_________________ VW Vento 1.9TDI 1Z++ Na potęge Posępnego Czerepu, mocy przybywaj!
Captain Planet, he's our hero. Gonna take pollution down to (Euro)0
Silnik: Brak :P Pomógł: 1 raz Dołączył: 26 Cze 2008 Posty: 172 Skąd: Łódź
Wysłany: 2009-01-27, 16:45
Tak jak mam kumpla to robi tak, ze zdejmuje tablice z przodu a na ta naklejke kladzie koperte i kladzie na nia wycieraczke.... i w razie kontroli wlacza wycieraczke i koperta spada, a tablice rzuca an deske i mowi, ze mu sie uchwyty polamaly I to dziala
Ustawilem sobie tak prawa wycieraczke, ze zaslania numery na naklejce
_________________ VW Vento 1.9TDI 1Z++ Na potęge Posępnego Czerepu, mocy przybywaj!
A co z tablicami z przodu na foto wychodzą jśli nie zdjełeś?
Ale ja nie mowie, ze praktykuje takie cos. Tylko zwracam uwage na to jak stanowia przepisy. Jesli komus sie spieszy w jakims super naglym przypadku to zdejmuje przednia rejestracje, zaslania naklejke na szybie i jedzie. Maksymalna kara to 100zl i 0pkt to chyba znacznie mniej niz 500zl i 10pkt na kazdym fotoradarze przez ktory przejedziemy. Jak moga udowodnic, ze tablice zdjalem specjalnie? Przeciez kazdemu moze sie zdarzyc, ze mu sie ramka polamala bo w cos przywalil.
Ja kiedys mialem taka przygode, ze jechalem od granicy polskiej a bylo to w zimie, ze 40km/h i po prawej stronie drogi jak to w gorach byla wielka zaspa, a po niej szedl sobie pies. Doskonale go widzialem z oddali az tu nagle... wbiegl mi prosto pod kola. Nawet gdyby to bylo w lecie to bym nie stanal w miejscu. Jedyne co moglem zrobic to wziac go miedzy kola. Slyszalem tylko ujadanie przenoszace sie spod silnika, katalziatora i tylnego wydehu. Jak wysiadlem z smaochodu to pies gdzies uciekl, popatrzylem na przod samochodu i byl polamany plastik grilla w zderzaku, wsiadam do auta i jest cos nie tak, nie moge w ogole przyspieszyc. Jeszcze raz popatrzylem sie czy wszystko ok z zawieszeniem i gdybym nie wyszedl poraz drugi to bym zostawil tablice rejestracyjna na srodku drogi. Bo w wyniku zderzania z psem rejestracja odpadla. A powodem mula bylo wpadniecie dywanika pod pedal gazu, wiec z przypadku uratowalem tablice;)
zdejmuje przednia rejestracje, zaslania naklejke na szybie i jedzie
panowie . od pewnego juz czasu zauwazylem , ze co jakis czas w nocy lub w dzien wyprzedza mnie auto woggole nie wyposazone w tablice rejestracyjne .
kiedys gadalem z kolega i mi uzmyslowil , ze to panowie prowadzaja auta na zywca na radio CB .
Artykul który podał theority już jest usunięty z serwera, więc nie wiem, czy był w nim napisany taki sposób Mój kumpel robi coś takiego:
Jeździ normalnie, jak jest fotoradar to zasłania twarz. Do domu przychodzi zdjęcie i wezwanie na komendę. Idzie i na pytanie kto prowadził samochód odpowiada, że jakiś wujek z Niemiec, Belgii, Unii Europejskiej. W tym momencie oni zapisują imię i nazwisko tej osoby i nic nie robią, bo polskie prawo nie przewiduje mandatów kredytowych dla obcokrajowców A w ramach Unii jest swobodny przepływ osób, więc nikt nie sprawdzi, czy faktycznie ta osoba była wtedy w Polsce. Ważne jest podanie osoby z terenu Unii, gdyż z innych terenów może być np potrzebna wiza,aby wjechać do Polski i na tej podstawie mogą sprawdzić czy to nie ściema.
Tygrysisko, przegladajac youtuba wpadlismy z kumplami z mieszkania na stworzenie projektu "pokaz faka do kamery" Jak ktos ogladal film Fantomas to bedzie wiedzial o co chodzi choc wersja troche zmodyfikowana
dobre dobre ... może bez tych tablic tp przesada jeżdzic - bo tych stówek to by sie uzbierało sporo - ale z tym wójkiem to jest wyjście można pokombinować tylko co tam sie podaje - dokładne dane adres itd cudzoziemnca? To przetestowane czy narazie w fazie domysłu?
Tygrysisko, wysle na priva bo to musi byc tajne. Ale mozesz skomentowac w tym watku jaki ten pomysl jest zajebisty
Nie ma materialow na zrealizowanie projektu.
A z takich nowych pomyslow, ktore ostatnio widzialem to kurtynka
znam dwóch takich mądrych co chcieli porobić sobie darmowe fotki, więc wzieli tatusia bmw, zdjeli tablice, ubrali kominiarki i przejeżdzali z dużą prędkoscią obok fotoradaru . Kiedy zrobili se kilkanaście fotek postanowili wrócić do domu. Wszystko fajnie ale ... po jakimś czasie przyszły te wszystkie foto z fotoradaru do własciciela "tatusia'' albo wskarze kto jezdził jego autem tego dnia albo sam płaci ale bez punktów, sumka była podobno niezła . A mądrzy poszykiwacze fotek ''chyba na fotka.pl'' zapomnieli o naklejce na szybie
mi kiedyś wujek Przemka opowiadał jak to dwóch młodych geniuszy chcieli pokazać co to nie oni i zdjęli tablice rejestracyjne i jadąc z duża prędkością przed fotoradarem jeden wystawił swój kuper i cyk fota zarobiona później przyszło do nich zdjęcie a oni wielce zdziwieni bo zapomnieli o tej naklejce na szybie mieli do zapłaty chyba z dobrego tysiaka ale nie wiem ile punktów GENIUSZE
Silnik: w komorze Pomógł: 25 razy Wiek: 37 Dołączył: 06 Kwi 2008 Posty: 2784 Skąd: Z Mazowsza
Wysłany: 2010-03-19, 17:19
Haha to ja jak jechałem na mazury z kumplem to też pozdejmowaliśmy tablice ale jeszcze zakleiliśmy naklejkę na szybie trzema warstwami taśmy dwu stronnej....I nic nie przyszło....
piechu43 napisał/a:
widziałem kiedyś program poświęcony temu tematowi "Pogromcy Mitów" i raczej nic nie pomaga z tego co w nim próbowali zrobić
Dokładnie jedyne co pomogło to prędkość chyba ponad 350 wtedy było
_________________ Grupa Mazowiecka
Ostatnio zmieniony przez Wydym 2010-03-19, 17:22, w całości zmieniany 1 raz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum