Wysłany: 2008-12-30, 23:40 VOLKSWAGEN VENTO GL by eros662
Dane mojego Vento w dniu zakupu 18 listopada 2008 r. MY HAPPY DAY.... AGAIN
WITAM WSZYSTKICH !!!!!!!
Eh troche późno zabrałem się na stworzenie strony o moim Vento ale lepiej późno niż wcale :grin: No tak jak napisałem wcześniej zakupiłem kolejnego VW w swoim życiu w listopadzie tego roku. Zostałem jego drugim właścicielem w Polsce, zaraz po niezbyt starym małżeństwie z dwójką dzieci Długo szukałem i przebierałem po Ventylkach, aż w końcu znalazłem... i pojechałem po Mego do Kępna za Ostrowem Wielkopolskim. Wcześniej Vento było w Niemczech a do Polski przywędrowało w 1998 roku:)
Mam zatem nadzieje że i wam sie spodoba moje nowe maleństwo. A cena???? Z nią jest podobnie jak z gustem - NIE DYSKUTUJE SIĘ
MODEL: Vento GL
ROCZNIK: 1995 VIN 1996 PRZEBIEG: W chwili zakupu 158 tys.
SILNIK: 1,8 KATALYSATOR/ LPG
MOC: 90 KM - w zupełności wystarcza SKRZYNIA: normalna/ dla mnie jak zawsze niezawodna i doskonała ZAWIESZENIE: nowo założone zawieszenie. Komplet amortyzatorów OLEJowych na przód i tył ( oraz odboje i osłony FIRMY FEBI )
UKŁAD HAMULCOWY: seria PRZÓD tarcze TYŁ bębny
UKŁAD WYDECHOWY: standardowy, do wymiany końcowy wydech, ale to po zimie KOŁA I OPONY:Letnie stalówki 14' opony Przód 185/65 Tył 185/65 Zimowe równiez stalówki 14' opony Przód 175/65 BARUM Tył 185/65 FULDA
NADWOZIE: 4 drzwiowy kolor metalic/ bordo nr VW L3CL
- "szerokie" listwy plusa nakładki na nadkola
- szerokie zderzaki w kolorze nadwozia ORGINALNE VW choc troche juz poobijane oraz wąska dokłada z przodu
- lusterka w kolorze nadwozia
- grill starego typu bordowo - szary z pieknym srebrnym logo VW
- przednie lampy Hella sterowane elektrycznie / tylnie standardowe plus kierunkowskazy w błotnikach VALEO
- Tylnia klapa pozbawiona emblematu, zostało tylko logo VW
- pas przyciemniający na przedniej szybie
- no i nie mogło zabraknąc orginalnych chlapaczy VW WNĘTRZE:
- miękka deska rozdzielcza
- zegary z obrotomierzem
- gałka zmainy biegów i wajha ręcznego narazie seria
- dywaniki orginalne VW z mocowaniami do wykładziny
- dwukolorowe wnętrze / podsufitka i słupki kremowe, reszta czarna i taka ciemna śliwka AUDIO:
- radio KENWOOD model KRC-259 wraz ze zmieniarką CD na 6 płyt marki KENWOOD, model KDC-C461
- 10 głośników / 2 tweetery w przodzie, 2 głosniki w desce, 2 seryjne VW w przednich drzwiach oraz w tylnej półce 2 głośniki JBL 20cm oraz 2 midbassy:P
WYPOSAŻENIE
- wspomaganie kierownicy
- ABS
- 2 x AIRBAG
- THERMOTRONIC
- 4 x elektryczne szyby
- elektryczne i podgrzewane lusterka
- elektryczny szyberdach
- centralny zamek z domykaniem szyb i szyberdachu z kluczyka
- halogeny
- regulowany fotel kierowcy we wszystkich płaszczyznach
- welurowa tapicerka z miękkimi, obszytymi kieszonkami
- światełka w przednich drzwiach
- wszystkie zagłowki
- dzielona tylnia kanapa z podłokietnikiem
- regulacja wysokości pasów bezpieczenstwa
- lampki oświetlenia wnetrza nad tylną kanapą
- instalacja gazowa firmy BRC założona w 2002 roku przy stanie licznika 64533 km, zbiornik miesci maks 33 litry gazu Oczywiście butla w kole
PLANOWANE ZMIANY:
Cóż chyba za dużo nie mam do zmiany ale napewno coś się znajdzie, jak zawsze zresztą:
- WIOSNĄ jakieś fajne ALU 15 cali z oponkami maks 195/55
- pozbyć sie ognisk korozji pod uszczelkami drzwi od strony kierowcy jak i z przodu tak i z tyłu oraz usunąć wgniecenie na tylni pasie pod jedną z lamp
- naprawić szyberdach by działał poprawnie
- tylne lampy, dymione chyba
- założenie autoalarmu
- ???? co dalej?????? Narazie to wszystko
TYLE Z MOICH PLANOWANYCH ZMIAN
Jak macie jakieś pomysły co można by mu zmienić piszcie, napewno wszystko przemyśle.
Mam nadzieje że w miare możliwości podałem wszystkie informacje i w ogóle. Fotki oraz info będe uzupełniał na bieżąco
A OTO KILKA FOTEK MOJEGO BOLIDU
RESZTA BEDZIE MINITAUREK
NO I OCZYWIŚCIE NIE BYŁO BY ŻADNYCH FOTEK GDYBY NIE MÓJ KOLEGA:) ZATEM WAJSIK WIELKIE DZIĘKI :P
Ostatnio zmieniony przez Paweł J. 2008-12-31, 10:00, w całości zmieniany 1 raz
Silnik: 1.8 90KM Pomógł: 4 razy Wiek: 39 Dołączył: 08 Paź 2008 Posty: 271 Skąd: Jelenia Góra
Wysłany: 2008-12-31, 00:10
fajniusia furka
wielkie brawo za dokladny opis co i jak w twoim aucie jest...mi na tyle werwy nie starczylo...napisales nawet o regulacji pasow.... a ja sie trudzilem zeby cokolwiek napisac....brawo....gratulacje i zycze milusiego uzytkowania...
_________________ Grupa Dolnośląska
VENTO....polubisz każdą drogę
Ostatnio zmieniony przez siergiejjg 2008-12-31, 00:11, w całości zmieniany 1 raz
eros662, - fiu fiu ale wypasna fura... zadbany okaz i seria może sie dobrze reprezentować jak jest zadbane Jak dla mnie bomba i to wyposażenia chyba tylko klimy brak
eros662 napisał/a:
chyba za dużo nie mam do zmiany ale na pewno coś się znajdzie,
...ja bym nic nie ruszał bo i nie ma co
_________________ Volkswagen Vento Klub Polska nic więcej się nie liczy ...
zapraszam na zlot ventomaniakow .
mam nadzieje , ze sie zarazisz ( raczej napewno hehehhe0 , a wtedy lista zmian drastycznie sie zwiekszy hihihihihih . pozdro . ladnie wyposazona sztuka.
Czy to znaczy że jakaś inna niż standardowo, możesz dać fotkę?
Hmm nom chodzi o to że nie jest plastikowa tylko jak paluszkiem delikatnie nadusisz w któryś jej miejscu to czuc miekkośc i rozkosz.... płynącą do Twego serca
Nom to tutaj macie pare z kilku drobiazgów jakie zakupiłem do swojego Ventylka. A mianowicie listwy chromowane do wnętrza, rygle alumioniowe x 4 mieszki na drążek zmiany biegów i hamulecręczny z czarnej skóry, łączonej czerwonymi niciami nadający wszystkiemu sportowy wygląd, nom i uchwyty na napoje na tylnie drzwi dla coraz częstszych pasażerów mojej tylniej kanapy
NOM A WKRÓTCE FOTKI JAK TO WYGLĄDA PO ZAMONTOWANIU. JA JUZ WIEM I MNIE SIĘ PODOBA
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum