witam jestem nowy na forum, choć dużo rzeczy sie dowiedziałem i mi sie przydały już wcześniej-dzieki
mam problem z drzwiami w mojej księżniczce - lewe przednie opuściły się i świszcze mi nad głową;/ nie bardzo wiem jak je wyregulowac -zawiasy są ustawione jak trzeba nic wiecej sie nie da.
Czy konieczne jest ściąganie przedniego błotnika żeby dostać sie do pozostałych śrób przy zawiasach?
Może ktoś już miał podobny problem? I zna tajemnice wyregulowania drzwi?
dodam że to nie wina żadnych kolizji i obszurek;p
mi tez czasami delikatnie świszcze od prawych, przednich drzwi, ale tylko przy silnym wietrze bocznym lub na wprost wiejącym i przy prędkości 95+km....
a czy drzi ci sie ciezko zamykaja ze twierdzisz ze sie opusciły?? ja tak mam ale mi jakos tak przez uszczelke napierdala powietrze przy wiekszej predkosci...
Silnik: w planach Pomógł: 17 razy Wiek: 45 Dołączył: 06 Lis 2008 Posty: 943 Skąd: Lublin
Wysłany: 2008-12-15, 22:25
Buli napisał/a:
a czy drzi ci sie ciezko zamykaja ze twierdzisz ze sie opusciły?? ja tak mam ale mi jakos tak przez uszczelke napierdala powietrze przy wiekszej predkosci...
no właśnie bo jeżeli drzwi są w odpowiedniej pozycji to po pierwsze sprawdź czy uszczelka nie jest sparciałaiła
niby piszesz że się opuściły,a tak jeszcze jedno pytanie, masz szyby elektruczne czy na korbke??
A najlepiej niech przeszuka forum bo na temat opuszczonych drzwi całkiem sporo się wypowiadaliśmy. Blacha drzwi dostaje po dupie jak się o drzwi opierasz i pęka przez co zawias dolny wchodzi w drzwi coraz głębiej. ot cala filozofia. Ja już mam pospawane
_________________ Gość, jeśli pomogłem, to kliknij pomógł. Będzie mi miło
szwagier buli - drzwi sie poprostu opuściły - to nie jest wina uszczelek ani szyb
przykład dokładnie jak u theorityego http://www.vwvento.org/porady/drzwi/
dzieki za zainteresowanie;)
theority-> w twoim fachowym instruktarzu najbardziej podoba mi sie punkt.......*browarek...:D:D
pozdro;)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum