22:40 Mapy GPS do komputera PC
Powitać,
Jeśli znasz jakąś fajny programik oraz niezły zestaw map dla terytorium RP, to wrzuć info o nim do tego tematu. Zbieram informację na ten temat ponieważ sam myślę o czymś takim i nawet mam już jeden program na PC-eta: Nawigator Mapa Cyfrowa Polski - dużo nie zajmuje a jest dość szczegółowa.
Czekam na opinię!
_________________ Gość, jeśli pomogłem, to kliknij pomógł. Będzie mi miło
Silnik: 1,8 90KM B+G Pomógł: 158 razy Wiek: 43 Dołączył: 05 Mar 2006 Posty: 12924 Skąd: Łódź
Wysłany: 2006-11-13, 23:10
Bardzo fajna i szczegółowa mapa Polski: Cartall Mapa Polski DeLuxe. Co prawda mam z 2002 roku, ale nadal jest OK> Co najlepsze możesz wyznaczać trasy, podpowie ci najkrótszą trasę z miejsca A do miejsca B, pod koszty paliwa itp itd. Bardzo rozbudowana mapa, możesz dodawać różne auta i różnych kierowców, a co za tym idzie wyliczy Ci ile Cie będzie kosztować podróż z danym kierowcom (jeden ma cięższą nogę od drugiego) itp itd. Naprawdę fajna, korzystam z niej od początku i wiele razy mi pomogła. DO tego ma bardzo szczegółowe plany wszystkich polskich miast, wiosek itp itd.
Silnik: ABS Pomógł: 5 razy Wiek: 49 Dołączył: 19 Lis 2006 Posty: 315 Skąd: internet
Wysłany: 2007-01-10, 00:32
Witam
Moze to bedzie pasowac !!
AutoMapa to program służący do nawigacji GPS w Polsce. Mający pokrycie 99,9% wszystkich dróg w Polsce. Ponad 46tyś miejscowości. Najlepszy i najdokładniejszy i najbardziej uniwersalny.
Wymagania:
Urządzenie PocketPC bądź telefon komórkowy z systemem Windows Mobile 2003, Windows Mobile 2003SE lub Windows Mobile 5.0
Odbiornik GPS pracujący w standardzie NMEA0183 (może być wbudowany w urządzenie) - komunikacja przez port COM
Preferowana karta pamięci min 128MB
Aplikacja w wersji 3.9.3 Mapy w wersji 3r
Mapy szczegółowe: Białystok, Bielsko Biała, Bydgoszcz, Częstochowa, Górnośląski Okręg Przemysłowy, Gorzów, Kielce, Kraków, Łódź, Lublin, Nowy Sącz, Olsztyn, Opole, Płock, Poznań, Radom, Rzeszów, Szczecin, Trójmiasto, Warszawa, Wrocław, Zakopane, Zielona Góra
Oraz Polska50K.
Automapa pracuje tylko na wyżej wymienionych systemach na urządzeniach PocketPC i niektórych telefonach komórkowych.
5c2edg6clgzhvq36.jpg
Plik ściągnięto 13156 raz(y) 8,8 KB
Ostatnio zmieniony przez gucio 2007-01-16, 22:47, w całości zmieniany 1 raz
Silnik: 1,8 90KM B+G Pomógł: 158 razy Wiek: 43 Dołączył: 05 Mar 2006 Posty: 12924 Skąd: Łódź
Wysłany: 2008-12-05, 22:40
Cytat:
Wynika z tego, że w razie kontroli trzeba mieć przy sobie certyfikat... albo nie chwalić się GPS-em...
tak, niedawno to weszło, ale to chore jest na maxa, bbo na dobra sprawe to jak mi cokolwiek udowodnią, jak mogę odmówić pokazania palmtopa bo mogę tam mieć tajne dane! nie wiem jak oni to będą robić...
No podobno rekwirują do wyjaśnienia... a nie wiem co z tajnością danych...
Ja będę przy kontroli chował i już... nie mam zamiaru wozić żadnych certyfikatów...
zresztą naklejka od Windows na palmtopie mi się przetarła a to podobno podstawa...
Heh... telefon komorkowy mi wezma? No bez jaj
Domniemanie niewinnosci + nakaz imienny obowiazuja chyba jeszcze?
_________________ VW Vento 1.9TDI 1Z++ Na potęge Posępnego Czerepu, mocy przybywaj!
Captain Planet, he's our hero. Gonna take pollution down to (Euro)0
hehe dobre kontrola na maxa mi starsza zerwala nakleje z kompa i pojechala i kupila nowego windowsa zawsze mozna odszkodowanie wyciagnac ze tam byly dane potrzebne do pracy lub cos takiego moj kolo tak zrobil jak mu 4 kompy z domu zabrali z powodu dziwnego niby lewego sygnalu cyfry+ a co do map to kiedys se zassalem z neta navi z gpsem do noki i bardzo dobrze dzialala az bylem w szoku
Ostatnio zmieniony przez lesny1982 2008-12-06, 00:08, w całości zmieniany 1 raz
Na razie zauważyłem tylko tyle, że się wolniej ładuje
Ale wiesz jak jest - pojedziesz w trasę to może akurat będzie jakaś ostatnia przeróbka uwzględniona.
Nie ma witaminy do wersji na PC. Ale najważniejsze, że na Win Mobile 6 mi działa.
spyro napisał/a:
Dla tych co marudzą na AutoMapę podrzucam zdjęcie z fabrycznej navi w reni
Wygląda jakby ktoś tą mapę rysował w Paint-cie w Windzie
Eeee... kurde
No i właśnie się cofnąłem do 5.5.1 (709) bo w 5.5.2 miałem zwis nie do przejścia jak przytrzymałem rysik w dowolnej lokalizacji - celem dodania do ulubionych.
W 5.5.1 jest OK więc na razie przy tym zostanę.
I tak przechodziłem z 5.3 więc jest postęp
Znowu jakaś akcja z kontrolą software-u.
Ja mam AutoMapę na karcie SD i wykombinowałem, że najlepiej będzie wyłączyć po zatrzyaniu się i wyjąć kartę. I niech sobie wtedy sprawdzają
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum