Silnik: 1,9 tdi Pomógł: 3 razy Dołączył: 28 Sie 2007 Posty: 341 Skąd: Lublin
Wysłany: 2009-01-03, 14:12 dźwięki z silnika
Mam taki problem tzn nie problem tylko jestem ciekawy czy też tak macie mam 1.9 tdi 1z i jak silnik jest zimny podczas jazdy nieraz słychac taki dziwny dźwięk moja dziewczyna mówi na to nimfy ale to jest takie cos podobne to skamlenia małego pieska jest to na zimnym silniku w okolicach 2tys obrotów nieraz takie długie a nieraz tak chwilke i pare razy jak by gdzies powietrze upuszczało, no nie mam pojecia jak to opisac wszystko okej nic sie niedzieje w tym momencie samochód jeździ bez problemu na ciepłym tego nie ma, macie cos podobnego?? a i gdy temperatura jest mniejsza niz mniej wiecej 5 stopni bo jak było ciepło to było okej w tamtą zime tez tak miałem
Silnik: ... Pomógł: 302 razy Dołączył: 18 Mar 2006 Posty: 10606 Skąd: ...
Wysłany: 2009-01-03, 14:18
Cybul, ja mam podobnie....jak furka postoi na mrozie....u mnie jest to silniczek od podnoszenia prawej lampy....tak sobie czasami podpiskuje....mam tak od kiedy śmigam ventem....wystarczy że ciutkę opuszczę lampy i jest ok-gdyż mam na full do góry.
Kolejne skojarzenie jakie mi przychodzi to napięcie paska od alternatora.
Silnik: 1,9 tdi Pomógł: 3 razy Dołączył: 28 Sie 2007 Posty: 341 Skąd: Lublin
Wysłany: 2009-01-03, 14:23
pasek mam nówka i napinacz a lampy mam manualne wiec odpada jakie jeszcze propozycje?? ba ja to sie z tego smieje ale cholerka wie czy to cos sie nie sypie w sumie w tamta zime było tak samo ale interesuje mnie co to jest
Silnik: 1.8 90KM Pomógł: 4 razy Wiek: 39 Dołączył: 08 Paź 2008 Posty: 271 Skąd: Jelenia Góra
Wysłany: 2009-01-03, 14:41
ja mam tak samo...w sumie przypuszaczalem ze to moze glosnik ale kiedys bez radia tez tak bylo...
"nimfy" fajne okreslenie
mi sie to zdarza sporadycznie i nie zauwazylem jeszcze czy przy zimnym czy cieplym silniku...zawsze przychodzi znienacka i jest tylko chwiloeczke...jakby moj ventylek mial ochote se cos zanucic
Silnik: PAROWY Pomógł: 10 razy Wiek: 49 Dołączył: 29 Mar 2008 Posty: 733 Skąd: POLSKA
Wysłany: 2009-01-04, 11:05
łożysko oporowe od sprzegła moze wydawać takie dziwne dzwieki juz tak mniałem ale w innym aucie a spróbuj nacisnąć sprzegło czy przestanie być słyszalny dzwięk
Ostatnio zmieniony przez silverek 2009-01-04, 11:05, w całości zmieniany 1 raz
Co moze robic łuuu to turbina przy 2tys. Ja jej nie slysze, i dobrze, bo jak sie ja slyszy to nie dobrze
_________________ VW Vento 1.9TDI 1Z++ Na potęge Posępnego Czerepu, mocy przybywaj!
Captain Planet, he's our hero. Gonna take pollution down to (Euro)0
U mnie w TDIku tak jest.Ale przez chwile i na zimnym silniku potem wszystko jest wpoządku.Ale teraz mam problem z przebieraniem silnika przy gwałtownym dodaniu gazu może to ma jakiś związek
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum