Silnik: 1.8 ABS +LPG Pomógł: 18 razy Wiek: 49 Dołączył: 19 Mar 2007 Posty: 620 Skąd: wielkopolska,okolice Kalisza
Wysłany: 2008-12-21, 15:53
Najprościej jest wstawić inny silnik, np 90 konny z wersji GL lub 2,0l bo podnoszenie mocy benzyniaka przez jakieś magiczne czipy nie ma sensu bo to kasy sporo a efekt mizerny. Najlepiej się czipuje disla ale benzyne gorzej. Można się pobawić, wstawić jakąś turbinę , czipa ale to już większe przeróbki i wiadomo kasa.
Silnik: ... Pomógł: 302 razy Dołączył: 18 Mar 2006 Posty: 10606 Skąd: ...
Wysłany: 2008-12-21, 16:03
siergiejjg napisał/a:
uklad dolotowy.wydechowy,stozkowy filtr powietrza
Pewnie...wszytko trzeba zgrać i będzie rakieta.
Na zlocie było bordo vento z silnikiem 1.8 90KM i tam tylko dolot i wydech był zrobiony i na hamowni 100 ileś tam KM było.
kosmi napisał/a:
Witam mam do was pytanie jakie znacie metody na to żeby zwiększyc ilośc koni w vento
w benzynie to ja bym się w chipy itp nie bawił...tylko dolot i wydech...będzie się furce łatwiej oddychac....no i swap na 1.8 90KM...czyli jedno albo drugie...lub to i to
siergiejjg napisał/a:
ale jak narzie nie narzekam...moje 90 kucy ciagnie ta karete z briefu
Dokładnie, daje radę....no ale zalezy kto ma jakie ambicje i oczekiwania.
ee to nie opłaca śię mi dla tych 15 koni zmieniać silnika może jednak coś pokombinować z tym własnie układem a nie orientujecie sie jakie mogą byc ceny zrobienia tego
Ostatnio zmieniony przez kosmi 2008-12-21, 16:07, w całości zmieniany 1 raz
Silnik: 1.8 90KM Pomógł: 4 razy Wiek: 40 Dołączył: 08 Paź 2008 Posty: 271 Skąd: Jelenia Góra
Wysłany: 2008-12-21, 16:09
no zalezy za ile silnik i jaki bys dorwal....profes\jonalne uklady dolotowe,i wydechowe tez tanie nie sa...trzeba sie na spokojnie nad tym zastanowic ;p
Silnik: ... Pomógł: 302 razy Dołączył: 18 Mar 2006 Posty: 10606 Skąd: ...
Wysłany: 2008-12-21, 16:10
kosmi napisał/a:
a nie orientujecie sie jakie mogą byc ceny zrobienia tego
Respect w swoim 75KM bawił sie w dolot i wydech...ponoć jest różnica...ale jak to dokładnie wyszło i jakie są tego koszty to moze on sam się wypowie bo ja jakoś nie pamiętam.
Silnik: 1.8 90KM Pomógł: 4 razy Wiek: 40 Dołączył: 08 Paź 2008 Posty: 271 Skąd: Jelenia Góra
Wysłany: 2008-12-21, 16:10
Tygrysisko napisał/a:
siergiejjg napisał/a:
uklad dolotowy.wydechowy,stozkowy filtr powietrza
Pewnie...wszytko trzeba zgrać i będzie rakieta.
Na zlocie było bordo vento z silnikiem 1.8 90KM i tam tylko dolot i wydech był zrobiony i na hamowni 100 ileś tam KM było.
kosmi napisał/a:
Witam mam do was pytanie jakie znacie metody na to żeby zwiększyc ilośc koni w vento
w benzynie to ja bym się w chipy itp nie bawił...tylko dolot i wydech...będzie się furce łatwiej oddychac....no i swap na 1.8 90KM...czyli jedno albo drugie...lub to i to
siergiejjg napisał/a:
ale jak narzie nie narzekam...moje 90 kucy ciagnie ta karete z briefu
Dokładnie, daje radę....no ale zalezy kto ma jakie ambicje i oczekiwania.
a powiedz mi czy zmiana ukladow dolot i wydech,oraz stozek nie wplywaja gorszaco na spalanie auta?czy nie zwieksza sie jego apetyt na zupe?
Moim zdaniem w 1.8 nie ma sensu sie w to bawic wstawic najlepiej silnik jakis kakretniejszy VR6 G60? koszta ogromne ale według mnie tylko w taki sposob mozna z Ventki zrobic rakiete:P
To najlepsza opcja. Kupujemy czipa, silnik sie wysypuje i wkladamy nowy mocniejszy silnik. Juz jeden kolega z forum przeszedl taka droge i chyba jest zadowolony, ze Vento znow ozylo i jezdzi
_________________ VW Vento 1.9TDI 1Z++ Na potęge Posępnego Czerepu, mocy przybywaj!
Captain Planet, he's our hero. Gonna take pollution down to (Euro)0
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum