Witam
Jestem świeżym posiadaczem vencika 1.9 TDI 96 rok. Mam mały problem z poduszkami.
Zauważyłem, że nie świeci się kontrolka od poduszek. Okazało się że jest spalona żarówka i oczywiście ją wymieniłem. Problem jest taki że teraz świeci się cały czas. Czytałem o tym trochę na tym forum. Mam pytanko:
1. Co to jest za taśma w kierownicy i w które miejsce zajrzeć żeby sprawdzić czy nie jest uszkodzona?
2. Gdzie w vento jest zamontowany sensor od poduszek?
tasma w owej kieorwnicy powinna być wpięta w poduszke kierowcy z tego co mi wiadomo no i potem z drugiej strony powinna byc wpięta w instalacje u mnie jest to niebieska wtyczka
Sensor w Vento od poduszek w moim przypadku bo dziś rozbierałem był zamontowany w tunelu środkowym przed lewarkiem zmiany biegów blisko ściany grodziowej:)
taśma jest w takim plastikowym okrągłym pudełeczku które wchodzi w kierownice od strony silnika. jak zdejmiez kiere to sama się ukarze, niestety nikt na własne oczy nie jest wstanie sprawdzic czy jest przerwana czy nie. no chyba, że jest to typowe mechaniczne uszkodzenie, w co bardzo wątpie. radze jechać na kompa przed ściąganiem fajery, bo potem możesz juz tej tasmy nie poskładać jak trzeba, co zaowocuje jej uszkodzeniem
Sensor w Vento od poduszek w moim przypadku bo dziś rozbierałem był zamontowany w tunelu środkowym przed lewarkiem zmiany biegów blisko ściany grodziowej:)
Czyli wynika, ze jest to czujnik bezwladnosciowy i nie ma jeszcze inteligentnych czujnikow "gnieceniowych" np w zderzaku.
_________________ VW Vento 1.9TDI 1Z++ Na potęge Posępnego Czerepu, mocy przybywaj!
Captain Planet, he's our hero. Gonna take pollution down to (Euro)0
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum