Wysłany: 2008-12-06, 22:26 Podgrzewane siedzenia w vento ? czy może lepiej mate grzewcz
Witam otóż chciałbym mieć w vento swoim ogrzewane siedzenia ale nie wiem co lepiej czy mate grzewczą czy może kupić siedzenia ogrzewane a może jest inna metoda ?
Witam witam !
No jest dwa sposoby aby mieć podgrzewane fotele albo kupić już fotele z ta opcja i jedynie dokupić potencjometry regulacji grzania ,albo kupić maty i zalozyc do swoich siedzeń,ale orginalne maty będą na pewno drogie wiec musiał byś szukać czegoś w zamienniku od innych aut,to jednak tez koszt do tego ściąganie tapicerki z foteli ,montaż mat podłączenie kabli ,i oczywiscie potencjometry które tez może być problem znalezc.
Sam musisz przekalkulować co Ci sie bardziej kalkuluje czy masz smykałkę do kombinowania ,jeśli nie to idź na łatwiznę i kup fotele z oryginalnymi matami ,chodź używki mogą być tez nie sprawne wiec kolejny wydatek wiec sam rozumiesz.
Swoja droga po co chcesz te podgrzewane fotele? nie którzy twierdza ze to nie bardzo dobre,źle wpływa na zdrowie korzonki ,i na płodność...
Wiec przekalkuluj i przemyśl dokładnie sprawę bo chęć posiadania owego gajerku wiąże sie jednak z wydatkami i robocizna a przy okazji z uszczerbkiem na zdrowiu jeśli będzie źle użytkowany...
_________________ Volkswagen Vento Klub Polska nic więcej się nie liczy ...
Ja mam taką jedna matę, co się pod zapalniczkę podłącza i się grzeje..
Wieśniackie może rozwiązanie, ale to bynajmniej działa
Aczkolwiek nie używam tego, bo to obciach, hehe
Najprościej poszukac fotele, które mają grzałki. Wtedy też i przekaźniki i potencjoetry i masz juz grzanie.
Ale fakt, że to źle wpływa na nasze...
... zdrowie
hehe ciekawe porady co do porady że na masce rozgrzacz to wiem ale w zime to już takie nie fajne jest wiecie z deka zimno jest , a jezdze w dłuższe trasy i dlatego pomyślałem o takim patencie ale o tyc htylnym siedzeniach to sie nie bojcie też wiem :p
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum