Silnik: 2.0
Wysłany: 2008-12-06, 12:14 nabyłem vento 2.0 1994 i mam problemy pomocy
Jestem nowym użytkownikiem więc witam was serdecznie. Mam pare problemów z nowo nabytym venciakiem mam silnik 2,0 i niewiem jakie jest jego oznaczenie więc niemoge nic znalesc na temat jego naprawy w ksiazkach
Ostatnio zmieniony przez spyro 2008-12-06, 23:00, w całości zmieniany 1 raz
Wysłany: 2008-12-07, 00:34
chodzi mi najbardziej o elektrykę znacie jakiś dobry i tani warsztacik, chciałem sam ja naprawić ale to przekracza moje możliwości, mój venciak był uszkodzony przed moim zakupem, dostał dokładnie w to miejsce gdzie jest cała listwa bezpieczników pod kierownica. Ktoś to po prostu źle złożył. (lewy kierunek cału czas mruga niezależnie od przełącznika nie mam lewego stopu, podświetlenia zegarów itd...) chodzi mi po prostu oto żeby ktoś ta instalację przejrzał i pozbierał do kupy
lewy kierunek cału czas mruga niezależnie od przełącznika nie mam lewego stopu, podświetlenia zegarów itd...)
może po prostu żarówki sie przepaliły lub któryś nie ma i dlatego nie świeci... Popatrz najpierw na to, zanim oddasz furkę elektrykowi, bo po co masz za takie błachostki płacić kupę siana... ( a pewnie wynajdzie 100 różnych innych przyczyn, dlaczego nie świeciło się oświetlenie, jak jakiś nieuczciwy...).
Wysłany: 2008-12-07, 19:47
ja już sprawdzałem żarówki oraz instalacje w bagażniku i nic nie pomagało zdjąłem nawet całą deskę rozdzielczą. ruszałem ta skrzynką i po tym jak ja ruszałem i złożyłem desek tak jak była. to wtedy sie już zaczęło silnik nie odpala a rozrusznik kreci niema zdanego podświetlenia zegarów ani kontrolek a na pewno je podłączyłem mi sie najbardziej wydaje ze problem tkwi w tej skrzynce a zaczęło się od nie działającego lewego tylnego kierunkowskazu sam już nie wiem co robić nie znam sie zbyt dobrze na elektryce ale to jak to tam wygląda to mi się nie wydaje żeby było w porządku
[/hide][/scroll][/fade][/center][/list][/code][/quote]
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum